Szerintetek érthető, amit anyukám csinál? Illetve érthető-e az én haragom?
Azt azért hozzáteszem, hogy 30 fölötti vagyok. Elvégeztem egy bizonyos egyetemet, dolgozom is. Anyukám teljesen ki szokott akadni a könyveimtől, mert szerinte, ezek engem lefelé nivellálnak. (Jack Kerouac, Allen Ginsberg, Heinrich Mann, Norman Mailer, Edgar Allan Poe, sokan mások). Attól fél, hogy ezeknek a könyveknek, illetve az irodalomnak a hatása miatt kell pszichoterápiás kezelésre járnom. Állítólag aki sokat olvas, az rossz hatással van az agyra, előbb betegszenek meg .
Folytatom. Amikor elindulok otthonról, mindig kirakja a ruháimat, belebeszél állandóan a telefonba, mindent helyettem intéz. Megkérdeztem tőle, miért, válasz: csak ki akar segíteni. Engem folyamatosan elfog a düh ezen dolgok miatt.
A barátja még támogatja is, hogy segítsen nekem, mert egyedül nem tudok dolgokat elintézni.
A volt kapcsolatom is ezen okok miatt ment tönkre. Állandóan hívogatott, rám telepedett, így nem tudtam kiteljesedni. Amint nem értem haza időben, rögtön a rendőrséget akarta hívni, mondván, biztosan elütött valami. A nevemben elküldte jelentkezésemet egy iskolába holott soha az életemben nem akartam tanár lenni. Nem baj, hogy a gyerekek az órákon ugrálnak, majdnem megverik egymást, fegyelem zéró. De azért legyek tanár. Néha azt érzem, megfulladok. Mintha én nem is léteznék, csak valaki máson keresztül. Ő viszont nem érti az egészet.
Nem tudom már, hová, kihez forduljak segítségért. Tudom, hogy itt sem kaphatok, de azért egy próbát megér.
Lehet, hogy az is belejátszik a dologba, hogy annak idején őt hogyan nevelték. Nekem meg akart adni mindent, amit tőle elvettek. Ő sokkal nehezebb életet élt, én szabadabb vagyok már bizonyos értelemben, aztán mégsem.
Szegény apukám még élt állandó konfrontáció volt közte és köztem (bár külön éltek) abból, hogy túlságosan elkényeztet. Most azt mondja, már csak én maradtam neki.
A legtöbb szeretetet tőle kaptam akárhogy is nézzük is, ami terhes is egyben.
Nem a rosszindulatából fakad, amit tesz, egyáltalán. Szeret domináns lenni.
A könyvekre szerintem azért néz furcsán, mert ő ugyan kilépett, de maradhatott benne valami a Jehova Tanúi neveléséből.
A nagymamám még ma is tartja a hitét. Annak idején volt konfliktus belőle, hogy én továbbtanultam. Ez az én történetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!