Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Utálom a nővérem, már rosszul,...

Utálom a nővérem, már rosszul, érthetőek ezek az érzések?

Figyelt kérdés

Már utálom a nővérem.Ez azóta van így mióta a nővérem férje valami bizniszbe beszállt és nagyon jól sült el. Szó mi szó, rohadt gazdagok lettek. Azóta a nővérem olyan nagyképű lett, hogy be se fér sehova. Jajj most megyünk új autót venni, meg néztük hogy ez az új dolog amibe belefektetünk. Konkrétan semmi köze semmihez, ha a férje nem így lenne most akkor ugyanúgy a panelba élnének ahogy 5 éve.

Most volt anyunak meg apunak a 60. szülinapja. Ezeket már rá hagyom, mert nagyon meg kell ünnepelni minden évet csinálja csak a készülődést. Elmentünk a trófeába enni családilag, aztán hozzájuk rendezte a bulit ahová a barátok is hivatalosak voltak. Mondjuk ezt elfelejtette közölni, azt mondta, hogy csak tortázunk, ajándék meg koccintás. Én anyunak vettem egy új robotgépet, mert karácsony előtt mondta, hogy már haldoklik a régi és egy virágcsokrot. Apunak meg a kedvenc italát. Oda adtuk, örültek neki. Addig míg a nagy nővérem fel nem állt és szónoklatba nem kezdett. Elviszik anyuékat a Maldív szigetekre 2 hétre mert ez anyu vágya hosszú évek óta. Apa meg kapott egy új autót. Ott álltam és ki akadtam. Mintha láthatatlan lennék. Összevesztem sajnos mindenkivel amit bánok, de az az érzés ott annyira össze nyomott, hogy bármit adhatok leszarják és csak a nővérem.

tegnap 15:30
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
23%

Abszolút megértelek, nekem is rosszul esett volna.

Egyvalamit ne felejts el, bár tudom, most nem vigasz. Magasról lehet nagyot esni. Fog ő még ott sírni ahol senki nem látja. Vagy esetleg hozzád kuncsorogni egy falat ennivalóért, majd akkor ezek jussanak eszedbe!

tegnap 15:43
 2/15 anonim ***** válasza:
62%

Elég gyerekesen viselkedtél. Azért, mert ők többet engedhetnek meg maguknak, nem kell a te életszínvonalara süllyedniük, miért ne adhatnának akkora ajándékot, amekorrát szeretnének? A probléma akkor van, ha ezt az orrod alá dörgölik, vagy feldobták volna, hogy vegyétek ezeket közösen, vagy esetleg a szüleid viselkednek úgy, hogy lekicsinylik a te ajándékodat.

Ha viszont ilyen nem volt, akkor nagyon szánalmas azon behisztizni, ha anyu esetleg örült az álomújtának, vagy apu az új kocsinak, és ennek hangot is adott. Ki a fene ne örülne ekkora ajándékoknak, miért ne örülhetne jobban, nagyobb lelkesedéssel ilyennek, ami neki túl drága, mint egy üveg piának, amit magának is meg tudna venni Ezesetben sem kell összeveszni senkivel, mert miért is? Csúnya dolog az irigység...

Vigaszként: igaza van az elsőnek, magasról lehet marha nagyot esni. Volt ilyen a családban, ott is a kani dolgaiból elkáprásztatták a nagymamát mindenfélével, az meg tátott szájjal tapsolt nekik, meg mindenkit hozzájuk mért...aztán nem sokkal később fordult a kocka, és jött a fekete leves, és még a nagyival jelzálogszerződést is aláírattak a házára, mert arra vettek fel hitelt, és mikorra lerobbant a nagyoka, addigra vastagon le volt már sz-.rva, miután már több bőrt nem tudtak róla anyagilag se lehúzni.

tegnap 16:05
 3/15 anonim ***** válasza:
84%

"Egyvalamit ne felejts el, bár tudom, most nem vigasz. Magasról lehet nagyot esni. Fog ő még ott sírni ahol senki nem látja. Vagy esetleg hozzád kuncsorogni egy falat ennivalóért, majd akkor ezek jussanak eszedbe!"

