Mit csináljak, ha féltem a gyerekemet a sógornőmtől?
2018. júl. 20. 10:49
2/11 A kérdező kommentje:
Nincs olyan szó, hogy "skizofréniás".
Egyszerű a megoldás. Ne hagyd a gyereket rájuk ès ennyi.
Mièrt kell ebből ügyet csinálni?
Sokan nem hagyják a gyereket másokra.
Ès egyèbkènt meglehet èrteni, ha fèlted a gyerekedet.
Bár a betegek közt is nagyon sok fèle van...Te ismered a sogornődet, hogy milyen.
2018. júl. 20. 11:02
Én megértem,a családban apai ágon van ilyen betegség. Ha nem is veszélyes egy kisgyermek számára ijesztő lehet. Amíg ilyen kicsi nem hagynám ott én sem.
2018. júl. 20. 11:06
5/11 A kérdező kommentje:
Én úgysem szívesen viszem oda,hogy mi is ott vagyunk. Nem tudom,hogyan kéne ezt felhoznom a férjemnek,és mit szólnának anyósomék ha ezentúl mindig a kicsi nélkül mennénk. Egyedül nem szoktam otthagyni soha.
Ott én sem hagynám, de úgy hogy te is ott vagy, nyugodtan viheted, hacsak a sógornőd nem jelent közvetlen életveszélyt rátok.
A gyerek megszokja, hogy a nagynénje beteg, emiatt másképp viselkedik esetleg, mint az megszokott. A gyerekek ehhez könnyen alkalmazkodnak.
Emiatt tehát lelki sérülés nem éri, csak a testi épségetek a kérdés.
2018. júl. 20. 11:22
Az, hogy nem hagyod rájuk, érthető.
Azt kevésbé értem, miért nem szeretsz úgy sem menni hozzájuk, ha ti (szülők) ott vagytok. Milyen jelei vannak a betegségének? Miben nyilvánul meg az, hogy kiszámíthatatlan?
2018. júl. 20. 13:31
Milyen tünetek jelentkeznek a sógórnődnél?Mert ha nagyon durvák, azért meg fogja érteni.
2018. júl. 20. 13:45
9/11 A kérdező kommentje:
Van amikor semmi baj nincs vele, van amikor a legkülönfélébb tünetei vannak. Legutóbb minden porcelánt összetört a konyhában, mert azt hitte , hogy egy majom van a házban és elkezdte "hozzá"vágni a dolgokat...Mostanában ez volt a legsúlyosabb eset, de ekkor mi nem voltunk ott. De nemrég volt az is, hogy hallottuk,hogy a szobájában beszélget valakivel, a fiam kérdezte is,hogy kivel, azt mondtam, hogy biztosan telefonál. Aztán visszajött a fiam és mondta,hogy nem telefonál, a redőnyhöz beszél. Tudom nem tehet róla,nem is ítélem el, de nem szívesen teszem ki ilyesminek kisfiam.
A porcelános eset miatt megérteném. Netán még a fiadat nézi valami ellenségnek, aztán hozzá vagdosna törékeny tárgyakat. Szerintem ezt a férjednek is meg kell értenie.
2018. júl. 21. 18:27
Kapcsolódó kérdések: