Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek érthető, amit...

Szerintetek érthető, amit anyukám csinál? Illetve érthető-e az én haragom?

Figyelt kérdés

Azt azért hozzáteszem, hogy 30 fölötti vagyok. Elvégeztem egy bizonyos egyetemet, dolgozom is. Anyukám teljesen ki szokott akadni a könyveimtől, mert szerinte, ezek engem lefelé nivellálnak. (Jack Kerouac, Allen Ginsberg, Heinrich Mann, Norman Mailer, Edgar Allan Poe, sokan mások). Attól fél, hogy ezeknek a könyveknek, illetve az irodalomnak a hatása miatt kell pszichoterápiás kezelésre járnom. Állítólag aki sokat olvas, az rossz hatással van az agyra, előbb betegszenek meg .

Folytatom. Amikor elindulok otthonról, mindig kirakja a ruháimat, belebeszél állandóan a telefonba, mindent helyettem intéz. Megkérdeztem tőle, miért, válasz: csak ki akar segíteni. Engem folyamatosan elfog a düh ezen dolgok miatt.

A barátja még támogatja is, hogy segítsen nekem, mert egyedül nem tudok dolgokat elintézni.

A volt kapcsolatom is ezen okok miatt ment tönkre. Állandóan hívogatott, rám telepedett, így nem tudtam kiteljesedni. Amint nem értem haza időben, rögtön a rendőrséget akarta hívni, mondván, biztosan elütött valami. A nevemben elküldte jelentkezésemet egy iskolába holott soha az életemben nem akartam tanár lenni. Nem baj, hogy a gyerekek az órákon ugrálnak, majdnem megverik egymást, fegyelem zéró. De azért legyek tanár. Néha azt érzem, megfulladok. Mintha én nem is léteznék, csak valaki máson keresztül. Ő viszont nem érti az egészet.

Nem tudom már, hová, kihez forduljak segítségért. Tudom, hogy itt sem kaphatok, de azért egy próbát megér.

2017. ápr. 18. 12:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Szerintem a leghasznosabb az lenne, ha a lakásodba költöznél át, mert nem normális hogy édesanyád így rád telepszik, meg ciki is, hogy hagyod. Kikészítse a ruháidat, meg ilyenek...

Tudom hogy le fognak pontozni, de le kell irjam: gyenge jellem vagy, saját akarattal nem rendelkezel. Anyukád úgy bánik veled mint egy bábbal. Ez nem egészséges.

28/F

2017. ápr. 18. 13:02
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem normális, hogy anyukád ennyire gyerekként kezel, hogy nem hajlandó elfogadni, hogy önállósodni szeretnél. Erre az sem indok, hogy vele élsz.

Beteges, hogy kikészíti a ruháidat, hogy beleszól a telefonodba, hogy ellenőrzi, hogy mit olvasol. Az említett szerzők közül van több is, akitől én is olvastam már, semmilyen negatív hatása nem lett rám :)

Ha mindketten küzdötök mentális problémákkal, akkor talán segíthetnek, ha ezt az önállósodás, elköltözés ügyet együtt beszélnétek meg egy terapeutával.

2017. ápr. 18. 13:02
 13/20 anonim ***** válasza:
93%
Te tényleg életképtelen vagy. Ezt házon belül már nem lehet megoldani, csak házon kívül, tehát: költözz!
2017. ápr. 18. 14:27
 14/20 anonim ***** válasza:

Igen, könnyű azt mondani, de más, reális módszer nincsen arra, hogy ez megváltozzon. Beszélni nem tudsz vele, mert gondolom, már próbáltad.

És lehetőleg olyan messzire költözz, ahol nem tud pesztrálgatni folyamatosan, mert ő biztos, hogy az a típus, aki kéretlenül beállítana hozzád.

