Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Utálom a nővérem, már rosszul,...

Utálom a nővérem, már rosszul, érthetőek ezek az érzések?

Figyelt kérdés

Már utálom a nővérem.Ez azóta van így mióta a nővérem férje valami bizniszbe beszállt és nagyon jól sült el. Szó mi szó, rohadt gazdagok lettek. Azóta a nővérem olyan nagyképű lett, hogy be se fér sehova. Jajj most megyünk új autót venni, meg néztük hogy ez az új dolog amibe belefektetünk. Konkrétan semmi köze semmihez, ha a férje nem így lenne most akkor ugyanúgy a panelba élnének ahogy 5 éve.

Most volt anyunak meg apunak a 60. szülinapja. Ezeket már rá hagyom, mert nagyon meg kell ünnepelni minden évet csinálja csak a készülődést. Elmentünk a trófeába enni családilag, aztán hozzájuk rendezte a bulit ahová a barátok is hivatalosak voltak. Mondjuk ezt elfelejtette közölni, azt mondta, hogy csak tortázunk, ajándék meg koccintás. Én anyunak vettem egy új robotgépet, mert karácsony előtt mondta, hogy már haldoklik a régi és egy virágcsokrot. Apunak meg a kedvenc italát. Oda adtuk, örültek neki. Addig míg a nagy nővérem fel nem állt és szónoklatba nem kezdett. Elviszik anyuékat a Maldív szigetekre 2 hétre mert ez anyu vágya hosszú évek óta. Apa meg kapott egy új autót. Ott álltam és ki akadtam. Mintha láthatatlan lennék. Összevesztem sajnos mindenkivel amit bánok, de az az érzés ott annyira össze nyomott, hogy bármit adhatok leszarják és csak a nővérem.

tegnap 15:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
72%

Te pont az a fajta vagy, aki azon is hisztizne, hogy a tesó tele van pénzzel, de csak egy kávéfőzőt vett anyunak.

Amúgy apád miért kap ajándékot anyád születésnapjára?

tegnap 19:18
 12/16 anonim ***** válasza:

#6#7

Ezekből a hozzászólásokról pedig süt az irigység. Az eszedbe sem jut, hogy nem minden rólad szól, hogy ez nem egy verseny, hogy esetleg TÉNYLEG örömet akart szerezni a szüleiteknek? Cserébe, hogy felnevelték, törődtek vele, szerették...? Ha megtehetném, én is befizetném a szüleimet egy utazásra és kocsit is szívesen vennék nekik. Nem azért, hogy mások előtt villogjak, hanem azért, mert megérdemelnék. Ennyi. Igenis túlreagáltad és csúnya dolog volt jelenetet rendezni.

tegnap 19:36
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Én tökre örülnék, hogy a szüleimnek jó. Tudnám, hogy engem is ugyanúgy szeretnek, és teljesen rendben van az én robotgép ajándékom is. Örülnék az örömüknek, és hálás lennék a nővéremnek, hogy megosztja velük a jóllétét.
tegnap 21:33
 14/16 anonim ***** válasza:
Jólétét.
tegnap 21:33
 15/16 anonim ***** válasza:

Kérdező, éreztették veled a szüleid, hogy te és az ajándékod kevésbé fontos? Ha igen, az csúnya dolog, de ez az ő saruk elsősorban, nem a tesódé.

Ha viszont örültek annak is, akkor tanuld meg kezelni a féltékenységedet és értsd meg, hogy ez nem verseny. Nyilván fognak örülni a nővéred ajándékainak, hiszen ki ne tenné, de ez NEM azt jelenti, hogy amit te adtál szeretettel, az nem hasznos. Mert nem az érték számít! Nem az ára miatt voltak boldogok a szüleid és nem is várták volna el, hogy te adj valamit ekkora értékben.

tegnap 22:37
 16/16 anonim ***** válasza:
De, marha irigy vagy, mert a testvéred megteheti, te meg nem. És 5 éves szintjén kezeled a dolgot. Mégis mikor kellett volna szülinapi ajáédkékot adni, ha nem akkor , amikor mindkét szülő kerek szülinapját ünneplitek? Csak azért kellett volna, máskor sunnyognia, hogy neked ne essen rosszul, hogy a 60 éves anyád régóta dédelgetett vágyát megvalósítják, és elmehet a Maldív -szigetekre? A bunkó anyád meg még képes is volt ujjongva örülni ennek? Szégyellje magát... Azért, mert ő nagyobb ajádnékot adott, szerinted ő akar a középpontban lenni? Pontosan ez az irigység. Irigy vagy arra, amit elértek, irigy vagy arra, amit anyádéknak adnak, irigy vagy mindenre. Le merem fogadni, ha véletlenül a tieddel egy értékben lévő ajándékkal állított volna oda, akkor meg azon szívnád a fogad, hogy ő sokkal többet engedhetett volna meg magának. Természetes dolog az irigység, ki ne irigyelné, de az a rosszindulat, amit belőled kivált, na az már gáz.
ma 06:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!