Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szemét voltam mert ki tettem...

Szemét voltam mert ki tettem a húgomat a lakásból?

Figyelt kérdés

Áll a bál a családomban. Vidékről származom, 7 éve költöztem fel Budapestre. Van egy húgom is aki 4 évvel fiatalabb nálam. Anyu kitalálta, hogy mivel ott náluk nagyon rossz a munkalehetőség és a húgom nem tud dolgozni, jöjjön és próbáljon szerencsét, lakhat-e nálam. A lakás amiben élek azt aputól kaptam (elváltak a szüleim régen, nem közös az apánk).

Végülis igent mondtam. A húgom az nem azért nem dolgozott mert nem volt munka hanem mert nem akart. Nagyon sokat veszekedtem vele. Hazudott, hogy dolgozik közben nem. Elhasználta a cuccaimat, elhordta a ruháimat. Volt, hogy napokig nem láttam és szét csapva ért haza. Én tartottam el.

Majdnem egy évig csináltam ezt de novemberben be telt a pohár miután a pénzemből is lopott, a haverjait felhívta.

A zárat le cseréltettem és a cuccait ki tettem az ajtó elé.

Azért ezt megelőzte rengeteg könyörgés, veszekedés.

Anyu azóta nem beszél velem, karácsonykor ordított, hogy kitagad és nem vagyok a lánya amiért ezt tettem a húgommal.

jan. 10. 18:40
1 2 3 4 5
 21/48 Katona Dius ***** válasza:
88%

Ha édesanyádnak nem tetszik, akkor fogadja vissza és tartsa el vén koráig húgodat.

Írtad, hogy 7 éve költöztél fel, szóval minimum 25 vagy (hacsak nem kolis gimisnek mentél fel), tehát húgod minimum 21 éves. Ez a nagyon minimum. Ha anyud ennyi idő alatt nem faragott belőle embert, nem tudom, miért tőled várja el a csodát.

Jól tetted, amit tettél. Egyet tegyél meg meg: ha engedj anyud lelki zsarolásának.

jan. 11. 00:09
 22/48 anonim ***** válasza:
89%
A lehetőséget megadtad neki pedig mondhattál volna nemet is,ő pedig visszaélt vele.Ne legyen bűntudatod.
jan. 11. 00:18
 23/48 Katona Dius ***** válasza:
75%

Elírtam a 21-es kommentet:

Jól tetted, amit tettél. Egyet tegyél meg meg: ha engedj anyud lelki zsarolásának.

helyett:

Jól tetted, amit tettél. Egyet tegyél még meg: ne engedj anyud lelki zsarolásának.

jan. 11. 00:35
 24/48 anonim ***** válasza:
77%
Jól van ez így. Jól tetted. Mindenki élje a maga életét. 42f
jan. 11. 00:38
 25/48 anonim ***** válasza:
87%
Már ott kiraktam volna, mikor a pofámba hazudott. Igen nagyvonalú voltál.
jan. 11. 00:49
 26/48 Darius- ***** válasza:
67%

Igen. Arra gondolok figyelmeztetted előre, hogy kidobod, ez szép volt tőled. A kidobott cuccokkal sincs gond, mert magától nem ment el-gondolom. De nézzük ezt a részt, bemásolom.

A húgom az nem azért nem dolgozott mert nem volt munka hanem mert nem akart.

Kellett volna közöld előre, hogy csak úgy maradhat, ha most rögtön beáll dolgozni bárhová. Ha nem kap, keresel neki. Miért ne? Mert a mai liberális szemlélet szerint ne segítsünk senkin? Takarítónői, eladói szakmát bárhol lehet találni és nem is nehéz, főleg az internet korában. Szerintem fél órába telne a keresés.

jan. 11. 02:11
 27/48 anonim ***** válasza:
91%
Hiába keresel az ilyenek. El se megy a munkát megnézni. Csak égetné magát ha keresne neki.
jan. 11. 02:14
 28/48 Darius- ***** válasza:
50%
27 -Nem baj, ez esetben nyugodtabb lenne a lelkiismerete, az anyja sem tudna mit szólni, hogy nem tett meg érte mindent. Ezt követően kell kidobni -szerintem. Nem tudom most hol van a lány, mert erről nem írt. Ha volt hová mennie, akkor amellett szavazok én is, hogy nem állt volna munkába. Ha nincs, akkor elvállalta volna kényszerből. Ehhez az is kell, hogy a kérdező meggyőzze az anyját az erőszakosabb, de mindenképp hatásos megoldásra és ne fogadja vissza a lányát addig, amíg nem áll munkába. Tehát szerintem a kérdezőnek most ezen kellene járjon az esze a húga érdekében.
jan. 11. 02:25
 29/48 anonim ***** válasza:
86%
Az a baj velünk emberekkel, hogy ne hogy megszoljanak minket. Megfelelési kényszer mindenhol. Jól tette amit tett. Nem mindenkinek tetszik a tettünk.
jan. 11. 02:28
 30/48 anonim ***** válasza:
5%
Igen, szemét voltál.
jan. 11. 06:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!