Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit csináljak, ha nem tudom...

Mit csináljak, ha nem tudom elviselni, hogy a nővérem utálja a gyerekemet?

Figyelt kérdés

A nővéremmel mindig nagyon jóban voltunk, mindig mindenben számíthattam rá. Most viszont van egy 14 hónapos kislányom, a nővérem viszont rühelli a gyerekeket. Nem csak az én lányomat, hanem úgy általában. Ezt eddig is tudtam, sose érdekelt. De most felforr az agyvizem, ha látom, hogy szinte undorodva néz a lányomra. Soha nem vette a kezébe, egy puszit nem adott neki, ha a közelébe próbál menni, akkor elhúzódik tőle, elmegy vagy eltolja. Mondani se lehet neki semmit a lányomról, mert látom ahogy rögtön kényszeredetten fintorog.

Ne értsetek félre, nem ilyen nyílt utálkozás ez, próbálja ő leplezni, csak én észreveszem, mert ismerem és régebben se bírta elviselni a gyerekeket. Csak azért az én lányom mégse egy random senki, hanem az unokahúga. Azt hittem azért őt szeretni fogja. Eleinte nagyon bántott, de most már konkrétan dühös leszek, ha látom. Nem azt várom el, hogy imádja, csak némi kedvességet mutasson felé. Ez tényleg olyan nagy kérés?

2020. júl. 20. 17:58
 41/93 anonim ***** válasza:
86%

26-os, nálunk pont ez van, én ignorálom a két kisgyereket, (sosem mondom, hogy utálom, mert nem is utálom, csak nem érik el az ingerküszöbömet.)

Ha valami csoda folytán egy évben egyszer benéznek ide (mert amúgy a férjem járkál hozzájuk), akkor jó képet vágok hozzájuk, de pont most gondolkoztam, nem érintettem meg még egyiket sem a 3 és 4 év alatt. Van ilyen, de ez nem fóbia, és nem utálat, szóval kár ezt ilyen szélsőségesen kezelni.

2020. júl. 21. 10:08
 42/93 anonim ***** válasza:
91%
#40 Menj el jósnőnek vagy szappanopera-forgatókönyvírónak. 😂 Durva, hogy mit ki tudtok hozni egy szimpla kérdésből...
2020. júl. 21. 10:31
 43/93 anonim ***** válasza:
5%
42, szerintem ez nem valóságtól elrugaszkodott példa. Nem tudom, hogy a kérdező tesójának mi az kor, ami felett számításba veszi az embereket, de ha mondjuk a gyerek elmúlik 17 éves, utána már igencsak nehéz lesz vele normális kapcoslatot kialakítani, ha előtte éreztette vele, hogy mennyire rühelli. Aztán eltelik megint x év, és ha esetle olyan helyzetbe kerül, hogy segítégre szorulna, és mondjuk a szóba forgó kisgyerek lesz az egyetlen élő rokona, akkor megszívta. Nem is értem, miért barmolja szét előre a saját családját. Azért ott, tényleg van vmi intelligenciabeli gond, ha nem fogja fel, hogy a gyerekből lesz a felnőtt. Ráadásul vajon mennyire szeretheti a testvérét, ha nem érdekli az a téma, ami jelenleg a legfontosabb számára. Van olyan dolog amiétr én sem vagyok oda, de a testvérem rajong érte, meghallgatom, kiműveltem magam belőle, mert a testvérem szeretem, fontos nekem, ezért fontos nekem az is, ami neki fontos.
2020. júl. 21. 11:00
 44/93 anonim ***** válasza:
96%

Nálunk is hasonló a helyzet. Az öcsém nem nagyon tud mit kezdeni a fiammal, tudom, hogy alapvetően gyűlöli a gyerekeket, gyerekzsivajt, mindent. Szüleinknél viszont találkozik vele évi párszor. Én nem várom el tőle, hogy körbe ugrálja, cserébe ha a gyerek véletlenül odamegy hozzá, akkor normálisan tovább terelgeti másik irányba és nem mogorva vagy undok vele. Ennyi. Nekem is furcsa, hogy ennyire kész van tőle, érzek benne némi szándékosságot, hogy nem is a gyereknek szól az utálat, hanem elvből meg sem próbálja, mert gyerek és fúj és lehetőleg mindenfelé hangoztatnia kell, hogy ő nagyon gyűlöli őket (mielőtt szültem is ilyen volt), de mi ebbe nem mentünk bele, mivel nagyon szeretjük egymást, mint testvérek. Esetleg ha idősebb lesz, talán változik, ha nem, akkor ez van.

