Szemét voltam mert ki tettem a húgomat a lakásból?
Áll a bál a családomban. Vidékről származom, 7 éve költöztem fel Budapestre. Van egy húgom is aki 4 évvel fiatalabb nálam. Anyu kitalálta, hogy mivel ott náluk nagyon rossz a munkalehetőség és a húgom nem tud dolgozni, jöjjön és próbáljon szerencsét, lakhat-e nálam. A lakás amiben élek azt aputól kaptam (elváltak a szüleim régen, nem közös az apánk).
Végülis igent mondtam. A húgom az nem azért nem dolgozott mert nem volt munka hanem mert nem akart. Nagyon sokat veszekedtem vele. Hazudott, hogy dolgozik közben nem. Elhasználta a cuccaimat, elhordta a ruháimat. Volt, hogy napokig nem láttam és szét csapva ért haza. Én tartottam el.
Majdnem egy évig csináltam ezt de novemberben be telt a pohár miután a pénzemből is lopott, a haverjait felhívta.
A zárat le cseréltettem és a cuccait ki tettem az ajtó elé.
Azért ezt megelőzte rengeteg könyörgés, veszekedés.
Anyu azóta nem beszél velem, karácsonykor ordított, hogy kitagad és nem vagyok a lánya amiért ezt tettem a húgommal.
Csak azon lehet segíteni - és csak az a személy érdemli meg - aki akarja is, hogy segítsenek rajta!
Te megpróbáltad, segítő kezet nyújtottál neki jó szívvel! Viszont ő nemhogy megbecsülte volna a jóindulatodat, hanem csúnyán kihasznált... Az ilyen ember nem érdemli meg a segítséget akkor sem, ha az illető a saját testvéred!
Menjen haza az anyjához és élősködjön rajta, ha hagyja! Meg is érdemlik egymást!
Ne legyen lelkiismeret furdalásod! Nincs miért! Te minden tőled telhetőt megtettél érte!
Anyutok azért haragszik, mert ő eleve szabadulni akart az élősködő hugodtól, és most bosszantja, hogy rajta marad a kolonc. Mond meg neki, hogy több időt kellett volna a nevelésére fordítani, és akkor nem lenne ilyen léhűtő. Felnőtt vagy, nem vagy köteles egy másik felnőttet ajnározni.
Én örülök, hogy itt azért akadnak talpraesett emberek is, akik meghúzzák a határt.
Nem kell sajnálni, jól cselekedtél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!