Hogy értessem meg sógornőmmel, hogy nem fogom versenyeztetni a gyerekemet a gyerekeivel?
Csináld fordítva!
- Janikának hány foga volt félévesen?
- Kettő.
- Érdekes! Az enyémnek már a felnőttfogai is kinőttek!
"Próbáltam. Sértődés lett a vége"
Akkor sikerült megértetni, nem?
Nálunk is ugyanez volt, csak anyós hasonlítgatta az unokákat. Sógornőm gyereke 4 hónappal volt idősebb, tehát mindent hamarabb csinált.
Akármit csinált a lányom, anyós egyből montha, hogy a másik unoka már emeli a fejét, már megfordult, már mászik, már felállt. Hiába csinált kb mindent a lányom időben, akkor is a másik baba már előrébb járt. Nem igazán emlékszem egy olyan mondatára sem anyósnak, hogy "jajj de ügyes az én lányom, mert felállt". Csak az ment, hogy a másik már rég csinálja. Ja de, egyszer azt mondta, hogy "na végre a tied is megfordult már".
Nagyon zavaró volt, de én csak elengedtem a fülem mellett. Illetve minimalizáltam a találkozást anyóssal. Akinek ilyen a stílusa nem nagyon lehet vele mit tenni. Egyébként ez csak az első pár év, utána már nem nagyon számítanak ezek.
Kitartás, ne vedd fel őket.
Két asszony beszélget:
- Az én fiam 8 hónapos és már áll!
- Az enyém meg 16 éves és már ül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!