Ti hogyan nevelitek kamasz gyereketeket, mit mondotok nekik a fogamzásgátlásról? A sógornőmmel eléggé összevesztünk ezen.
Mindkettőnknek van fia és lánya is, 12 évesek elmúltak. Mi azt javasoljuk, tanácsoljuk nekik, hogy egy kapcsolat elején mindenképpen használjanak óvszert.
Sógornőm szerint viszont - és ezt sajnos a fiaim előtt is kifejtette - elég megkérdezni a lányt hogy szed-e gyógyszert, ha igen akkor semmi gond. Ha mégis terhes lesz, akkor az ő baja, ő felelőssége. A lányok pedig szedjenek gyógyszert.
A fiaim szerint persze én vagyok túl óvatos.
Mit mondjak nekik? Hogyan tanítsam meg nekik, hogy ez közös felelősség?
Ez nem igaz, a sógornőd primitíven gondolkodik ez ügyben. Azért, mert egy nő hordja ki a babát, attól az még a férfi gyereke is. Pont olyan felelősséggel tartozik érte, mint a nő. Neked van igazad. A fiamnak ezt nyíltan megmondanám. (Amúgy barátom pont így lett majdnem apa, mert egy 2 hónapos kapcsolatban elhitte, hogy a lány szed gyógyszert, aztán kiderült, hogy pár szem kimaradt. Ezt is mondd el a fiadnak!)
Azt is felhoznám példának, hogy az apukája pont ugyanolyan szülője, mint én, az anyukája, pont annyira számíthat rá. Egy gyereknek két szülője van, és mindkettő felelősséggel tartozik érte!
Mivel a te gyerekeid, te neveled őket. Hallottak egy másik véleményt is sógornődtől, ennyi.
Mondd el nekik amikor csak magatok vagytok, hogy milyen hátulütői vannak a sógornőd verziójának. Azaz ha a lány elfelejti bevenni a tablettát és terhes lesz, az igenis közös felelősség, a gyerekről két embernek kell gondoskodni.
Nekem két kamasz fiam van. Én arra tanítottam őket, hogy mindenképpen győződjenek meg róla, hogy a lány szedi-e a gyógyszert ha azt mondja. Persze mivel nem három forint a tabletta, benne van a pakliban hogy nem tudja esetleg kiváltani, ezért úgy gondolom hogy mivel a felelősség is közös, a védekezés is.
Felváltva kell kiváltani a gyógyszert. Hol nekünk, hol a lánynak.
Nekem se lenne mindegy, hogy a 17 éves fiam teherbe ejt-e valakit.
Nyomd a kezükbe a tartásdíjról szóló törvényeket, meg mutass nekik innen néhány ilyen "jajj gyógyszer mellett lettem terhes, most nem fizet a szemét" típusú kérdést.
Majd csak úgy porzanak gumiért!
A fiad (sem a lányod) nem kisgyerek már annyira, meg fogják érteni a pearl index jelentését. 100 nőből 1 év alatt hányan esnek teherbe? A megszakításos védekezésnél ez a szám 35!
A többi adatot itt találod:
Azt is megmondanám, hogy egyetlen rossz döntés egy életet tehet tönkre, és a szeretkezés az egyik legszebb dolog a világon, de amilyen szép, pont ugyan olyan nagy felelősség is, soha nem szabad félvállról venni. A "velem úgy sem történhet semmi rossz" hozzáállás életeket tett már tönkre, és most nem csak a terhességről, de a betegségekről is szó van. A megszakítás semmitől nem véd. De semmitől!
Hiába szed gyógyszert, javasolnék óvszert, óvatosság miatt, ez egyértelmű.
Biztosabb is, és fertőzésektől is véd, és nem kell azon sem izgulni, hogy átcsesz-e a csaj.Vagy teherbe esik-e a ány tab i mellett. Én felnőtt vagyok, de én se válanám be csak gyógyszert új partnerrel, ahhoz hónapok is kellenének.
A sógornőnek nincs igaza.
Aki nem akar gyereket, az védekezik. A nő tablettával, a férfi gumival. Még akkor is, ha a nő szed tablettát. A gyerek mindig két ember közös felelőssége. És egy 15 évest is lehet perelni gyerektartásra, amit a szülők fizetnek majd.
Szóval az a férfi, aki nem akar gyermeket, minden alkalommal óvszert használ. Aki a nőre hagyja a védekezést, az valójában beleegyezik abba, hogy bármikor gyermeke szülessen.
"Én arra tanítottam őket, hogy mindenképpen győződjenek meg róla, hogy a lány szedi-e a gyógyszert ha azt mondja. Persze mivel nem három forint a tabletta, benne van a pakliban hogy nem tudja esetleg kiváltani, ezért úgy gondolom hogy mivel a felelősség is közös, a védekezés is.
Felváltva kell kiváltani a gyógyszert. Hol nekünk, hol a lánynak. "
Te sem vagy jobb a sógornőnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!