Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mi van a húgommal? Lent

Mi van a húgommal? Lent

Figyelt kérdés

na szóval a húgom 14 éves. eddig teljesen normális volt, rendesen öltözködött stb. Mostanában egész nap metált bömböltet full hangerőn, bandás pólókba jár, bakancsba, koncertekre jár, olyan alakokkal barátkozik hogy rémálmaim lesznek tőlük . A szüleinket nem zavarja , mondván, hogy sokkal jobban tanul, és úgymond megjavította ez a zene. Csak én látom igazából ,hogy sátánista lesz a kishúgomból, akit annyira szeretek. A kapcsolatunk romlott, mert sokat kértem hogy húzza le ezt a mocskot erre ő kiakadt. a szüleinket még a hangos zene se zavarja, hanem még néha meg is kérdezik hogy milyen banda. Bezzeg amikor a húgom nincs itthon beteszek egy-egy mixet, akkor jönnek hogy húzzam le mert fáj tőle a fejük.Még történt egy eset, amin nagyon kiakadtam. Egyik barátnőmnek voltunk a szülinapi buliján, egy diszkóban, ahol megismerkedtem egy sráccal (jómódú gyerek, jól öltözik Iphone - ja van) akivel úgy alakult, hogy össze jöttem. Már két hónapja jártunk, titokba, elhatároztam hogy bemutatom anyuméknak és a húgomnak. Nem sült el jól mivel a húgom kigúnyolta, hogy micsoda "páwagyerek" , és a szüleim se fogadták repesve az örömtől. Két hétre rá hazaállít a húgom, egy ilyen hosszúhajú, bakancsos, bandás pólós rockerrel, hogy ő a pasija, és a szüleink kedvesen fogadták stb.

Elegem van ebből:(( mindig én szívok. Velem mindig ordibálnak hogy későn érek haza, és a húgomat dicsőítik, hogy ő soha nem jött haza részegen, nem maradt este sokáig stb. Mit tegyek??

2013. okt. 18. 10:27
 51/105 anonim ***** válasza:
19%

szerintem nem kene igy nekiugrani a kerdezonek, sok fele stilus van, es epp azert mert mindegyikre van igeny, egyes stilusok kedveloi neha nemtudjak megerteni a tobbi stilust se nem az azzal jaro kulsot. amikor egy zenei stilus hatasara a kulsod megvaltozik es az atlagostol messzebb kerul, azt szelsosegesnek nevezik. Jelen pillanatban mivel a pop zene popularis (a neve is mutatja) ha valaki a pop zenevel szelsoseges es annak megfeleloen is oltozik, nem tud kilogni a sorbol (atlagos). ezzel egyutt felirhato az is h a mai popzene elktronikus mivolta vegett a (rockerek altal "disco" zenenek nevezett amugy osszefoglalolag elektronikus zene) es az amelle kialakukt szelsoseges oltozkodesi stilus sem log ki a sorbol a tobbi mellett (meg mindig atlagos - kevesbe szokatlan). Tehat elmondhato hogy popularis volta miatt elfogadottabb, mig egy metal stilus jegyeit kulsoleg viselo szelsosegesen oltozott egyen kilog a sorbol. Nezopont kerdese de a popularissaga miatt elfogadott trendek mellett egy no fekete farmerban szoges nyakorvben es bakancsban nem noies, mig semmi baja nincs az atlagnak azzal ha egy no az elektronikus zene hatasara szelsosegesen oltozve rozsaszin sokat mutato (r-bancos) ruhaba jar. Szerintem a kerdezo es azt emeszti meg nehezen h a huga egy atlagtol jobban eltero stilussal harmonizal. ez nem azt jelenti h a kerdezo frlszines es rossz. plane h alapjaba veve le se szarna az egesz temet ha nem lenne neki fontos a huga. de latom ez meg se fordult senkibe. emelltt nemhinnem h a kerdezo huga rossz emberre valna amiatt h ilyen stilust vesz fel, ellenben a kerdezo szulei is hozhatnak aldozaztot a gyerek neveles teren es hasonulhatnak valamennyire a nagyobb lanyuk altal hallgatott stilushoz is, mert mint tudjuk nincs jo es rossz stilus, es mind azert elerheto mert van ra igeny. a stilusa vagy stilusi szelsosegre miatt biralni barkit nem okos dolog. A kerdezonek azt uzenem h beszelgessen este a hugaval lekapcsolt lampanal es zene nelkul majd meglatja h ugyanaz a lany. akik meg itt bealltak a fikazo okoskodo meg metal magasztalo sorba azoknak azt uzenem h amennyiben feluletesnek tartjak a kerdezot ok se sokkal kulonboznek mert gondolkodas nelkul a sajat stilusukat probaltak ervenyre juttatni anelkul h elgondolkodnanak azon h sokfele ember el a vilagon akik nem egyformak.

udv: egy 30 eves es mindenfele zenet meghallgato ferfi.

