Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szemét voltam mert ki tettem...

Szemét voltam mert ki tettem a húgomat a lakásból?

Figyelt kérdés

Áll a bál a családomban. Vidékről származom, 7 éve költöztem fel Budapestre. Van egy húgom is aki 4 évvel fiatalabb nálam. Anyu kitalálta, hogy mivel ott náluk nagyon rossz a munkalehetőség és a húgom nem tud dolgozni, jöjjön és próbáljon szerencsét, lakhat-e nálam. A lakás amiben élek azt aputól kaptam (elváltak a szüleim régen, nem közös az apánk).

Végülis igent mondtam. A húgom az nem azért nem dolgozott mert nem volt munka hanem mert nem akart. Nagyon sokat veszekedtem vele. Hazudott, hogy dolgozik közben nem. Elhasználta a cuccaimat, elhordta a ruháimat. Volt, hogy napokig nem láttam és szét csapva ért haza. Én tartottam el.

Majdnem egy évig csináltam ezt de novemberben be telt a pohár miután a pénzemből is lopott, a haverjait felhívta.

A zárat le cseréltettem és a cuccait ki tettem az ajtó elé.

Azért ezt megelőzte rengeteg könyörgés, veszekedés.

Anyu azóta nem beszél velem, karácsonykor ordított, hogy kitagad és nem vagyok a lánya amiért ezt tettem a húgommal.

ma 18:40
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
98%
Jól tetted. Anyuddal ne foglalkozz. A szíve mélyén ő is tudja, hogy a hugod nem akar dolgozni, de csak téged hibáztat.
ma 18:45
 2/17 anonim ***** válasza:
97%
Figyelmeztetted, hogy kiteszed, ha nem változtat? Ha igen, akkor nincs több dolgod vele, anyád majd megemészti, hogy te sem tudtad megváltoztatni őt.
ma 18:47
 3/17 anonim ***** válasza:
97%

Nem voltál szemét. Mást nem tudtál volna tenni. Így is túl jószívű voltál, hogy hagytad, hogy veled éljen. Én hamarabb kipakoltam volna.

Anyádnak meg csak annyit mondj, hogy nem volt képes gyereket nevelni, ez van. De az nem a te kötelességed elvégezni az ő dolgát.

ma 18:47
 4/17 anonim ***** válasza:
97%

Nagyon helyesen tetted!

Anyád csak azért csinálja a műsort, mert újra rajta élősködik.

Be ne engedd többet az életedbe!

Biztosítson neki lakhatást a saját apja.

ma 18:48
 5/17 A kérdező kommentje:
Mondtam neki, hogy ha november 10-ig nem megy el magától akkor így járt. Azt hitte csak szórakozom, mert előtte nem tettem ki mikor mondtam neki. Ez volt az utolsó esélye.
ma 18:49
 6/17 anonim ***** válasza:
97%

Nálunk is ez van, a férjem többé nem tartja el a 45 éves öccsét, a három gyerekét, és a lehűtő asszonyt.

Most ő a gci a családban.

Egy anya nem tud igazságot tenni a gyerekei között.

Ettől függetlenül jól tetted.

ma 18:50
 7/17 anonim válasza:
15%

Szerfüggő?

Legjobban tetted,bár ha tudod támogatni anyagilag hogy utazzon külföldre dolgozni,kiszakadjon és egyedül legyen biztosan változna.

ma 18:56
 8/17 anonim ***** válasza:
97%
Rendes voltál, segítettél, kihasznált, visszaélt a helyzettel. Figyelmeztetted, nem változott semmi, léptél, így járt. Ideje a saját lábára álljon, anyád majd megbékél.
ma 19:12
 9/17 anonim ***** válasza:
95%
Tök jófej voltál, adtál neki lehetőséget, hogy elhelyezkedjen, találjon munkát, gyűjtsön pénzt stb. Ehelyett egy évig rajtad élősködött, sőt, még haverokat/pasikat is hordott a TE lakásodba. Anyád mennyit tud ezekről a dolgokról? Amúgy teljes mértékben igazad van, még sokáig is tűrtél.
ma 19:30
 10/17 A kérdező kommentje:
Sajnos anyu engem hibáztat, hogy miért nem figyeltem rá jobban. Eddig nem tudtam róla, hogy szerfüggő lenne. Ő nyilván tagadja, azt mondja, hogy csak ivott.
ma 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!