Ti hogyan nevelitek kamasz gyereketeket, mit mondotok nekik a fogamzásgátlásról? A sógornőmmel eléggé összevesztünk ezen.
Mindkettőnknek van fia és lánya is, 12 évesek elmúltak. Mi azt javasoljuk, tanácsoljuk nekik, hogy egy kapcsolat elején mindenképpen használjanak óvszert.
Sógornőm szerint viszont - és ezt sajnos a fiaim előtt is kifejtette - elég megkérdezni a lányt hogy szed-e gyógyszert, ha igen akkor semmi gond. Ha mégis terhes lesz, akkor az ő baja, ő felelőssége. A lányok pedig szedjenek gyógyszert.
A fiaim szerint persze én vagyok túl óvatos.
Mit mondjak nekik? Hogyan tanítsam meg nekik, hogy ez közös felelősség?
sógornőd primkó, de nagyon.
ha lesz egy lánya neki is azt tanácsolja, hogy a megszakítás jó?
te beszélgess a gyerekeiddel külön, fejtsd ki miért nem megfelelő a megszakítás, egy lány hazudhat a tabiról, fiúk arról hogy allergiásak a gumira! ...
sógornőd is majd néz, ha fia egyik kis kalandja mert lebabázik és a fia fizethet mint a katonatiszt!
Már sokan leírták előttem a véleményüket, én csak ismételni tudom. Szerintem is az lenne a legjobb dolog, ha a sógornőd okosságát ész érvekkel, példákkal cáfolnád meg az ő és a gyerekek jelenlétében.
Készülj fel alaposan a témából, és beszélgess velük az AIDS-ről, Hepatitis-ről, Clamidiáról, Syphillisről meg egyéb nemi betegségekről.
Az Aids-et talán azért emelném ki, mert azt sajnos nem lehet gyógyítani. Mivel ebben a koban a tudományos cikkek nem biztos, hogy annyira meghatják őket, hozz fel konkrét példákat.
Pl. Pamela Andersont a tulajdon férje fertőzte meg Hepatitis C-vel. (ami szintén nem gyógyítható)
A lányaidnak meg mesélj a PCOS-ról is. Több barátnőm hormonrendszere borult fel az antinbébi miatt, ráérnek még elkezdeni a tablettát.
A többit elmondták már, még annyival egészíteném ki, hogy:
A fogamzásgátló használata egyáltalán nem ajánlott olyan nőknek, akik még gyermekáldás előtt állnak, azaz még nem voltak várandósak.
A párom orvos, tudna erről ódákat zengeni. Az óvszert gyűlöli, utálja, taszítja, amennyire csak lehet, de a világ összes pénzéért sem kérné, hogy HORMONNAL tömjem magam szülés előtt. ÍGy hét éve az óvszer a téma nálunk.
A nőgyógyászom még rendszertelen menstruáció esetében sem ajánlja a fogamzásgátlót!!!!!!!!!!!!
24_N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!