Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A testvér szó hallatán az...

A testvér szó hallatán az emberek a hasonlóságokat keresik?

Figyelt kérdés

Van egy örökbefogadott nővérem. Gyakran előfordul, hogyha kiderül, hogy testvérek vagyunk, akkor az emberek elkezdik keresni és látni a hasonlóságokat. Volt már, hogy mondták, hogy én anyámra hasonlítok, a nővérem meg a két szülőnk keveréke, de többször előfordult, hogy megmondták, hogy hasonlítunk egymásra. Legutóbb egy pékségben volt, hogy rákérdezett az eladó, hogy mi amúgy testvérek vagyunk-e és ahogy a nővérem rávágta, hogy igen, az eladó elkezdte látni a hasonlóságokat. Azt mondta, hogy eddig nem tűnt fel neki, de most hogy jobban megnézi, amúgy hasonlítunk is egymásra.

Biztos van hasonlóság közöttünk, hiszen mindketten emberek vagyunk, de én sosem láttam több hasonlóságot közöttünk, mint bármely véletlen választott embernél, még a természetünk is egész más.

tegnap 13:09
 1/5 anonim ***** válasza:
75%

Mivel a test+ vér= testvér azt jelenti, ugyanabból a testből -vérből származunk.

Ezért keresik a genetikai hasonlóságokat, közös vonásokat.

Természetesen pl. féltestvérek között is lehetséges, hiszen a fele gént a közös apától vagy anyától kapják.

tegnap 13:28
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha pedig örökbefogadott, de ezt nem közlitek, akkor is óhatatlanul keresik, de nem találják, vagy ráfogással “látni vélik”.
tegnap 13:30
 3/5 A kérdező kommentje:
Valóban nem szoktuk közölni, hogy örökbefogadott, nem is kerül szóba minden nap. Majdnem újszülött volt, amikor a szüleink örökbefogadták, én meg amikor megszülettem már itt volt. Együtt nőttünk fel, közösek a szüleink, testvérek vagyunk.
tegnap 13:35
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Kamaszkoromban egyszer odaléptem egy boltban az anyámkorú szomszédasszonyomhoz, aki éppen egy huszonéves másik ismerősével beszélgetett. Odajött egy harmadik ismerőse, és elkezdett lelkendezni, hogy milyen két szép lánya van, és hogy hasonlít rá mindkettő. :D
tegnap 13:44
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
tegnap 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!