Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek elmondjam neki a...

Szerintetek elmondjam neki a véleményem a viselkedéseről vagy maradjak csendben a béke miatt?

Figyelt kérdés
Nemrég született egy babánk és semmiben nem segít a bátyám a többi tesó hozott ételt mondták ,hogy bármiben tudnak segíteni szóljunk, egyedül csak ő nem. Még a babánkat se volt meglátogatni. A feleségem családja nagyon összetartó mindent megünnepelnek. Nem kell nagy bulira gondolni csak az összes névnapon,szülinapkor és sok más alkalomkor van egy szűk családi ebéd,ahol picit együtt a család. Az én családom egyáltalán nem ilyen. Főleg a bátyám, még soha nem hívott meg minket egy ebédre se. Mi rendszeresen hívjuk őket a szülinapomra és a babánk babavárójára is hívtuk őket,ahol összevissza drámáztak,hogy ez náluk nem szokás és nem is igazán jönnének stb végül eljöttek. Most eljött a keresztelő és írtam neki ,hogy szeretettel várjuk őket is,természetesen meghivunk mindenkit személyesen is,csak az étterembe lekell adni a héten a létszámot. A válasza az volt,hogy oda csak a keresztszülők szoktak menni. Ez volt az utolsó pont. Nem értem,hogy miért kell mindenbe belekötni,ha nálunk így szokás. Nem muszáj eljönni.
ma 14:03
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Nagyon csúnyán viselkedik a felesége is a kórházba be se ment a feleségemhez és azóta összefutottunk velük egyszer a gyerekre rá se nézett.
ma 14:04
 2/19 anonim ***** válasza:
84%
Elegük van belőletek :-) Kicsit sok vagytok nekik. Lehet, hogy elítélendő a hozzáállásuk, de ők ezt szokták meg. Ne akarjátok ráerőltetni magatokat olyanokra, akik nem kíváncsiak rátok. Lapozzatok. Meghívod, eljön, jó, nemjön, úgyis jó.
ma 14:18
 3/19 A kérdező kommentje:
Nem akarunk mi semmit erőltetni csak meghívjuk őket a családi rendezvényekre,mert így illik. Elég rosszul nézne ki ha az egyik tesómat meghívnánk őket meg nem.
ma 14:20
 4/19 anonim ***** válasza:
91%
Ha elmondod a véleményed, akkor illik hogy te is figyelembe vedd az ő véleményét. Nem kell, hogy a kettő egyezzen, ebben az esetben mindkettőtöké elfogadható, csak egyszerűen más. Ez van, jobb ha beletörődsz, nem vagyunk egyformák.
ma 14:20
 5/19 anonim ***** válasza:
77%

Nem értem, miért futsz olyan szekér után, ami láthatóan nem vesz fel.

A bátyádék nem olyan nagy összejárósok, mint ti - ezen nem kell megsértődni, ezt tudomásul kell venni.

Egyébként én se díjaznám, ha elvárnád hogy csak azért, mert neked gyereked született, az én világom is körülöttetek forogjon. Tök jó, legyetek egészségesek és boldogok, de ne legyen már elvárás, hogy ajándékot vigyenek babaváróra, babaszületésre, keresztelőre, minden anyámkínjára, csak mert te ezt így elképzelted...

ma 14:22
 6/19 anonim ***** válasza:
97%

Meghívjátok, mert így illik, részetekről ennyi a dolog.

Ők meg nem mennek el, ha nem akarnak, és kész.

Az az erőltetés, ha nem fogadod el a nemleges választ, és te látszólag ezt teszed.

Elmondhatod, hogy rosszul esik, de szerintem felesleges, nem fog változni semmi, csak még rosszabb (vagy inkább csak semmilyenebb) lesz a viszony.

ma 14:23
 7/19 anonim ***** válasza:
85%
Nekik nem hiányzik ez a sok összejövetel, sőt láthatóan alapból sem kedvel téged túlságosan és elege van már a nyomulásodból. Ne fuss olyan busz után ami nem vesz fel. Ha neked igényed van a nagy családi összejövetelekre a feleséged családjában meg ezek rendszeresek, akkor örülj, hogy sikerült bekerülnöd egy ilyen társaságba. A te családoddal meg maradjon meg a két lépés távolság. Ha nem nyomulsz majd ennyire lehet még az alap viszony is javulni fog. A távolság jót szokott tenni az ilyen családi kapcsolatoknak.
ma 14:24
 8/19 A kérdező kommentje:
Az hogy meghívtam a keresztelőre nem hívnám nyomulásnak és én teljes mértékben elfogadom,hogy ők nem tartják meg a fia szülinapját se és nem kommentalom folyamatosan,hogy miért nem tartanak semmit ellenben velük.
ma 14:30
 9/19 anonim ***** válasza:
97%

Kérdező, most épp a keresztelőre hívtad meg. Előtte a babaváróra. Meg a születésnapodra. Elvártad, hogy a kórházba is menjenek be a feleségedhez (vajon ezt a feleséged is kívánta, vagy csak te?). Az is baj, ha az utcán nem néz rá a gyerekedre. Meg az is, hogy nem mondta "szólj, ha bármiben segíthetek, mert gyereked született". (ez utóbbihoz annyit tennék hozzá: nem mondani kell, hanem csinálni. Ha a többi tesónak szólnál, a fele lepattintana, hogy most mégsem alkalmas a segítségkérésed).

Szóval de, nagyon is nyomulsz. Még a gyakorira is kérdést írtál ki emiatt.

Meghívtad, részedről ennyi. Ha jön: jó, ha nem jön: úgy is jó.

ma 14:35
 10/19 anonim ***** válasza:
96%

Nem az a nyomulás, hogy meghívtad ide-oda, hanem hogy láthatóan képtelen vagy elfogadni, hogy nekik ez teher, nem akarnak menni, nem érdekli a gyereked, nem akar állandóan ilyen családi banzájokra járkálni.

Te örülsz a feleséged összetartó családjának. Én speciel a hajamat tépném, ha havonta (akár többször is) állandóan össze kellene járni az egész famíliával valakinek a mindig adódó valamilyét ünnepelgetni. Nekem van életem, és azzal vagyok elfoglalva. Szerintem a testvéred is ez a kategória.

ma 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!