Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mi van a húgommal? Lent

Mi van a húgommal? Lent

Figyelt kérdés

na szóval a húgom 14 éves. eddig teljesen normális volt, rendesen öltözködött stb. Mostanában egész nap metált bömböltet full hangerőn, bandás pólókba jár, bakancsba, koncertekre jár, olyan alakokkal barátkozik hogy rémálmaim lesznek tőlük . A szüleinket nem zavarja , mondván, hogy sokkal jobban tanul, és úgymond megjavította ez a zene. Csak én látom igazából ,hogy sátánista lesz a kishúgomból, akit annyira szeretek. A kapcsolatunk romlott, mert sokat kértem hogy húzza le ezt a mocskot erre ő kiakadt. a szüleinket még a hangos zene se zavarja, hanem még néha meg is kérdezik hogy milyen banda. Bezzeg amikor a húgom nincs itthon beteszek egy-egy mixet, akkor jönnek hogy húzzam le mert fáj tőle a fejük.Még történt egy eset, amin nagyon kiakadtam. Egyik barátnőmnek voltunk a szülinapi buliján, egy diszkóban, ahol megismerkedtem egy sráccal (jómódú gyerek, jól öltözik Iphone - ja van) akivel úgy alakult, hogy össze jöttem. Már két hónapja jártunk, titokba, elhatároztam hogy bemutatom anyuméknak és a húgomnak. Nem sült el jól mivel a húgom kigúnyolta, hogy micsoda "páwagyerek" , és a szüleim se fogadták repesve az örömtől. Két hétre rá hazaállít a húgom, egy ilyen hosszúhajú, bakancsos, bandás pólós rockerrel, hogy ő a pasija, és a szüleink kedvesen fogadták stb.

Elegem van ebből:(( mindig én szívok. Velem mindig ordibálnak hogy későn érek haza, és a húgomat dicsőítik, hogy ő soha nem jött haza részegen, nem maradt este sokáig stb. Mit tegyek??

2013. okt. 18. 10:27
 71/105 anonim ***** válasza:
42%
Nem könnyű a helyzeted
2013. okt. 23. 00:36
 72/105 anonim válasza:
100%

Szia! Szerintem nagyon szép, ha valaki törődik a családjával és különösen fontos, hogy a testvérek között egy jó kapcsolat legyen, de ez nem jelenti azt, hogy két testvérnek teljesen azonosan kell gondolkodnia és látnia a világot. Már az elején is azt írtad, hogy "normálisan öltözött". Mármint mihez képest?

Ugye te is érzed, hogy nagyon sokszor süt a szavaidból a sztereotípia. Az egész folyamatot csak a saját szemléletmódodon keresztül figyeled. Ne fejtsd el, hogy másnak egész mást jelenthet a normális, mint neked és ezt meg kell tanulnod elfogadni, különben nagyon szűklátókörűvé válhatsz.

Számodra talán egy hétvégi diszkózás a normális, neki pedig egy hétvégi koncert. Na és? Ettől még a kettőtök kapcsolata nem kell, hogy megváltozzon.

Nem mellesleg nem csak sátánista metál létezik...sőt akár szöges ellentétben keresztény metál banda is van, plusz még számos más tartalomvilágot képviselő együttes. Persze nem ismered a rock zenei világát, nem kötelező ezt tudod, ezért csak úgy megemlítem, hogy a metál nem egyenlő a sátánista zenével. A disconak is vannak válfajai, ha jól sejtem.

Ilyen alapon, ha a húgod is felszínesen nézné a dolgokat, akár mondhatná, hogy "nincs sok kihívás egy olyan alkotásban ahol 7 perc alatt elénekelnek 30-szor egy mondatot. Nem egy mély tartalommal rendelkező dal". (Nem tudom mond-e ilyesmit, de most nem is ez a lényeg.)

A fontos még az, hogy megértsd, nem háríthatod egy zenei műfajra a személyes, otthoni problémáid. Arra nem gondoltál még, hogy a szüleid egyáltalán nem a zenei ízlésetek miatt reagálnak bizonyos dolgaitokra különböző képpen, hanem azért mert azt nézik közben mit tesztek le az asztalra? Lehet, hogy a húgod maxon zenét hallgat és számodra kevésbé szimpatikus fiúval jár, de ne felejtsd el, hogy mellette leteszi a jó jegyeket az asztalra. Nem hanyagolja el a jövőjét. Esetleg okul a hibáiból. Vizsgáld végig magadon te bizonyos döntéseiddel, a jegyeiddel hányszor okoztál 14 évesen fejfájást a szüleidnek? Nagy valószínűséggel ők titeket néznek és nem csak a felszínt.

