Utálom a nővérem, már rosszul, érthetőek ezek az érzések?
Már utálom a nővérem.Ez azóta van így mióta a nővérem férje valami bizniszbe beszállt és nagyon jól sült el. Szó mi szó, rohadt gazdagok lettek. Azóta a nővérem olyan nagyképű lett, hogy be se fér sehova. Jajj most megyünk új autót venni, meg néztük hogy ez az új dolog amibe belefektetünk. Konkrétan semmi köze semmihez, ha a férje nem így lenne most akkor ugyanúgy a panelba élnének ahogy 5 éve.
Most volt anyunak meg apunak a 60. szülinapja. Ezeket már rá hagyom, mert nagyon meg kell ünnepelni minden évet csinálja csak a készülődést. Elmentünk a trófeába enni családilag, aztán hozzájuk rendezte a bulit ahová a barátok is hivatalosak voltak. Mondjuk ezt elfelejtette közölni, azt mondta, hogy csak tortázunk, ajándék meg koccintás. Én anyunak vettem egy új robotgépet, mert karácsony előtt mondta, hogy már haldoklik a régi és egy virágcsokrot. Apunak meg a kedvenc italát. Oda adtuk, örültek neki. Addig míg a nagy nővérem fel nem állt és szónoklatba nem kezdett. Elviszik anyuékat a Maldív szigetekre 2 hétre mert ez anyu vágya hosszú évek óta. Apa meg kapott egy új autót. Ott álltam és ki akadtam. Mintha láthatatlan lennék. Összevesztem sajnos mindenkivel amit bánok, de az az érzés ott annyira össze nyomott, hogy bármit adhatok leszarják és csak a nővérem.
Te pont az a fajta vagy, aki azon is hisztizne, hogy a tesó tele van pénzzel, de csak egy kávéfőzőt vett anyunak.
Amúgy apád miért kap ajándékot anyád születésnapjára?
#6#7
Ezekből a hozzászólásokról pedig süt az irigység. Az eszedbe sem jut, hogy nem minden rólad szól, hogy ez nem egy verseny, hogy esetleg TÉNYLEG örömet akart szerezni a szüleiteknek? Cserébe, hogy felnevelték, törődtek vele, szerették...? Ha megtehetném, én is befizetném a szüleimet egy utazásra és kocsit is szívesen vennék nekik. Nem azért, hogy mások előtt villogjak, hanem azért, mert megérdemelnék. Ennyi. Igenis túlreagáltad és csúnya dolog volt jelenetet rendezni.
Kérdező, éreztették veled a szüleid, hogy te és az ajándékod kevésbé fontos? Ha igen, az csúnya dolog, de ez az ő saruk elsősorban, nem a tesódé.
Ha viszont örültek annak is, akkor tanuld meg kezelni a féltékenységedet és értsd meg, hogy ez nem verseny. Nyilván fognak örülni a nővéred ajándékainak, hiszen ki ne tenné, de ez NEM azt jelenti, hogy amit te adtál szeretettel, az nem hasznos. Mert nem az érték számít! Nem az ára miatt voltak boldogok a szüleid és nem is várták volna el, hogy te adj valamit ekkora értékben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!