Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Lelki béke megőrzése vagy...

Lelki béke megőrzése vagy találkozzak vele?

Figyelt kérdés

Adott a tesóm, akivel nem együtt nőttünk fel. Sajnos ő teljesen más "nevelést" kapott, és ideje korán rossz útra tévedt (cigi, drogok tizenévesen, prostiskodás)...ez most odáig fajult, hogy lehorgonyzott egy bántalmazó, alvilági, munkakerülő tag mellett. A kapcsolat kezdetétől voltak red flagek (öléssel fenyegetés első pár randin, és egyéb finomságok), mindenki mondta neki már az első hetekben, hogy hagyja el ezt a tetvet..na most, tesóm élete hibáját elkövette, hozzáment, gyereket szült neki, mindezt pár hónap leforgása alatt (!). Lényeg a lényeg, mindenki a végsőkig próbálta kimenteni ebből a helyzetből, de sajnos menthetetlen...és ha ő nem akar ezen változtatni, akkor senki nem fog helyette. Nos, mi annyira nagyon közel sosem álltunk egymáshoz, mert teljesen más személyiségek vagyunk, de persze szeretem valamennyire...egy idő után azonban belefáradtam a tehetetlenségbe, hogy nem tudok rajta segíteni, és hogy folyton nekem panaszkodik, hogy hogyan bántalmazza, stb. Külföldre költöztek, és én már kb egy éve nem is beszélek vele (a saját lelki békém miatt, illetve nekem is van elég bajom, és mert azért is haragszom rá, amiért a gyerekeit (van egy 8 éves gyereke is) kiteszi ennek az egész toxik kapcsolatnak, amiben van...

Most mondta mamám, hogy itthon vannak éppen...szívem szerint találkoznék vele, meg a gyerekekkel, mert csak hiányzik, de nekem maga az a helyzet nem hiányzik, ami vele jár...nem akarom, hogy újra nekem panaszkodjon hetente, hogy hogyan veri szét a pasi, mert ez gyilkos érzés, hogy tehetetlen vagyok...mit tennétek a helyemben?

szept. 5. 09:52
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Azt még hozzáteszem, hogy 28 évesen jött össze ezzel a sráccal, szóval nem volt olyan fiatal. Így "felnőtt" fejjel döntött így.
szept. 5. 09:53
 2/12 anonim ***** válasza:
90%
Találkoznék vele, de a sirámait röviden leállítanám azzal, hogy "igen, tudom, de mivel ezen én nem tudok változtatni -csak te- így kérlek ne idegesíts vele" és témát váltanék.
szept. 5. 09:58
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha szeretnél, találkozz vele. És ahogy az első is írta, amikor elkezd panaszkodni, akkor csak mondj valami olyat, hogy "mégis szültél neki, akkor vállald", vagy "te döntöttél mellette, akkor ne panaszkodj".
szept. 5. 11:23
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Ő is szeretne veled találkozni? Szülőkhöz ilyenkor átmennek?

Mennyi időre jöttek haza?

Én ha tudnám hogy a lelki békém az ára, a találkozásnak akkor bármennyire is szeretném, bármennyire is fájna akkor sem megyek el.

Közel 30 évesen nem változott. Itt vagy rosszabbakat mondana, ha pedig leállítod akkor lehet azt is megkapod hogy miért akartál vele találkozni ha nem is vagy rá kíváncsi. Vagy q szokásostól.

Vagy az is lehet hogy tőled kérne segítséget hogy elhagyja a párját, gyerekeivel tudjon valahová menni.

Az ilyenennél minden benne van a pakliban.

szept. 5. 11:57
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én nem találkoznék vele. Csak terhel a traumáival, de nem tesz ellene, te meg rosszul érzed magad az egész miatt. A gyereket meg nem tudod magadhoz venni, hogy ne legyen kitéve ennek. Max tudod jelenteni a hatóságoknak, hogy szerinted veszélyeztetve van.
szept. 5. 12:16
 6/12 anonim ***** válasza:
75%
Veszett fejsze nyele.
szept. 5. 12:24
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok

A lelki békéd mindenképpen "veszélyben van". Ha találkozol vele azért, ha nem akkor meg azért.

szept. 5. 12:36
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

#4 Nem tudom pontosan mennyi időre jöttek haza. Azt sejtem, hogy találkozni szeretne, mamám elmondása alapján. Sajnos igen, ettől tartok én is, amiket leírtál..

#7 Igen, ez is igaz, de így talán jobban elvonom a figyelmem a témáról, rosszabb volt, mikor beszéltünk :(

szept. 5. 14:39
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Csak később meg ne bánd. Tapasztalatból írom ezt. Hasonló cipőben jártam, már nem él, álmatlan éjszakáim vannak miatta, és mit nem adnék, ha még egyszer beszélhetnék vele.

A család azért van, hogy támogassuk egymást. Ha eredménytelen, újból és újból meg kell próbálni.

Mi a nehezebb? Eltűrni egy pasi agresszióját, vagy meghallgatni a másik problémáit? Talán annyira elcsigázott, hogy nem képes egyedül változtatni a helyzeten.

szept. 6. 13:56
 10/12 A kérdező kommentje:

Persze, ez is igaz...és sajnálom, hogy Veled ez történt, részvétem.

Már tényleg a kapacitásomhoz képest minden segítséget felajánlottam, sőt kint külföldön ahol laknak, ingyenes anyaotthonba is mehetett volna, mert rendőrségi ügy is volt már a pasi bántalmazásából...azt is elutasította :(

Most tudtam meg mamámtól, hogy megint terhes...szóval sajnos ez a menthetetlen kategória, azt hiszem :(

szept. 9. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!