Mit csináljak, ha nem tudom elviselni, hogy a nővérem utálja a gyerekemet?
A nővéremmel mindig nagyon jóban voltunk, mindig mindenben számíthattam rá. Most viszont van egy 14 hónapos kislányom, a nővérem viszont rühelli a gyerekeket. Nem csak az én lányomat, hanem úgy általában. Ezt eddig is tudtam, sose érdekelt. De most felforr az agyvizem, ha látom, hogy szinte undorodva néz a lányomra. Soha nem vette a kezébe, egy puszit nem adott neki, ha a közelébe próbál menni, akkor elhúzódik tőle, elmegy vagy eltolja. Mondani se lehet neki semmit a lányomról, mert látom ahogy rögtön kényszeredetten fintorog.
Ne értsetek félre, nem ilyen nyílt utálkozás ez, próbálja ő leplezni, csak én észreveszem, mert ismerem és régebben se bírta elviselni a gyerekeket. Csak azért az én lányom mégse egy random senki, hanem az unokahúga. Azt hittem azért őt szeretni fogja. Eleinte nagyon bántott, de most már konkrétan dühös leszek, ha látom. Nem azt várom el, hogy imádja, csak némi kedvességet mutasson felé. Ez tényleg olyan nagy kérés?
mondta valaki, hogy szűnjön meg az összes gyerek? ami nem megy, az kár erőltetni. pl. nem szereted a kutyákat, de a testvérem vagy, ezért én igenis elvárom tőled, hogy az enyémet szeresd és ha odaadom neked, akkor el ne merd tolni magadtól! tudva tudom, hogy nem szereted őket és most nagyon mérges vagyok, mert én vettem egyet és az enyémet szeretned kell!
nyilván ez csak egy példa és nem lehet összehasonlítani egy gyereket egy állattal, de ugyanaz a helyzet. a nővére szenved ettől és próbál változtatni, ezt elmondta a kérdező is, de nyilván nem tudja minden érzését elrejteni.
a nővér igenis próbál alkalmazkodni, a kérdező szeretné, ha megváltozna a nővére személyisége (akit állítólag nagyon szeret és ismer), mert ő hozott egy döntést és lebabázott. nem kell mindenkinek hozzá alkalmazkodnia, a nővér hozzon csak áldozatokat?
"próbálja ő leplezni, csak én észreveszem, mert ismerem és régebben se bírta elviselni a gyerekeket" nem igazán értem mi mást tehetne, mint próbálja leplezni az érzéseit? ennél többet hogyan lehetne elvárni egy embertől? szerintem még ennyit sem lehetne
(és ezt úgy mondom, hogy imádom a gyerekeket)
"Soha nem vette a kezébe, egy puszit nem adott neki, ha a közelébe próbál menni, akkor elhúzódik tőle, elmegy vagy eltolja. Mondani se lehet neki semmit a lányomról, mert látom ahogy rögtön kényszeredetten fintorog."
Én megmondanam neki hogy
Nem kell puszilgatnia meg semmit se kell, csak mosolyogjon vissza és ha odamaszik hozzá a gyerek akkor ne legyen elutasító, igenis legyen alap kedves
mert ezzel elcseszheti a gyerek szocializaciojat..
Nekem egy kozelirokon csinálta ezt ( mondjuk o ott is lakott), és utána nem mertem odamenni a játszótéren a gyerekekhez mindig visszafordultam inkabb, azóta se megyek oda senkihez akik odajonnek hozzám azokkal baratkozom max és az nem sok:p
Nekem is közömbös a legtöbb gyerek, de minimum hogy nem bántom meg és mosolygok rá ha odajon, megsimogatom vagy valami
Nem. Szereti. A. Gyerekeket.
Miért olyan nehéz ezt felfogni, elfogadni? Az erőszakoskodásoddal pedig csak azt éred el, hogy kerülni fog téged. Ha ennyitől forr az agyvized, szedjél nyugtatót.
#20 Rögtön irigy az, aki nem szereti a gyerekeket, érdekes logika :D Ezek szerint te csak azért vagy "értékes" ember, mert szaporodtál.
Elég komoly pszichés gondjai lehetnek a tesódnak. A gyereked egy családtag, az ő családtagja is. Ha egy szemétkedő nagybácsit utálna, azt megérteném, van rá oka, de ő nem csinálta semmit, csak létezik :D
Vajon saját magát is gyűlölte, amíg fel nem nőtt? Téged is utált? Tudja, hogy gyerekekből lesznek a felnőttek? Van valami értelmi károsodása a tesódnak, vagy viselkedés zavara, autizmus, stb?
Kérdező, azért érdekes fintora lenne a sorsnak, ha majd olyan 30-40 év múlva a nővéred a lányodra lenne szorulva. Mondjuk mondod neki: "Eltört a keze Anna néninek, lányom, vidd be légyszi a klinikára."
Na akkor majd a lányod beinthet. (Produkált már érdekes helyzeteket az élet.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!