A testvér szó hallatán az emberek a hasonlóságokat keresik?
Van egy örökbefogadott nővérem. Gyakran előfordul, hogyha kiderül, hogy testvérek vagyunk, akkor az emberek elkezdik keresni és látni a hasonlóságokat. Volt már, hogy mondták, hogy én anyámra hasonlítok, a nővérem meg a két szülőnk keveréke, de többször előfordult, hogy megmondták, hogy hasonlítunk egymásra. Legutóbb egy pékségben volt, hogy rákérdezett az eladó, hogy mi amúgy testvérek vagyunk-e és ahogy a nővérem rávágta, hogy igen, az eladó elkezdte látni a hasonlóságokat. Azt mondta, hogy eddig nem tűnt fel neki, de most hogy jobban megnézi, amúgy hasonlítunk is egymásra.
Biztos van hasonlóság közöttünk, hiszen mindketten emberek vagyunk, de én sosem láttam több hasonlóságot közöttünk, mint bármely véletlen választott embernél, még a természetünk is egész más.
Mivel a test+ vér= testvér azt jelenti, ugyanabból a testből -vérből származunk.
Ezért keresik a genetikai hasonlóságokat, közös vonásokat.
Természetesen pl. féltestvérek között is lehetséges, hiszen a fele gént a közös apától vagy anyától kapják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!