Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogyan nevelitek kamasz...

Ti hogyan nevelitek kamasz gyereketeket, mit mondotok nekik a fogamzásgátlásról? A sógornőmmel eléggé összevesztünk ezen.

Figyelt kérdés

Mindkettőnknek van fia és lánya is, 12 évesek elmúltak. Mi azt javasoljuk, tanácsoljuk nekik, hogy egy kapcsolat elején mindenképpen használjanak óvszert.

Sógornőm szerint viszont - és ezt sajnos a fiaim előtt is kifejtette - elég megkérdezni a lányt hogy szed-e gyógyszert, ha igen akkor semmi gond. Ha mégis terhes lesz, akkor az ő baja, ő felelőssége. A lányok pedig szedjenek gyógyszert.

A fiaim szerint persze én vagyok túl óvatos.

Mit mondjak nekik? Hogyan tanítsam meg nekik, hogy ez közös felelősség?

2014. júl. 22. 10:34
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
85%

sógornőd primkó, de nagyon.

ha lesz egy lánya neki is azt tanácsolja, hogy a megszakítás jó?

te beszélgess a gyerekeiddel külön, fejtsd ki miért nem megfelelő a megszakítás, egy lány hazudhat a tabiról, fiúk arról hogy allergiásak a gumira! ...

sógornőd is majd néz, ha fia egyik kis kalandja mert lebabázik és a fia fizethet mint a katonatiszt!

2014. júl. 22. 11:38
 22/26 anonim ***** válasza:
69%

Már sokan leírták előttem a véleményüket, én csak ismételni tudom. Szerintem is az lenne a legjobb dolog, ha a sógornőd okosságát ész érvekkel, példákkal cáfolnád meg az ő és a gyerekek jelenlétében.

Készülj fel alaposan a témából, és beszélgess velük az AIDS-ről, Hepatitis-ről, Clamidiáról, Syphillisről meg egyéb nemi betegségekről.

Az Aids-et talán azért emelném ki, mert azt sajnos nem lehet gyógyítani. Mivel ebben a koban a tudományos cikkek nem biztos, hogy annyira meghatják őket, hozz fel konkrét példákat.

Pl. Pamela Andersont a tulajdon férje fertőzte meg Hepatitis C-vel. (ami szintén nem gyógyítható)

A lányaidnak meg mesélj a PCOS-ról is. Több barátnőm hormonrendszere borult fel az antinbébi miatt, ráérnek még elkezdeni a tablettát.

2014. júl. 22. 12:25
 23/26 anonim ***** válasza:
PCOS nak mi köze van az antibébihez?
2014. júl. 22. 12:55
 24/26 anonim ***** válasza:
Az antibébi szedése miatt alakult ki nála. Orvos mondta, nem úgy találtam ki. Több okból (nem csak a fogamzásgátlás miatt) az orvos olyat írt fel neki, aminek kicsit magasabb volt a hormontartalma. És ez lett az eredménye. Meg 20 kiló plusz.
2014. júl. 22. 13:53
 25/26 anonim ***** válasza:
57%

A többit elmondták már, még annyival egészíteném ki, hogy:

A fogamzásgátló használata egyáltalán nem ajánlott olyan nőknek, akik még gyermekáldás előtt állnak, azaz még nem voltak várandósak.

A párom orvos, tudna erről ódákat zengeni. Az óvszert gyűlöli, utálja, taszítja, amennyire csak lehet, de a világ összes pénzéért sem kérné, hogy HORMONNAL tömjem magam szülés előtt. ÍGy hét éve az óvszer a téma nálunk.

A nőgyógyászom még rendszertelen menstruáció esetében sem ajánlja a fogamzásgátlót!!!!!!!!!!!!

24_N

2014. júl. 22. 15:38
 26/26 anonim válasza:
Szia nálunk szinte ugyanez a helyzet bár én csak 15 vagyok és van egy bátyám ő most 18. Anya mindent szépen elmondta nekünk de a sógornője aki a keresztapukánk felesége tiszta hülyeségeket beszélt nekünk. Szerintem tedd azt amit te jónak látsz mert ne másokkal foglalkozz hogy mit mondanak. Szerintem e jó tanácsokat adsz úgyhogy maradj ennél
2016. jún. 29. 09:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!