Szemét voltam mert ki tettem a húgomat a lakásból?
Áll a bál a családomban. Vidékről származom, 7 éve költöztem fel Budapestre. Van egy húgom is aki 4 évvel fiatalabb nálam. Anyu kitalálta, hogy mivel ott náluk nagyon rossz a munkalehetőség és a húgom nem tud dolgozni, jöjjön és próbáljon szerencsét, lakhat-e nálam. A lakás amiben élek azt aputól kaptam (elváltak a szüleim régen, nem közös az apánk).
Végülis igent mondtam. A húgom az nem azért nem dolgozott mert nem volt munka hanem mert nem akart. Nagyon sokat veszekedtem vele. Hazudott, hogy dolgozik közben nem. Elhasználta a cuccaimat, elhordta a ruháimat. Volt, hogy napokig nem láttam és szét csapva ért haza. Én tartottam el.
Majdnem egy évig csináltam ezt de novemberben be telt a pohár miután a pénzemből is lopott, a haverjait felhívta.
A zárat le cseréltettem és a cuccait ki tettem az ajtó elé.
Azért ezt megelőzte rengeteg könyörgés, veszekedés.
Anyu azóta nem beszél velem, karácsonykor ordított, hogy kitagad és nem vagyok a lánya amiért ezt tettem a húgommal.
Hidd el, ilyen családért nem kár...ha ők ezt így reagálják le, akkor azzal csak nyersz, ha nem szólnak hozzád. Durván kihasználtak, és még anyádnak áll feljebb, mikor az ő csődje a húgod, és a lelke mélyén ezt pontosan tudja...
Egyébként miért baj az, hogy nem beszél veled? Ha ilyet kér, van pofája a nyakadba varrni a semmirekellő húgodat, majd mindenért téged hibáztatni,akkor inkább örülj, hogy lekerül a neved a híváslistájáról...
28, szerinted a nővér feladata lenne megoldani a húga életét? Azt írta, az anya arra kérte, hogy lakhasson nála, nem arra, hogy életmód tanácsadással tegye helyre. Ha ez elhangzott volna, valószínűleg másképp válaszolt volna a befogadásra is.
Az olyan felnőttek esetében, akik maguktól nem tudják megoldani a fenntartásukat, felesleges a nevükben intézkedni, mert úgysem kezdenek vele semmit. Addig se szerzett munkát, majd akkor nekiáll dolgozni, ha alá teszik az interjút? Ugyan már...
A lakásban bunkón viselkedés a másik, megtűrt és eltartott személyként nem kezdhet el rendezkedni, lopni, idegeneket felvinni kérdés nélkül. Aki mégis megteszi, annak nincs lelkiismeret furdalása mások kihasználása miatt eladó innentől megmenteni se kell.
A kedvenc érvem: dehát a család az család. Nem, az egy felnőtt nő, aki nem akar dolgozni és eddig volt rá érve, amit elfogadott az anyja. Másik városban új érv kéne, de ott már nem is erőlködik ezen, minek... A kérdező írta, hogy a húga meg volt győződve, hogy úgysem dobja ki. Talán az anya is ebben bízott. De nem lehet minden bőrt lehúzni a kérdezőről, hátha a nyolcadik könyörgésre történik valami.
Anyuhoz ment vissza, mi mást csinált volna?! Otthon meg előadta magát, hogy neki nem lett kellő idő adva arra, hogy munkát találjon.
Nem jártam vele munkát keresni, de nem egyszer küldtem neki. Dohánybolt, büfé, szállodai takarítás. Eléggé sok munka volt ahová el tudott volna menni valóban.
33- Felőlem aztán írhatod ezt a liberális dumát. Engem nem fogsz ezzel megfertőzni. A család össze kell tartson és segítenie egymást. Mi az, hogy nem igaz? Tehát szerinted inkább menne koldulni, mint dolgozni? Erre válaszolj nekem. Ha az anyja is kitenné, biztos vagyok benne, hogy elmenne. El nem tudom képzelni, hogy nem így lenne. Ha személyiségzavar áll fenn nála, talán igen. Viszont az más, ebben az esetben más is a megoldás. Ha valami nem megy kérésre, más módszert kell alkalmazni ilyen fontos esetekben.
32- Nem kell panaszkodni amiatt, hogy az emberek rosszak. Itt is csak azt olvasom, hogy azért mert lopott, már nem kell segíteni rajta, habár mégiscsak a testvére. Ítélkezni könnyű, hiszen erre tanít a mai önzőségen alapuló társadalom. Te gondolom soha nem buliztál. Nem lopna, ha nem szorulna rá, és erre kell találni megoldást.
#38, 39,
Az ilyen csitrik, mint a hugica, orokke el fogják várni hogy más tartsa el őket. Szerinted elmenne dolgozni, ha elküldik? Ne nevettesd ki magad. Amíg van anyuka, addig az anyjának fog élősködni, majd talál egy balekot, aki eltartsa.
Vagy megéri a küszöb a seggét, és helyrejön, bár ha eddig nem sikerült, ezután is kérdéses lesz.
Megoldás az lett volna, hogy elmegy dolgozni, és talál egy olyan munkát, amit csinálna. Akkor nem lopott volna, mert lett volna pénze. De neem, könnyebb meglopnia az embernek a saját testvérét. Ez ezt csinálta volna, ha lett volna tovább lehetősége erre. Lett volna bőven ideje munkát találni és tápra állni. Mások összetennék a kezüket, ha INGYEN lakhatnának Budapesten, ami idő alatt dolgoznak egy pár évig. De neem, ezt se értékeljük, mert hát a nővére, és kutya kotelessége elvállalni(Amúgy nem, az anyjának sincs semmi köze ahoz a lakáshoz, nemhogy a más férfitól kreált gyerekének, mint akitől kapta a lakást a lány)
A tanácsoddal kapcsolatban pedig. Te ugyan azt olvasod, amit mi? Mert nem nagyon úgy tűnik. Szerinted az anyja ki fogja dobni a szegény, elesett hugicát, akit kidobott a nővére, és most harag van köztük? Szerinted rá tudja venni? Szerinted az ilyen elmenne takarítani 8 órában, akinek még egy dohánybolt se jött be?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!