2013. okt. 23. 01:35
 73/105 anonim válasza:
28%

69-es válaszoló...

A Slipknot miért lenne divatbanda? :) Attól, hogy sokan szeretik még nem lesz divatbanda. Ugyan onnon indult, mint bármely metal együttes, csak ez több embernek tetszik, ennyi :) Vagy talán a maszkok miatt ítéled annak? Ezt úgy mondtad, mintha a metal ma olyan nagy divat lenne :)

Kedves kérdező...

Te mit értesz azon, hogy jómódú, jól öltözött? Szerintem csak az ájfon miatt tetszik neked... Hogy jutott ide a világ? Mennyi gond megszűnne a facebook eltörlésével...

2013. okt. 23. 09:37
 74/105 anonim válasza:
100%
A "kedves" kérdező hagyta az egészet a francba... :)
2013. okt. 23. 09:43
 75/105 anonim ***** válasza:
84%

69-es válaszoló...

A Rammstein miért lenne divatzene?

Mert sokan szeretik?

Hidd el,hogy elég mély mondanivaló van a zenéjükben csak meg kell értened.

2013. okt. 23. 10:32
 76/105 anonim válasza:
1%

ez azért van, mert: 1. MINDIG a kisebbet szeretik jobban, mindig a kicsi a jógyerek, mindig a nagyobb a szar... tapasztalat, emberek.

2. a rock "állítólag" olyan "nagyon-butálisan jóóó"... aha, csak éppen ízléstelen, és semmi értelme nincs. sok fekete-sötét (öltözködésű..) emberke hörög-ordít a mikrofonba, miközben valaki ezerrel üti a dobot, és mellette szétszedik a gitárt... oké, van ami ízlésesebb, és még nekem is tetszik, de az a "nagyon rock" valami förtelmes. szüleim is ezt hallgatják, és beleőrülök. egész álló nap ezt kell hallgatnom (máramikor nem kapcsolom ki.!) , és ha fölveszik max hangerőre, akkor kiszakad az összes szomszéd dobhártyája. én már rutinosabb vagyok, fölteszem a fülest. van, amikor az egyébként normális húgom is ilyet hallgat.

de bezzeg, amikor én hallgatok dubstepet, vagy pop-ot, az neeeeem. az nemjó. olyankor jön a "kapcsold ki azt a sz*rt!!" felkiáltás. valamelyik nap is bekapcsolok One Directiont (ne szóljatok le érte, köszi!), és megint rám szólnak. én is nagyon unom.

2013. okt. 23. 11:57
 77/105 Herczeg Levente válasza:
71%

Milyen ordibálós rockról beszélsz?

Te szerintem a metalcore-ra gondolsz...

http://www.youtube.com/watch?v=vnau6rwIEpM

http://www.youtube.com/watch?v=j84NtF40MSo

Szerintem te ilyenekre gonddolsz,és elárulom,ezek valóban szarok!

Emo + össze vissza lopott zenéből épül fel...

Az igazi rock,ami tényleg rock az Depi,Road,Takcsapda,Ossian,Kalapács stb..

Ezek közül én csak a felét hallgatom,de elfogadom őket,mint alap pillért a Magyar rockban!

Én személy szerint inkább Death/doom/black metált hallgatok,de pl meghallgatom a Kisst,Nickelback-et,és sok még ehhez hasonló zenét! :D

Plusz még vannak eléggé jó melodikus,Szimfonikus zenekarok is pl ők: http://www.youtube.com/watch?v=nI1_u4Qj8Yc

Régi kedvenceim,már kb 11 évesen hallgattam őket!

Az amit te hallgatsz nem nevezhető zenének,mert ezek csak felszínesen az életben fellépő fúú de heapy dologat nézik,közben ezzel szerzik meg a "rajongókat",akiknek kb a 80%-a csak azért hallgassa őket,mert divatgyerekek...

Hidd el nem ezek a férfiak! A férfi ember,nem nyávog mikrofonba,és főbbként nem rózsaszínben öltöznek,és nem raknak fényes kavicsokat a fülükbe!!!!

Ha valaki szereti őket,mit bánom én,hallgassa,csak az biztos épp úgy csodavilágban fog élni ahogy ő elképzeli a zene által... Épp ezért is sokan azért vannak rossz anyagiak között mert elmennek diszkóba,és drogra és minden más ilyen szerekre költik pénzüket! Megértem jó szórakozni,én is járok koncertekre,de max 3 ezret viszek + koncert jegy mellé,de abból szoktam is hazahozni! Nem iszom le magam a sárgaföldig! Sok haverom épp diszkós meg ilyen tuc tuc-t nyomat,és 1 hétvégén elbasznak vagy 10 ezret,utána meg nyafognak nincs pénzük..

