Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit csináljak, ha nem tudom...

Mit csináljak, ha nem tudom elviselni, hogy a nővérem utálja a gyerekemet?

Figyelt kérdés

A nővéremmel mindig nagyon jóban voltunk, mindig mindenben számíthattam rá. Most viszont van egy 14 hónapos kislányom, a nővérem viszont rühelli a gyerekeket. Nem csak az én lányomat, hanem úgy általában. Ezt eddig is tudtam, sose érdekelt. De most felforr az agyvizem, ha látom, hogy szinte undorodva néz a lányomra. Soha nem vette a kezébe, egy puszit nem adott neki, ha a közelébe próbál menni, akkor elhúzódik tőle, elmegy vagy eltolja. Mondani se lehet neki semmit a lányomról, mert látom ahogy rögtön kényszeredetten fintorog.

Ne értsetek félre, nem ilyen nyílt utálkozás ez, próbálja ő leplezni, csak én észreveszem, mert ismerem és régebben se bírta elviselni a gyerekeket. Csak azért az én lányom mégse egy random senki, hanem az unokahúga. Azt hittem azért őt szeretni fogja. Eleinte nagyon bántott, de most már konkrétan dühös leszek, ha látom. Nem azt várom el, hogy imádja, csak némi kedvességet mutasson felé. Ez tényleg olyan nagy kérés?

2020. júl. 20. 17:58
 11/93 anonim ***** válasza:
94%

"De azért egy babát nem értem, hogy-hogy lehet utálni."

Én meg azt nem értem, hogy a kígyóuborkát hogy lehet utálni, de a férjemet mégis a hideg rázza már a szagától is. Ízlések és pofonok.

2020. júl. 20. 18:33
 12/93 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha csak ebédek alkalmával találkoztok akkor nincsen semmi gond, hiszen akkor úgysem az a nővéred feladata, hogy a gyerekeddel foglalkozzon.

Szépen akkor mindenki elvan a saját dolgaival, esztek, beszélgettek és ennyi.

Ha meg látod, hogy a nővéred kellemetlenül érzi magát a gyerek társaságában, azt a kicsi is biztosan megérzi. Szóval ez egyikőjüknek sem jó, ezért ne is nagyon hagyd, hogy ők legyenek kettesben.

2020. júl. 20. 18:35
 13/93 Metionin ***** válasza:
97%
Semmit. Aki nem szereti a gyerekeket, az a tesóját vagy a tesója gyerekét sem fogja csak azért megszeretni, mert genetikailag van vele rokonsága. A gyerek attól még gyerek. Most ez olyan, hogy ha valaki nem bírja pl. a lovakat, akkor nem fogja simogatni őket csak azért mert épp a tesójáé a ló. A legjobb amit ilyen esetben tehet, hogy amennyire tudja, távolságot tart a gyerekkel, te meg próbáld meg nem tukmálni a jövőben sem.
2020. júl. 20. 18:35
 14/93 anonim ***** válasza:
96%
Ne erőltesd. Fogadd el, hogy ő ilyen és nem tudja kezelni az ilyen "gyerekes" helyzeteket. Ha nagyobb lesz a lányod és lehet már vele beszélgetni, programokat csinálni, akkor lehet javulni fog a helyzet. A leírásból úgy tűnik, hogy a testvéred azért próbálkozik fenntartani a látszatot, úgyhogy tartsd ezt tiszteletben. Ha tudod, hogy nem bírja ezt a témát, akkor ne vele beszélgess a gyerekedről. Biztos nagyon unja, hogy neked friss anyaként kb csak ez a témád, próbáld meg vele kerülni. Gondolom van épp elég ember a környezetedben (apa, nagyszülők, barátnők) akik élnek-halnak a babatémáért. A testvéreddel beszélgess másról és próbálj meg vele gyerekmentesen lógni.
2020. júl. 20. 18:37
 15/93 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell ezt erőltetni. Ő ilyen. De írod is, hogy mindig ilyen volt.

Szerintem a családi eseményeken úgy is van elég rokon, aki szeretgesse, foglalkozzon vele. Semmi baja nem lesz, ha a tesód pont nem szeretgeti.

2020. júl. 20. 18:42
 16/93 A kérdező kommentje:
Értem én amit mondtok, meg az eszemmel tudom is, de mégis iszonyatosan rosszul esik. A lányom mégis egy darab belőlem, így olyan mintha engem utasítana el. Az is oké, hogy majd egyszer felnő a gyerek, de hogy lennének jóba később, ha most nem alakul ki köztük a kapcsolat?
2020. júl. 20. 18:48
 17/93 anonim ***** válasza:
100%

Neked ez esik rosszul, neki meg bizonyára az, hogy nem tudod elfogadni őt.

Később simán lehetnek jóban, semmi akadálya attól függetlenül, hogy nem foglalkozik vele gyerekként.

Valószínűleg egy barátnői viszony alakulhat ki közöttük később, ha felnő a lányod és már tud majd beszélgetni a nővéreddel.

2020. júl. 20. 18:51
 18/93 anonim ***** válasza:
97%

De hat nem tehet a testvered errol.. te magad irod, hogy nem nyiltan csinalja..

En is irtozom a babaktol, amikor a tesomnak gyerek szuletett en se pusziltam meg, karomba se vettem, de ettol fuggetlenul eljatszadozthnj, megfogtam a kis kezet es kb ennyi tellett tolem.

Ettol nem utasitottam el se a tesomat, se a gyereket.

2020. júl. 20. 19:01
 19/93 anonim ***** válasza:
18%

"ha a közelébe próbál menni, akkor elhúzódik tőle, elmegy vagy eltolja."

"Ne értsetek félre, nem ilyen nyílt utálkozás ez, próbálja ő leplezni, "

Érzed az ellentmondást? A nővéred nyíltan bunkó a lányoddal, és ti ezt hagyjátok. Szerinted normális dolog csak úgy arréb taszajtani egy embert? Csak mert nem tetszik az illető képe, (vagy kora, jelen esetben)? Ilyen viselkedésért még a lányodat is megnevelnéd, de a nővérednek szabad?

2020. júl. 20. 19:03
 20/93 anonim ***** válasza:
15%

Ki ne találjátok már, hogy ez normális basszus!! A csajnak nyilván gondjai vannak. Gondolom neki nem lehet gyereke, vagy csak nincs senki aki elviselné és csinálna neki.

Mond neki kérdező, hogy az irigységtől ráncos lesz és még úgy se fog kelleni a kutyának se.

2020. júl. 20. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!