Ti hogyan nevelitek kamasz gyereketeket, mit mondotok nekik a fogamzásgátlásról? A sógornőmmel eléggé összevesztünk ezen.
Mindkettőnknek van fia és lánya is, 12 évesek elmúltak. Mi azt javasoljuk, tanácsoljuk nekik, hogy egy kapcsolat elején mindenképpen használjanak óvszert.
Sógornőm szerint viszont - és ezt sajnos a fiaim előtt is kifejtette - elég megkérdezni a lányt hogy szed-e gyógyszert, ha igen akkor semmi gond. Ha mégis terhes lesz, akkor az ő baja, ő felelőssége. A lányok pedig szedjenek gyógyszert.
A fiaim szerint persze én vagyok túl óvatos.
Mit mondjak nekik? Hogyan tanítsam meg nekik, hogy ez közös felelősség?
2 fiam van. Igaz, ők már idősebbek egy kicsivel mint 12, és abban a korban vannak amikor "csajoznak" Én mindig mondom nekik, hogy legyen eszük, mindig használjanak óvszert. Nem jövök én azzal, hogy megszakítással vagy gyógyszerrel mennyi a % arány a teherbe eséssel. Ugyanis a fiúknak ez az infó az egyik fülükön be a másikon ki. Nem érdekli őket.
Én simán csak a lehetséges jövőjüket mondom el. Sajnos vannak lányok akik egy jó parti érdekében képesek teherbe esni, mert azt hiszik gyerekkel meg lehet fogni a srácot. Simán szülnek 16 évesen is, hogy elmenekülhessenek otthonról vagy mert a srác anyagilag jól él stb. Ezer ok. Én ilyenkor mindig megkérdezem a fiaimat, hogy szerintük szép jövő az, ha 18-19 évesen apukák lesznek? Még ha nem is élnek együtt a lánnyal, a gyerekről gondoskodni kell több mint 20 éven keresztül. Keményen meg tudja keseríteni az ember életét egy nem várt gyerek születése. A babát nézve sem fair, hogy szegényke úgy születik, hogy az egyik szülő a háta közepére sem kívánta. Inkább használjanak óvszert még akkor is ha a lány azt mondja nem kell, mert gyógyszert szed.
Ez a beszélgetés sokkal többet segített mint a statisztika felsorolása.
Az óvszer a nemi úton terjedő betegségektől is véd, nem csak a gyerektől. Vannak olyan fertőzések, ami az egyik nemen okoz csak tüneteket, a másik fél tünet mentesen fertőzhet bárkit.
Megszakításos: Az én barátnőmnek 3 gyerek is összejött két terhességből, mert a gyerekei apja nem hajlandó óvszert húzni, ő meg nem szedhet tablettát. Amikor megtudta, hogy második terhességre ikrei lesznek, nem volt felhőtlenül boldog. Most is így "védekeznek". Már volt egy abortusza is, mert a 4. gyerek is összejött...
Gyógyszer: Elég egy hányás, hasmenés, antibiotikum, kimaradt szem és máris megvan az esély a babázáshoz. Azt meg, hogy mit mond a lány a kapcsolat elején nem szabad készpénznek venni. A kedves exem pont most járt pórul 28 évesen. Összejött egy lányzóval, aki állítása szerint terméketlen, hormont kéne szednie, hogy teherbe essen. Állította, hogy nem kell semmit használniuk, mert lehetetlen, hogy terhes legyen. Első együttlétre, mit ad Isten, csoda történt és megfogant a gyerek... Mindannyian ráztuk a fejünket, hogy ezt a szakállas "felcsinálós" trükköt, hogyan tudta benyalni... Most meg fizethet és tarthatja el a lányt, mert természetesen a babát meg akarja tartani, hisz ez az anya döntése.
Ezt nyugodtan mutasd meg a gyereknek. Itt 20-on éves emberekről van szó, akik már felnőttnek számítanak és igen is felelőtlenebbek, mint a kamaszok!
26N
Elmúltak 12 évesek, nem annyi idősek. Az én fiaim 15 és 16 évesek, a lányom 13.
A sógornőm lányai 17 évesek, a fia 14.
Kedves 16-os!
Régen láttál már 12 éves GYEREKET. 13 évesen már 10 évvel ezelőtt is, mikor én voltam annyi, voltak jó páran, akik nem voltak szüzek, 14 évesen, meg "rendszeres" nemi életet éltek.
Egy 12 éves KISLÁNY sokszor úgy öltözik és néz ki, mint egy 17-18 éves.
Ráadásul attól, hogy még éppen nem aktuális náluk az egesz a téma nagyon is az.
Nem lehet elég korán a szintjüknek megvpfelelően a felvilágosítást megkezdeni.
Főleg az internet korában, amikor minden hülyeséget szednek össze informáciőként.
(10-11 éves lanyok mam már menstruálnak, és 12 évesen pasijuk van, ami nekem is sokkoló, ráadásul 18év akattival egálisan élhetnek a gyerekek nemi életet 12-től
mindent leírtak előttem
1. Sógornőt nem szidni hanem értelmesen megcáfolni
2. felvilágosítani rendesen
3. az oldalról kérdéseket mutatni
Ez kb.15-20 max. Ennyi kell a gyerekeid életéből, hogy ne rontsák el túl korán azt (meg később se).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!