Ezek hogy fognak eltartani később 1 családot is?

Nem azt mondom,mindig iylen pénzköltők lesznek,csak ahogy eddig lejött nekem,eléggé de nem néznek ilyen irányba...

Ja és igen! A hoszúhajjal mi a bűbánat bajotok van???

Énnekem is az van,hát közepéig ér,és ápolom!! Nem piszkos!! Van olyan,amint hazaérek,már mosom is meg!

tessék: [link]

Olyan mintha nem mosnám?? A sok divatköcsög járkál úgy hogy nem fürdik,csak befújja magát valami parfümmel,és azt hiszi az már 2 fürdéssel felér...

15/F

2013. okt. 23. 12:17
 78/105 HeidiPsch válasza:
100%

Semmi baj nincs a húgoddal. 14 éves, ilyenkorra alakul ki az ízlése. Valószínűleg azért találja meg könnyebben a közös hangot a szüleiddel, mert hasonló a stílusuk.

Én pl szintén 14 éves vagyok, zenei téren ugyanazt hallgatom, mint a szüleim (metal, rock) és tök jól megvagyunk, viszont a külsőmet meg állandóan kifogásolják, mert nem tetszik nekik a sminkelésem, meg a hajam. Nekem volt lila hajam is, narancssárga, zöld, kék, magenta, és rózsaszín is. Szerintem örülj neki, hogy ennyiben letudja a tesód a stílusát:)

Viszont egy kérdéshez nem függő jó tanács: NE ÍTÉLKEZZ. nem mindenki sátánista, aki nem a b*zikért rajong. Valamint az, hogy látszik rajta, milyen ízlése van, szerintem jobb is, mint az, hogy nem találja magát.

Én scene vagyok, és van egy csomó scene/emo barátom, és én velük érzem jól magam.

Gondolj bele, hogy milyen lehet a húgodnak, mert nem fogadod el. Mindenki más elfogadta ezek szerint, csak te nem vagy megbékélve ezzel a ténnyel. És ha van esze a tesódnak, nem fog miattad megváltozni. Esetleg meg kéne, hogy kérdezd, mit gondol erről. Lehet, hogy olyat fog mondani, amin nagyon meg fogsz lepődni.

Nekem pl a nővérem lelkésznek készül, 20 éves, visszafogott, nem sminkel stb. Én meg színes hajjal, néhanap fültágítóval és vastag sminkkel mászkálok. De mi megbeszéltük, és mindketten kipróbáltuk egy napra a másikat. Próbáljátok ki. Hagyd, hogy ő öltöztessen fel, adjon meg dalokat, amiket meg kell, hogy hallgass, és fordítva. Utána lehet, hogy lesznek közös kedvenceitek. Ha ez sem jön össze, akkor gondolkozz el, hogy vajon miért nem tetszik otthon a páwagyerek.:)

2013. okt. 23. 12:22
 79/105 anonim válasza:
100%

Kezdjük azzal, hogy neked mi számít normálisnak. Mert ha valaki zenekaros pólókat hor akkor az már biztos hogy egy szemét semmitérő sátánista igaz? Másrészt az hogy valaki sátánista zenét halgat(pl. Dimmu Borgir, Marduk) attol még nem biztos hogy ő is sátánista. Énis szeretem az ilyen tipusú zenét mégse égetek bibliákat, gyalázok sírokat, rongálok templomokat és áldozok kecskéket stb.

Puszi: egy hosszúhajú, "bandáspólós", bakancsos ROCKER!!!!!

2013. okt. 23. 12:51
 80/105 anonim ***** válasza:
100%

Vicuska B. te is el vagy tájolódva de rohadtul.

Amire te gondolsz az a Deathcore.

Ez rock:

http://www.youtube.com/watch?v=rY0WxgSXdEE

http://www.youtube.com/watch?v=3p4MZJsexEs

Ez folk metál:

http://www.youtube.com/watch?v=e7kJRGPgvRQ

http://www.youtube.com/watch?v=ta-Z_psXODw

Ez power metál:

http://www.youtube.com/watch?v=Jo5tTVo6UlQ

http://www.youtube.com/watch?v=JhY9GOhFwN4

Ez heavy metál:

http://www.youtube.com/watch?v=CZjpknC8un4

http://www.youtube.com/watch?v=AJ0sW7KOFhU

És még sorolhatnám... :)

Amúgy meg mi baj van azzal,ha valaki sötétebb ruhákba ár?

Mindenkinek joga van abban járni amiben szeret.

A dubstepet meg szimpla divat "zene" a pop meg már elkorcsosult sz*r lett míg a régi jó pop zenéket már nem adja a rádió(undorító a média).

2013. okt. 23. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!