Jaj, ugyan már! Inkább egész életében jól fog élni, mig a kérdező irigykedik, gyötrődik.

Persze, őt is meg lehet erteni, ez sz*r helyzet, de attól még nem fog pottyanni a nővére, az elet nen ilyen.

tegnap 16:11
 4/15 anonim ***** válasza:
89%
Egyetértek a 2-es válaszolóval. Inkább tedd félre a kisebbségi komplexusodat, és örülj a szüleid örömének. Lehet, nem utálnád a nővéred, ha te kaptad volna ezeket az ajándékokat. Inkább azon gondolkodj, mi a gyökere annak, hogy ilyen érzéseket váltott ki belőled ez az egész helyzet.
tegnap 16:51
 5/15 A kérdező kommentje:

Nem vagyok irigy, nem érdekel, hogy milye van.

De az, hogy már normális értékű ajándékot nem tud adni, mindig neki kell a középpontban lennie igen, nagyon rosszul esik. Mert ez is róla szól, hogy ő milyen ajándékot ad.

Mint egy hülye álltam ott a kis robotgéppel meg az itallal.

tegnap 17:22
 6/15 anonim ***** válasza:
40%

De irigy vagy basszus!

Panelben lakni eléggé depressziós, inkább örülj, hogy elkerültek onnan. Nem sajnálja a szüleitektől a pénzt.

Te miért nem vitted el őket eddig valamilyen utazásra? Jah, hogy neked nem telik rá?

Irigy vagy és kész.

tegnap 17:25
 7/15 A kérdező kommentje:
Nem vagyok irigy hagyjál már. Ez nem erről szól. Hanem arról, hogy tudja nagyon jól, hogy túl fog szárnyalni mert nincs pénzem igen. Nincs pénzem Maldív szigeteki útra. De ezeket megoldhatná normálisabb módon is.
tegnap 17:28
 8/15 anonim ***** válasza:
91%

Valahol értelek. Hasonló nálunk a szitu, csak másképp. Tesóm megnyert egy tehetségkutatót évekkel ezelőtt(nem írom le, mert rögtön tudná mindenki, kiről van szó). A köztudatban annyira már nincs benne, de azért jár sokat fellépni és jól is keres vele.

Én rengeteget tanultam, egyetemre mentem stb. Neki érettségije sincs, mégis azóta csak ő van és mindenkinek vele büszkélkednek.

Szeretem őt, jóban vagyunk, ez nem irigység, örülök, hogy jól megy neki...de azért bánt, hogy a szüleim szemében azóta kb nem létezem. Jóban vagyunk, normálisak velem, nem arról van szó, de mikor ő megjelenik egyértelműen felcsillan a szüleim szeme, hogy megjött a sztár gyerek.

tegnap 17:53
 9/15 anonim ***** válasza:
73%
A szülőket is minősíti, ha nem becsülik a "szerényebb" ajándékot. Ez nekem is rosszul esne. Próbáld túltenni magad ezeken a helyzeteken, mert csak magadnak ártasz azzal, ha dühöngsz rajta.
tegnap 18:42
 10/15 anonim ***** válasza:
77%
Miért zavar, ha valaki a pénztárcájához mérten ajándékoz? Hidd el, anyukád örült a robotgépnek, főleg, hogy figyeltél, hogy elromlott a régi. Szóval ez egy hasznos ajándék. Ha dugig lennél pénzzel, le merem fogadni, hogy te is nagyobb kaliberű ajándékot adtál volna. Szerintem itt minden jó volt, kivéve a viselkedésed. De ha ez annyira zavar téged, akkor jövőre szabjál meg egy árat, hogy mindenki csak annyiért vehet ajándékot a szüleidnek. Biztos nagyon fog szeretni a rokonság… 😉
tegnap 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!