Elengedjem igy a gyerekemet a tesom gyerekenek a szulinapjara?
Azzal ha nem viszed el.
Sajnos nem fenékig tejfel az élet,nem baj ha hozzászokik.
És miért hagyod,hogy hisztizzen?Minden szegényebb gyerek ezt csinálná ha lát egy jó módúbb gyereket jól néznénk ki.
Itt szerintem veled van a baj,nem a tesóddal.
1,ráhagyod,hogy hisztizik mert neki is kell
2,meg akarsz futamodni a probléma elől,pedig nem bujtathatod el a rosszak előtt.
3,képes lennél a tesódat megbántani azzal,hogy nem mentek el a szülinapra mert a gyereked követelőzik.
4,ha most azt tanítod neki ,hogy minden a pénz, a rajta vehető dolgok,mi lesz később?És igen te tanitod,mert az én gyerekem soha nem hisztizne ilyenen.Neki az együtt töltött idő valahogy sokkal fontosabb..
A részetek olvasása előtt azt gondoltam: szerintem vidd el!
Egyrészt nagyon rosszízű dolog, hogy nem mentek el hozzájuk, amikor amúgy szeretitek egymást. A gyerekednek is azt üzennéd ezzel, hogy "nem barátkozunk gazdagékkal"... És ez nagy baj lenne! Úgyis tudja, látja, hogy mások máshogy állnak, mint ti, de jó, ha azt is látja, hogy a tesódék szívesen megosztják az örömüket veletek, akkor is, ha szegényebbek vagytok. És amúgy meg: marad az élmény, hogy medencéznek, játszanak együtt. Én szerettem átjárni a gazdagabb barátnőimhez anno, és nem lettem otthon boldogtalanabb tőle.
Viszont nálatok látom, már ebből hiszti van... Nem tudom, mennyi idős, de le kéne ültetned és a maga szintjén elmagyarázni neki, mi miért van, miért olyan, amilyen. Ezt már egy iskoláskorúnak meg kell értenie. Egyedül vagy, nem kereshetsz annyit, mint náluk két ember.
Szóval nem a szülinap az igazi kérdés, hanem hogy meg kell értetned vele, hogy nem mindenkinek van ugyanannyi pénze. És hiába dolgozol minden idődben, akkor is csak ennyit kapsz érte. Légy határozott, szigorú. Mondhatod neki, hogy megérted, amiért ez őt zavarja, sőt, azt is mondhatod, hogy neked magadnak is rossz, hogy nem tudsz ennyi mindent megadni neki. És ez nem azért van, mert te kevésbé szereted őt, vagy ne neki adnál minden jót, amire meg tudod keresni a pénzt.
És én ennek a beszélgetésnek az eredményétől függően vinném a szülinapra, vagy tartanám itthon. Meg is mondhatod neki, hogy ha mindig ezen kesereg, akkor nincs értelme, hogy odavidd.
Érdemes elolvasni néha a kiszámoló blog releváns posztjait, pl. ezt:
(A gyerek pénzügyi nevelése sorozat). Ha ügyes vagy akkor már ilyen kicsin is megérti, hogy nem jár mindenkinek alapból a gazdagság és meglévő pénzt / dolgokat kell beosztani.
A tiltást illetve távolmaradást és semmiképpen nem választanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!