Nem tudok a testvéremre testvérként tekinteni, hánynom kell ha meglátom, mi nyitja fel a szüleim szemét?
Lány, 23 éves, leérettségizett 1 éve azóta otthon van szüleimnél, zabál, ordibál, alszik, wc-re jár.. büdös is mert nem fürdik, ilyen 12 éves gyerekekkel játszik neten és 16 évesnek adja ki magát, 70-es IQ-ja volt 4 éve azt mondták a nevelési tanácsadóba, hogy szellemi fogyatékos, de rá is tesz egy lapáttal, direkt nyávogva beszél.
Miatta költöztem el 1 éve, csak az a bajom, hogy ezzel kivágok egy csomó pénzt feleslegesen és soha nem fogok tudni félre rakni, sőt. Ez a gerinctelen zsarnokoskodó maszat meg 25Cfokban parancsolgat a szüleimnek, hogy most KFC-t vagy Burger Kinges kaját kér, volt, hogy kapott pizzát, azt kidobta mert kihült és nem kapott hozzá kólát. 92 kiló, ráadásul.
Nekem meg 16C fokban kell remegnem mert igaz elköltöztem, de korszerűtlen a fűtésrendszer aztán ha használom gatyám rámegy. Munkahelyemen szoktam zuhanyozni mert szeptember óta két hetente meghültem ha itthon zuhanyoztam és léptem ki a hideg szobába. Egy szerencsétlen benzinszivattyút nem tudok venni a kocsimhoz 2 hete mert fillérre kijön a fizetésem, ráadásul most meg hidegbe biciklizhetek át faluba dolgozni.. egy piros női biciklivel. :(
Ezek után le is tagadhatnám, hogy van tesóm..
Megértem, hogy nehéz a helyzeted. DE ha értelmi fogyatékos a testvéred, akkor ne várd tőle azt, amit egy egészséges embertől. Azzal hogy 16 évesnek adja ki magát, egyévként nem is jár messze a valóságtól, mert ha korban nem is, de értelmileg tényleg ennyi idős lehet.
Az állapotoláról nem tehet, ugyanúgy, mint egy másmilyen fogyatékkal élő ember sem. Próbáld meg így tekinteni és elfogadni, hogy ő ilyen. És bár még nem vagy szülő, de gondold el, ez mekkora pofáraesés egy szülőnek, ha ilyen a gyedeke...talán magukat vádolják miatta és így próbálnak kompenzálni.
Mindenképpen mmondd el nekik, hogy érzel és milyen helyzetben vagy, kérd a segítségüket. Próbálj meg nem vádaskodni, hiszen lehet, hogy nem is tudják, hogy támogatásra lenne szükséged, vagy hogy ilyen ellenérzéseket táplálsz a testvéred iránt . Az őszinteség általában a jó út felé vezet.
Tudom, nem viccnek szántad, de akkor is tök vicces, hogy az hagyján, hogy majd' megfagysz, csövezel egy idegen lakásban, a küszöböt rágod, az autód is tönkrement, biciklivel kell járnod télen, mindez hagyján, de ráadásul EGY PIROS NŐI BICIKLIVEL?? Na, azt már nem...
Ezen olyan jót nevettem! 😄😄😄
Ez aranyos volt tőled.
A tesód meg egyértelműen szellemi fogyatékos, csak nem tudni, hogy milyen mértékben. Ne tagadd le őt, nem direkt ilyen veled. Van tesód, csak beteg.
csak nem tudni, hogy milyen mértékben
Nem tudsz olvasni, 4? 70-es IQ, az éfo határa. Enyhe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!