Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek elmondjam neki a...

Szerintetek elmondjam neki a véleményem a viselkedéseről vagy maradjak csendben a béke miatt?

Figyelt kérdés
Nemrég született egy babánk és semmiben nem segít a bátyám a többi tesó hozott ételt mondták ,hogy bármiben tudnak segíteni szóljunk, egyedül csak ő nem. Még a babánkat se volt meglátogatni. A feleségem családja nagyon összetartó mindent megünnepelnek. Nem kell nagy bulira gondolni csak az összes névnapon,szülinapkor és sok más alkalomkor van egy szűk családi ebéd,ahol picit együtt a család. Az én családom egyáltalán nem ilyen. Főleg a bátyám, még soha nem hívott meg minket egy ebédre se. Mi rendszeresen hívjuk őket a szülinapomra és a babánk babavárójára is hívtuk őket,ahol összevissza drámáztak,hogy ez náluk nem szokás és nem is igazán jönnének stb végül eljöttek. Most eljött a keresztelő és írtam neki ,hogy szeretettel várjuk őket is,természetesen meghivunk mindenkit személyesen is,csak az étterembe lekell adni a héten a létszámot. A válasza az volt,hogy oda csak a keresztszülők szoktak menni. Ez volt az utolsó pont. Nem értem,hogy miért kell mindenbe belekötni,ha nálunk így szokás. Nem muszáj eljönni.
tegnap 14:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
83%
Nem hívnám többet.
tegnap 15:23
 12/19 anonim ***** válasza:
96%

"Nem muszáj eljönni."

Nem is jön.

tegnap 15:24
 13/19 anonim ***** válasza:
96%
Dehát írod hogy ők nem ünnepelnek semmi...akkor miért várod hogy a ti dolgaitokat ünnepeljék amikor a sajátjukat sem ünneplik? A keresztelő dologhoz meg annyit hogyha nem ők a keresztszülők ( amit nem tudom sérelmeznek e) valahol érthető ha nem akarnak díszelegni. Végül is ez vallási dolog, nem mindenki akarja.
tegnap 15:37
 14/19 anonim ***** válasza:
95%
Akadj már le róla! Nem bírnak. Semmibe nem kötnek bele, ezt te húzod rájuk. Nem kellesz nekik. Ennyi. Te most fel akarsz mutatni a saját oldaladról is valamit a feleséged családjának az ellenpontozására? Hát nem egyformák az emberek.
tegnap 16:09
 15/19 anonim ***** válasza:
95%

"hogy ez náluk nem szokás és nem is igazán jönnének stb végül eljöttek"

Végül el mentek hátha utána kicsit békén hagyod őket, de nem.

És amúgy is mennyivel volt jobb hogy ők ott voltak? Végre te is megtudtad mutatni hogy a te családod is össze tart? Legalább nagyon látszott rajtuk hogy csak kényszerből vannak ott?

tegnap 16:35
 16/19 anonim ***** válasza:
95%

Nem értem,hogy miért kell mindenbe belekötni,ha nálunk így szokás

A feleségedéknél így szokás, neked ez tetszik, így szervezitek az életeteket. De a bátyádra nézve ez nem kötelező. Ő nem szereti a társaságot, az összejöveteleket.

Persze, elhívod az összes testvéredet. Aztán aki jön, jön, aki meg nem, az otthon marad.

tegnap 16:36
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintetek elmondjam neki a véleményem a viselkedéseről vagy maradjak csendben a béke miatt?"

Szerintem a kutyát nem érdekli a véleményed, és legkevésbé a testvéredet és ezt te nem tudod elfogadni. Béke miatt? Miért ha visszaszól, hogy ők úgy csinálják, és nem úgy ahogy ti, és ne tukmáld rá a gyerekedet, akkor balhét csapsz vagy mi?

Hasra kellene esni, hogy neked van egy kölköd? Aki nem így tesz, azt leb@szod, oda a béke? Nem mindenki csap népünnepélyt, és fesztivált, amikor kijön egy újabb hajszála? Engem a víz lever az ilyen tukmáló emberektől mint te. És a testvéred is ilyen, ismeretlenül is szimpatikus.

tegnap 16:54
 18/19 anonim ***** válasza:
87%

A sogornomek ugyanilyenek voltak, mint a kerdezo. Voltak! ;-)

Naluk azert kellett megjelenni csak, hogy a kolkeinek vigyunk ajandekokat, minel tobbet es dragabbat, annal jobb. Amugy a kutya nem foglalkozott velunk, amikor ott voltunk. Aztan amikor egyszer meguntuk az egeszet es nem mentunk, megsertodtek. Hala az egnek. Azota egyeb dolgaik miatt teljes a no contact. ;-)

tegnap 17:42
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Miért kellene mindenkinek készenlétben állni, mert nektek gyereketek született? Nagyon szép dolog, ha ilyenkor segít a család, de nem elvárható, főleg nem felhánytorgatható. Magatoknak szültétek, ne azt várjátok, hogy majd mindenki megy, és segít körülötte. Hagyd őket békén! Ha akarod akkor meghívod, de elfogadod azt is ha nemet mond.
tegnap 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!