Illene csontvelővel segíteni egy féltestvért, akit nem is ismerek?
Jah értem....
Arra nem találtam adatod..
Viszont mint rtam, ha a gyerekem ennyire bizonytalan lenne akkor nem engedném..ha nagyon szeretné, akkor nem mennék ellen,mhabár aggódnék a kockázatok miatt
Ha az én gyerekem lenne beteg sem rónám fel, akármennyire is fájna, ha valaki nem meri, akarja vállani...
Most már elmegyek a vérvételre. Anya egy barátja pont ügyeletes volt és sikerült 10:00-időpontot kérni.
Ha csak úgy vállalnám el a segítséget, ha alkalmas vagyok, hogy kérek valamit cserébe, az nem lenne önzőség?
Nem önzőség, hanem tilos...
Ellenszolgáltatást kerni donációhoz minkét részről büntetendő,
Uristen! Miket irnak neked! :)
Nem gerincbol veszik az ossejtet :)
Neveloapamnak a novere lett a donorja...
Eloszor is van egy tipizalas a veretekbol... Ha megfelelsz:
A novere 1-2 honappal a beavatkozas elott kapott gyogyszert az ossejtek szaporitasara es beultetes napjan ket helyen szurtak meg a venajat, egyiken jott a ver egy centrifugan atment ami az ossejteket szurte ki es a masik szuras helyen visszament a ver! Ha jol emlekszem 3 oras volt amig "leszurtek" a kello mennyiseget!
Viszont! A donornak ezek az ossejtek hianyoznak! Hiaba egy szaporitott valami volt! 5 evig Teged ugyanugy ellenoriznek mert rad nezve is kockazatos a beavatkozas!
Eloszor a ossejt vetel utan 1 es 2 hettel van vervetel, aztan 1 honap, 2-3-4-5-6 honap, 1 ev, masfel es 2, ezutan csak evi egyszer tehat a 3-4-5!
Tehat nem gerincbol jon :)
A csontvelot idegen donor pl csipolapat csontbol adja vagy mellkas csontbol!
Viszont! Toled ugyanugy fognak majd csontvelo mintat venni! Csipocsontbol vagy mellkas csontbol! Azt viszont nem tudom, hogy az elso tipizalas utan van-e csontvelo minta vetel vagy majd csak a kontrollok soran! Erre nem emlekszem pontosan!
Az, hogy kersz-e erte a Te dolgod! Apad sokat nem tett erted az biztos az elmult 6 evben, de ez a testvered! 20-30 ev mulva lehet O ad neked ossejtet... Honnan tudod, hogy hogyan viszonozza az eletmentesed? Viszont ha vagyoni juttatast kernel erte es 20-30 ev mulva neked van ra szukseged, en nagyon megkernem az arat a segitsegnek!
Segitenek mert segitettel, de csak ugyanazokkal a feltetelekkel amit Te is szabtal!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!