2017. ápr. 18. 14:58
 15/20 anonim ***** válasza:
Az anyuka az anyuka marad, még akkor is ha már 30 éves vagy. Neked kellene felnőni és élni a saját életedet. Még akkor is ha otthon maradsz.
2017. ápr. 18. 15:19
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha ahhoz elég egészséges vagy, hogy dolgozz (bízom benne nem tanárként), ergo öngondoskodsz, akkor ahhoz is egészséges vagy, hogy elköltözz. A többi csak kifogás és humbug. Egy 30+-os felnőtt emebernek ne készítse ki senki a ruháját, hacsak nincs ténylegesen rászorulva (mozgásszervi/végtag-fogyaték stb...). Az én erősen érintett autista 8 éves fiam is egyedül öltözik. Nem kell mentségeket sorolni, hogy miképp nevelték az anyukád, meg miért ilyen, az hogy ő igy viselkedik, pont annyira beteges, mint az, hogy te ezt elviseled. Kezeltesse akkor magát ő is, ha a felnőtt lassan középkorú gyermeke késése esetén (ez is milyen már, vége a melónak tipli haza, nehogy mama kiboruljon?) rendőrt hív. Van egy örökölt lakásod, de ülsz otthon anyu szoknyáján és mindent és mindenkit okolsz, amiért ez így alakult, holott te vagy az, aki változtatni képtelen. Ha ez így megfelel, nekem nyolc, de akkor ne sírasd a sosem volt és sosem lesz életed és kapcsolataidat, mert egyedül te vagy az, aki elfelejtette elvágni azt a köldökzsinort üszkve tízenvalahány éve, ha már egyszer jóanyád képtelen volt rá.
2017. ápr. 18. 15:36
 17/20 anonim válasza:
Szia! Nem is tudom hogy mit tudnék neked mondani , szerintem jobb lenne ha elmondanad neki ami szeritem nem ertene meg , de ha a költözés mellett döntenél akkor készülj felert nagyon nehez lesz !Én ugyan ebben a cipőben jártam , mostmár en is 30 vagyok és mindha csak en tettem volna fel ezt a kérdést ,de lehet hogy nalunk azert mar durvabb is volt ....pl: elmentünk a bankba persze nekem kellett elintezni valamit ... kerdezte az ugyintezo a nevem anya valaszolt ,minden keresre , rohatt szar volt es hulyen ereztem magam ,össze is vesztünk...eldurvultak a dolgok a fejemben .... néztem is lefele a 10 emeletröl az ablakbol, széken álva .....nagyon kikészitett a dolog... tudnek mit mesélni!Sajnos ez a szemelyiseg zavar hat egyreszt oroklodott masreszt tanult , ami ugye igy hat nem nagyon alakult ki ... Szoval ha a koltozes mellett dontenel keszulj fel hogy nagyon nagyon nehez lesz ... En 6 eve koltoztem el es hat elso par nap hét jo volt ....de viszont szorongásos depreszio,pánikrohamok ,klausztrofobia , pár kenyszerbetegseg , is csatlakozott ! Lehet hogy neked nem lesz ez ,ez ez csak az en tapasztalatom amit gondoltam hogy megosztok veled . Sok sikert .jaj lemaradt 6 éve amikor elkoltoztem friss es uj kapcsolatom lett es a paromhoz koltoztem es hat ugye mindenki tudja aki szerelmes es rajta a rozsaszin szemcsi az minden mast elfelejt .Egyedül neked nagyon rossz lesz esetleg egy barátnövel költötni ?
2017. ápr. 18. 22:09
 18/20 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy az utolsó válaszolót leszámítva senki nem képes érteni és átélni az én helyzetemet. Egy dominánsabb anya mellett nagyon nehéz az önérvényesítés. Jó, nem tagadom, hozzátartozik a dologhoz, hogy nehezen állok ki az igazamért, mindig alulmaradok. Ugyanakkor, anyukámmal szemben még senkinek nem sikerült győznie.
2017. ápr. 19. 20:40
 19/20 anonim ***** válasza:
Győznie? Mi ez, a psycho és te vagy Norman Bates? Ha nem, akkor költözés és ne gyere avval hogy téged senki nem ért meg, az tényleg nagyon olcsó. Mindenhol lehetnek és vannak is csontvázak a szekrényben, de ezen túllép minden, magának valami kis gesztenyét kiakaparni akaró, függetlenségre, életre vágyó ember. Ezek szerint neked jó így. Lelked rajta, de akkor ne picsogj, hanem vállald. Ennyi. Nem jó mégsem? Lépj! Mozdulj! Minden körülmény adott hozzá! Persze elhiszem, hogy egyszerűbb a hattyú halálát eljátszani napi szinten,nem is értem miért nem unod. Oké, most bunkó voltam, elismerem, de mit lehet írni ennyi tömény álproblémára és műdrámára. Lakás, meló, minden adott, de dúl a polgárháború, hogy mit is csinálj, nagyon nehéz a döntés, valóban.
2017. ápr. 19. 21:08
 20/20 A kérdező kommentje:
Napi szinten? Még jó, hogy nem írtam ki több kérdést e témában. Egyébként igazad van, majd meg fogom oldani valahogy. Egyet nem vesztek figyelembe, hogy a betegségemnek akár rosszat is tehet az egyedüllét. Mindennek ellenére, megértek minden hozzászólót és igaza is van sajnos.
2017. ápr. 19. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!