Szerintem az elvárható a testvéredtől, hogy ne legyen bunkó, és ezt meg is teszi, de több nem. Neki - már bocs- a te gyereked egy kategóriában van egy új kutyával az ő szemében, amiből ő nem kér. Tudom, hogy ő ember, és nem kutya, de mivel nálunk is ez van, tudom miről beszélek.

2020. júl. 21. 11:07
 45/93 anonim ***** válasza:
94%

#43 a nővérének miért kellene megerőszakolnia magát a testvére miatt? Miért csak az egyik irányban várod el a változást, változtatást? A húg miért nem tudja elfogadni a nővérét így, az ismert, és előre tudott gyerek-utálatával együtt? A nővére láthatóan megteszi a tőle telhetőt, vmennyire jó képet vág hozzá, ennél több szerintem nem is várható el.

Valaki írt egy nagyon jó példát: ha a nővére mondjuk gyerekkori trauma miatt fél a kutyáktól, akkor kötelessége lenne szeretni és elviselni a húga kutyáját, csak azért, mert az a húgáé?! (Nyilván nem összehasonlítható egy gyerek és egy állat, értsd jól a példát!)

2020. júl. 21. 11:14
 46/93 anonim ***** válasza:
100%

43-as Ha szerinted a családod arra van hogy kiszolgáljon ha éppen gond van akkor a gond inkább nálad van, én nem vagyok rosszban a családból majdhogynem senkivel, de eszembe se jutna csak azért ugráltatni valakit mert éppen neme valami rossz...

Nagyon számító ember lehetsz, isten óvjon az ilyen emberektől!

2020. júl. 21. 11:14
 47/93 anonim ***** válasza:
9%
Kire számíthat az ember, ha nem a saját családjára? Ha 50 évesen kapsz egy agyvérzést, akkor valószínűleg nem a szomszéd fog gondozni. Vagy ha igen, akkor az elég szomorú, hogy senkije sincs az embernek, aki kicsit is érdeklődik iránta. Sem anyám, sem a tesóim nem várják el, hogy "kiszolgáljam" őket, de azért csak-csak elmegyek bevásárolni a beteg anyámnak, vagy megyek és segítek leparkettázni a tesómnak, mivel tudom, hogy nem ért hozzá. Ha komolyan betegek lennének, egyérelműen számíthatnának rám. Ők is szoktak nekem segíteni. Ha ez számítás, akkor nem igazán van meg a család fogalma. A kutyás példa pedig azért nem jó, met itt egy családtagról van szó. Az most mindegy, hogy kicsi, attól még családtag. És a kérdező tesója már előre elrontja a családi viszonyt. Mondom, eltelik pár év, felnőtt lesz, a nővére már hiába akarja helyrehozni, elrontotta egy életre. A saját hülyesége miatt. Persze, ha neki nem fontos a családja, nem járnak össze, nincs semmi kötelék, akkor tökmindegy. De úgy érzem, itt nem ez lenne a helyzet.
2020. júl. 21. 12:28
 48/93 anonim ***** válasza:
100%

#47 Fejezd már be az ítélkezést más emberek felett. Úgy belelovalod magad ebbe a témába, mintha valami fontos szereplő lennél a kérdező sztorijában. Nincs saját életed, vagy mi? Látom, még kérdést is kiírtál róla:

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ke..

2020. júl. 21. 12:56
 49/93 anonim ***** válasza:
16%
Nem én írtam ki kérdést, és teljesen tárgyilagosan írtam le a mondandóm. Miért vagy ideges? :D
2020. júl. 21. 13:04
 50/93 anonim ***** válasza:
14%

45#

Szerintem meg nagyon kitekert példa. A kutya trauma az az hogy megtámadta egy kutya, és fél, egy baba nem támad így ez nem trauma kategória

Nem kell megeroszakolnia magát nem kell csinálnia semmit csak alap kedvesnek lenni tehát kicsit mosolyog és nem fintorog és nem ellenseges. pont úgy mint bármely emberrel akit nem akarsz megbántani. lényegtelen hogy még gyerek vagy baba, ugyanúgy rosszul esik neki .

2020. júl. 21. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!