Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Milyen a kapcsolat a testvéred...

Milyen a kapcsolat a testvéreddel?

Figyelt kérdés
Jó, rossz, vagy semleges? Melyik a jellemzőbb, hogy a testvérek szeretik, vagy utálják egymást? Te milyen példákat látsz?

tegnap 14:27
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Én a magam példáján azt látom, hogy a vérségi köteléken kívül semmi nem köt össze minket, semmi közös nincs bennünk. Olyan vagyunk, mint tűz, és vìz. Sohasem számíthattam rá igazán, bár igaz, ő se énrám. Ha bajba jutnék, kb ő lenne az utolsó, akire számíthatnék. De nem is kérnék tőle semmit, mert felesleges. Emellett kb 0 bizalom van köztünk. Nagy szavak, de szerintem mi kifejezetten rossz példa vagyunk a testvérségre, mármint hogy annak milyennek kéne lennie.
tegnap 14:35
 2/14 A kérdező kommentje:
Bár még ha csak közömbös lenne, az lenne a kisebbik rossz, de igazából alattomosnak, és árulónak is tartom.
tegnap 14:38
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
40+-osak vagyunk a húgommal és világ életemben a legnagyobb támaszom, bizalmasom volt és viszont.
tegnap 14:48
 4/14 anonim ***** válasza:
Rossz. És a körülöttem levőknél is ezt látom. A párom hozzá se szól tesójához. Sógorom szintén nagyon öli egymást a testvéreivel. Apukám semleges viszonyban volt velük. Unokahugom meg csak csicskának használja a testvérét, szerencsétlent kihasználja mindenre. Szóval a legtöbb, amit én látok, az rossz példa. De volt egy barátunk, aki nagyon jó viszonyban volt a tesójával, de most már csak ünnepekkor beszélnek max, mióta megnősült.
tegnap 14:57
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

4 tesóm van.

1el abszolút nem tartom a kapcsolatot. A másik 3al kb félévente 1x ha beszélek.

Férjemnek 3 tesója van. Ő sem tartja egyikkel sem a kapcsolatot.

A környezetemben ez inkább a jellemző.

tegnap 15:00
 6/14 anonim ***** válasza:
3 testvérem van, egyikükkel nagyon közeli a kapcsolatom, másikukkal közeli, a harmadik testvéremmel is jó a kapcsolatom, de kicsit eltávolodtunk egymástól. Részben a nagy korkülönbség miatt, részben a házastársa miatt. A férjemnek szintén jó a kapcsolata a testvérével, pedig nagyobb köztük a korkülönbség. Ami érdekes, hogy két testvéremnél erősen "két dudás egy csárdában" a helyzet, szóval olyan a természetük, hogy ha sokáig összezárva vannak akkor nagy esély van valami konfliktusra, mégis alapvetően jóban vannak, segítenek egymásnak.
tegnap 15:48
 7/14 anonim ***** válasza:

Mi is szépen elvoltunk a bátyámmal, de amikor megnősült észre se vette hogy a felesége össze veszített bennünket.

Egy csicskát csinált belőle.

tegnap 16:02
 8/14 anonim ***** válasza:
Húgom és öcsém van, 40-38-32 évesek vagyunk. Öcsémmel nagyon jó a viszonyunk annak ellenére, hogy külföldön él. Húgom viszont egyikünkkel sem beszél már évek óta - az okát még nem sikerült megfejteni, egyszerűen nem érdekeljük, se mi, se a szüleink.
tegnap 16:17
 9/14 anonim ***** válasza:

Nekem egy húgom van most jelenleg

azt mondanám hogy semleges a kapcsolatunk. Már 5 éve elköltöztem otthonról akkor utána

nagyon rosszban voltunk meg romlott a kapcsolatunk. Nem tudta elfogadni a döntéseimet és ezért

nagy balhékat, kiabálásokat csinált. Volt hogy

az utcán el mentünk egymás

mellett és azt a megjegyzést

tette rám hogy " nem ismerlek. "

Régebben amíg náluk laktam

viszonylag jó volt a kapcsolatunk

bár egy kicsit távolsagtartó volt

velem szemben de amúgy akkor még mindenben segített nekem meg én is neki. Most jelenleg ez javult

annak hatására hogy pár éve segítettem neki elintézni valamit

ezért cserébe ő is segített nekem tavaly valamiben. Viszont ennyi volt az egész azóta ha össze futunk véletlenül az utcán

akkor normálisan viselkedik velem

köszön meg beszélgetünk pár szót.

De találkozni csak úgy nem

szoktunk. Tartja ő is a két lépés távolságot meg most már én is.

Karácsonyra pl nem írt meg

újévkor sem ahogyan én sem

neki mert meg untam hogy minden évben nekem kell írni magától nem jut eszébe. Szóval már régen nem

beszéltünk vagy írtunk egymásnak.

Én amúgy azt látom a környezetemben hogy szinte

senki nincs jó kapcsolatban

a testvéreivel. A páromnak három öccse van a nagyobbikal össze vesztek nem állnak szóba egymással

A kisebbikel sem nagyon van kapcsolat mert csak akkor keresi ha kell valami. A családban meg anyámnak világéletében rossz volt a kapcsolata az öccsével nem is beszéltek egymással..

tegnap 16:50
 10/14 anonim válasza:
Nagyon jóban vagyok vele.
tegnap 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!