Hogy értessem meg sógornőmmel, hogy nem fogom versenyeztetni a gyerekemet a gyerekeivel?
Mondd meg, hogy erről ILYEN FORMÁBAN nem szeretnél kommunikálni. Ha megsértődik, akkor sértődjön, legalább addig se hallgatod.
Ha jól olvasom ki a sorok közül, amúgy se vagytok annyira jóban - gondolom nem lenne nagy érvágás, ha kevesebbszer találkoznátok.
megmondanam neki:
1. elmehetsz a sohivatalba :DDDDD
2. a babak nem egyszerre fejlodnek.. lehetnek boven elteresek... pl en: mig en 10 honaposan mar mente anyukezet fogva,addig a tesom 14 hosan indult el.. na?!... hagyd ra
Esetleg még ilyesmivel lehetne próbálkozni, bár ez kétélű fegyver:
A verzió
- Hány foga van Pistikének?
- 34, még két plusz bölcsességfogat is növesztett.
B verzió:
- Hány foga van Pistikének?
- Egy se. És igen, tisztában vagyok vele, hogy Janikának ilyenkor már a fél fogsora kint volt, ezért megköszönöm, ha erre most nem térünk ki.
Majd témaváltás és tegyél fel neki kérdést, ami ettől teljesen független. Időjárás, háztartás, politika, stb, lényeg, hogy elvidd a figyelmét a kérdésről.
Mivel nem ismerem a helyzetet és a sógornőd kommunikációját, ezek csak tippek, nem tuti módszerek.
Még egy C verzió:
- Hány foga van..?
- X.
- Janikának X+3 volt...
- Ezzel mit szeretnél mondani? Miért érzed fontosnak ezt megemlíteni?
- Hát én csak beszélgetni akarok...
- Igen, de korábban kértem, hogy ilyen irányba ne kanyarodjon a beszélgetés, mert számomra ez zavaró. Ezért gondolom, hogy valamilyen céllal mondtad, a korábbi kérésem ellenére. Így csak kíváncsi lettem, hogy miért mondtad.
- De hát én csak beszélgetni akarok...
- (és innen ismételgesd, akadjon el a tű a lemezen. Egy idő után meg fogja unni, hogy szó szerint ugyanazokat a köröket futja és szerintem leszáll a témáról)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!