Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nem tudok a testvéremre...

Nem tudok a testvéremre testvérként tekinteni, hánynom kell ha meglátom, mi nyitja fel a szüleim szemét?

Figyelt kérdés

Lány, 23 éves, leérettségizett 1 éve azóta otthon van szüleimnél, zabál, ordibál, alszik, wc-re jár.. büdös is mert nem fürdik, ilyen 12 éves gyerekekkel játszik neten és 16 évesnek adja ki magát, 70-es IQ-ja volt 4 éve azt mondták a nevelési tanácsadóba, hogy szellemi fogyatékos, de rá is tesz egy lapáttal, direkt nyávogva beszél.

Miatta költöztem el 1 éve, csak az a bajom, hogy ezzel kivágok egy csomó pénzt feleslegesen és soha nem fogok tudni félre rakni, sőt. Ez a gerinctelen zsarnokoskodó maszat meg 25Cfokban parancsolgat a szüleimnek, hogy most KFC-t vagy Burger Kinges kaját kér, volt, hogy kapott pizzát, azt kidobta mert kihült és nem kapott hozzá kólát. 92 kiló, ráadásul.

Nekem meg 16C fokban kell remegnem mert igaz elköltöztem, de korszerűtlen a fűtésrendszer aztán ha használom gatyám rámegy. Munkahelyemen szoktam zuhanyozni mert szeptember óta két hetente meghültem ha itthon zuhanyoztam és léptem ki a hideg szobába. Egy szerencsétlen benzinszivattyút nem tudok venni a kocsimhoz 2 hete mert fillérre kijön a fizetésem, ráadásul most meg hidegbe biciklizhetek át faluba dolgozni.. egy piros női biciklivel. :(

Ezek után le is tagadhatnám, hogy van tesóm..

tegnap 23:17
1 2
 1/16 Darius- ***** válasza:
80%
Hát, örülj inkább, hogy függetlenedtél. Ennek egyszer úgy is be kell következnie. Nyilván helytelen, ait a tesvéred tesz, de miért követnéd a rossz példáját és mennél vissza?
tegnap 23:34
 2/16 anonim válasza:
89%
Most mi a kérdés?
tegnap 23:44
 3/16 anonim ***** válasza:
96%

Megértem, hogy nehéz a helyzeted. DE ha értelmi fogyatékos a testvéred, akkor ne várd tőle azt, amit egy egészséges embertől. Azzal hogy 16 évesnek adja ki magát, egyévként nem is jár messze a valóságtól, mert ha korban nem is, de értelmileg tényleg ennyi idős lehet.

Az állapotoláról nem tehet, ugyanúgy, mint egy másmilyen fogyatékkal élő ember sem. Próbáld meg így tekinteni és elfogadni, hogy ő ilyen. És bár még nem vagy szülő, de gondold el, ez mekkora pofáraesés egy szülőnek, ha ilyen a gyedeke...talán magukat vádolják miatta és így próbálnak kompenzálni.

Mindenképpen mmondd el nekik, hogy érzel és milyen helyzetben vagy, kérd a segítségüket. Próbálj meg nem vádaskodni, hiszen lehet, hogy nem is tudják, hogy támogatásra lenne szükséged, vagy hogy ilyen ellenérzéseket táplálsz a testvéred iránt . Az őszinteség általában a jó út felé vezet.

tegnap 23:59
 4/16 anonim ***** válasza:
95%

Tudom, nem viccnek szántad, de akkor is tök vicces, hogy az hagyján, hogy majd' megfagysz, csövezel egy idegen lakásban, a küszöböt rágod, az autód is tönkrement, biciklivel kell járnod télen, mindez hagyján, de ráadásul EGY PIROS NŐI BICIKLIVEL?? Na, azt már nem...

Ezen olyan jót nevettem! 😄😄😄

Ez aranyos volt tőled.

A tesód meg egyértelműen szellemi fogyatékos, csak nem tudni, hogy milyen mértékben. Ne tagadd le őt, nem direkt ilyen veled. Van tesód, csak beteg.

ma 00:14
 5/16 anonim ***** válasza:
40%
Hogy lenne már szellemi fogyatékos, ha leérettségizett?
ma 00:33
 6/16 anonim válasza:
86%
Én sem értem itt mi a kérdés.
ma 01:36
 7/16 anonim ***** válasza:
80%

csak nem tudni, hogy milyen mértékben

Nem tudsz olvasni, 4? 70-es IQ, az éfo határa. Enyhe.

ma 04:59
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
De most mit szeretnél, mit csináljanak a szüleid, ha fogyatékos a gyerekük?
ma 06:30
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező azt szeretné kérdezni, hogy hogyan tudná elerni, hogy a testvért kirakják az anyjáék, hogy helyette ő tudjon bekoltozni a teljes ellatasos ingyen mama hotelbe.
ma 07:06
 10/16 anonim ***** válasza:
67%
Mi akadályoz meg abban, hogy másik állást keress, ahol többet fizetnek és telik a fizetésből normális lakást bérelni, akár máshol az országban vagy külföldön? Mi akadályoz meg abban, hogy visszaköltözz te is a szülői házba ideiglenesen, amíg anyagilag össze nem szeded magad? Miért baj neked az hogy a húgod otthon lakik és nem dolgozik? Az hogy a szüleid eltartják az ő pénzük, ő döntésük. Nem neked kell eltartani. Sokkal inkább örülj annak, hogy te képes vagy dolgozni. Ha meg tényleg fogyatékos a húgod (bár fogyatékos emberek nem érettségiznek le, és nem 19 évesen derül ki az, hogy fogyatékos egy ember)akkor egész életükben el fogják tartani, mert nem lesz jövedelme.
ma 09:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!