2013. okt. 19. 13:34
 52/105 Frigg ***** válasza:
100%

Nem azzal van a baj, hogy a kérdező más zenei stílust képvisel, vagy mást hallgat, mint a húga. Itt azzal van a baj, hogy csípőből lenézi azokat, akik metal-t hallgatnak, általánosít, és a szélsőségeket emeli ki. Rengeteg olyan barátom van, aki úgymond nem az én szubkultúrámhoz tartozik, de évek óta jól megvagyunk, mert mi az embert nézzük, nem azt, hogy mit hallgat, vagy hogy öltözik. Elég viccesen nézünk ki néha, amikor egyedül én vagyok full feketében, bőrkabátban, platform bakiban, többiek pedig rózsaszínben, kékben, hupililában, tökmindegy. a lényeg érződik: mi is tökéletesen jól megférünk egymás mellett, mert vettük a fáradtságot, hogy megismerjük egymást, és egymás stílusát :)

23/N

2013. okt. 19. 14:24
 53/105 Nayal válasza:
100%
A testvérek mindent leírtak előttem, én csak ennyit fűznék hozzá: Ha a hugod jól tanul, nem jár haza későn, se részegen, valszeg még szűz holott gondolom te már 14 évesen nem voltál az, szótfogad stb akkor Ő most rossz? Szerinted az jó, hogy késő este részegen érsz haza a saját hányásodtól bűzölögve, cigiszaggal körbehintve, LÁNY LÉTEDRE? Gondolkodj már. Egy sátánista valszeg nem fog sem jól tanulni sem szótfogadni stb. A hugod nem sátánista csak rocker. Márpedig ebben semmi rossz nincs, annyit kell tenned csak, hogy elfogadod Őt olyannak amilyen, elbeszélgetsz vele, nem ítéled ekl elsőre hanem inkább kérdezel. Viszont mondd meg neki, hogy ne gúnyolja ki legközelebb a párodat a szüleid előtt, és ne szóljon be neked, illetve te se tedd. A hangos zenehallgatást beszéld meg vele. Az én húgom is discos, régen beszóltunk egymásnak de ma már nem. 19F (Rocker)
2013. okt. 19. 15:39
 54/105 anonim válasza:
100%
a húgodnak lehet, hogy rohadt elege lett abból, hogy beálljon a sorba a sorozatgyártott csajok közé, akik az Iphone alapján választanak pasit. És a metál zene az legalább hangszerrel játszott, nem az az elektromos ricsaj, amitől én is fejfájást kapnék.
2013. okt. 19. 16:06
 55/105 anonim válasza:
24%
szerintem tök mindegy, hogy ki milyen zenét hallgat addig, amíg a másikét le nem szólja. Egyébként szerintem mond meg a szüleidnek, hogy rosszul esik, amikor csak téged "bántanak".bocsi, de csak ezt a tanácsot tudom mondani =/
2013. okt. 19. 16:37
 56/105 anonim válasza:
100%

Így érzem magam :

[link]

Amúgy a tesód mellett vagyok,jó irányba változtatta a zene,nem értem,hogy ezzel a mi a bajod ?

Jah,és mielőtt rám fognád,hogy hülye emberevő sátánista metálos,igen metálos vagyok,és nem ettem meg a szomszédaimat :D

2013. okt. 19. 21:57
 57/105 Herczeg Levente válasza:
100%

Na szögezzük le én 15 éves Metálos Fiú vagyok!!

A húgoddal semmi probléma nem lett,csupán annyi áttért a normális zenéhez! Nem azt a nyálfika zenét hallgassa,amit pár kattintással "alkotnak",és még azért kő kemény ezreket elkérnek,pár mosogatógép zenéért... A húgod egy jó fej csaj lehet,semmi probléma nem lehet vele! Ha meg főleg jól is tanul! Alapból amit leírtál,azt vettem ki te csak a külsőséges jaj de cuki gyerek! elvet követed.. Épp új osztálytársam egy ilyen gyerek,de a többi diszkós is ott volt felrugossák,a kis nyomorék hangja miatt,és még ő szól le mindenkit,közben meg 1 nyomorék gyerek.... Fontosak az anyagiak,de nem ilyen téren!! Húgod ráérzett hogy milyen emberek közé illik,hála jól döntött! Tehát hagyd őt,had hallgassa ami tetszik neki,ne szólj bele mit csinál,jól teszi,remélem jó társat talált :D

Mellesleg mutasd ezt meg neki: http://www.youtube.com/watch?v=5DjmQXtZUx4

De remélem,nemsokára te is kicsit mögé látsz a dolgoknak,és rájössz te kezdtél el rossz irányba határolódni!

2013. okt. 20. 21:37
 58/105 anonim ***** válasza:
100%
2013. okt. 21. 16:05
 59/105 anonim ***** válasza:
100%

Szögezzük le nem a húgoddal vagy a zenei ízlésével van a baj hanem veled.

Pont te írtad,hogy életvidám okos csaj akkor nem teljesen mindegy, hogy szoknyában és topánkában vagy farmerban és acélbetétesben életvidám és okos!?

Mit tegyél? Érj haza időben, ne idd le magad, válassz olyan pasit akinek az értéke nem a pénztárcája vastagságában mérhető és a szüleid máris máshogy fognak rád nézni.

S megtöröm a sort, mert én kivételesen nem metálos vagyok. A zenei ízlésem végig megy mindenen kezdve a nyálpopptól egészen a rock különböző válfajaiig és senki nem lepődik meg, ha Lady Gagát Papa roach követi a zenei listámon és a sor Daft Punkkal zárul. Mert elsősorban nem az határozza meg az embert,hogy milyen vacakra rázza a hátsófelét.

2013. okt. 21. 21:25
 60/105 anonim válasza:
74%

Hogy mi van a tesoddal?Nomalis.Ugy hogy huzzal az

iphone-os,jomodu kis szepfiudhoz,menjel haza keso este reszegen mert akkor biztosan sokkal jobb lesz az eleted.

Nem birom felfogni hogy a metalosokat miert kell satanistana nyilvanitani???Konyorgom,eg es fold a ketto...ilyenkor a legszívesebben a falhoz vagnam a telefonom...

A lényeg hogy hagyd beken a tesodat,legalabb ő vigye valamire,semmi kozod hozza h mit hallgat,kivel jar stb.Meg tudom erteni a szuleid...inkabb ulj le a hamupopocskadra es kezd el tanulni mert az iphone-os pasik nem szeretik az olyan lányokat akkit nem tudják mennyi 2+2...

12/l

2013. okt. 21. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!