Ne kérjünk a testvéremtől pénzt, mert nekünk úgy is van elég?! Ki mit tenne?
Itt senkinek sem volt még itt bírósági ügye??
Nekem volt. (Sima polgári per.)
A bíró az ítélethozatalkor belefoglalta az ítéletbe, a perköltséget és külön az ügyvéd munkadíját is.
Ennyi. A többi mese.
82!
Valóban. De az ítéletbe belefoglalt ügyvédi munkadíj az ügyvédtől fugg. Nekem pl anno 12500 volt hivatalosan - Nem hivatalosan meg háromszor annyi.
Nem olvastam végig a válaszokat, de nekem úgy jön le a kérdés alapján, hogy a tesód nem tudta az első perctől fogva, hogy az ügye mennyibe kerülne. Sima földi halandóknak nem feltétlenül egyértelműek az ügyvédi tarifák.
Az első pillanattól fogva tisztázni kellett volna, hogy ez mennyi lesz, nem utólag benyögni az összeget.
Persze, ki kéne fizetnie, de valamilyen szinten megértem, hogy nem tudta, hogy ilyen sokba lesz. 200 ezer rengeteg pénz, én sem gondoltam volna, hogy ez már egy baráti, kedvezményes ár.
Ha jól értem többször segített, szóval közben kellett volna már mondani, hogy fizessen meg x összeg lesz.
Mostmár sok mindent nem lehet tenni. Bár ahhoz, hogy tudjam, mit kell tenni, tudni kéne pontosan milyen ügyről volt szó. Ugyanis nem mindegy, hogy :
A, részegen 8 napon túl gyógyuló sérülést okozott valakinek. Itt nyílván a nyakára járnék, hogy igenis fizesse meg a hülyeségének a következményét, és örüljön, hogy nem került börtönbe. Amíg nem fizet, nem tartanám vele a kapcsolatot, soha többet nem számíthatna a segítségemre.
B, önhibáján kívül történt valami, és nem járt érte se kártérítés se semmi. Nem tudom létezik-e ilyen ügy, de ebben az esetben lenyelném a békát, örülnék, hogy segítettünk a testvéremnek.
C, kapott kártérítést, de nem volt hibás az esetben. Itt mérlegelném, hogy mennyit kapott, milyen anyagi körülmények között él a testvérem, nekünk mennyire van szükségünk a pénzre. Ha úgy látnám, hogy neki jobban szüksége van arra a pénzre, akkor közölném vele, hogy a következő 2 év szülinapi, karácsonyi, stb ajándék volt az ügy elrendezése, és ehhez is tartanám magam.
Kényszerrel nem tudod rávenni, hogy fizesse ki, ha nem írtatok szerződést. Így csak ennyit tudsz tenni, hogy vagy lenyeled a békát, vagy megszakítod vele a kapcsolatot. Mint írtam nálam az esettől függne, hogy melyik lenne.
Kényszerrel nem tudod rávenni, hogy fizesse ki, ha nem írtatok szerződést.
Oké, hogy te nem tudod, de a csúcsügyvédnek tudnia kellene, hogy szerződés szóban is köthető. Megírja a számlát, majd szépen végrehajtás, ha nem fizet.
A parodnak nem sok koze van a tesodhoz.
En sem dolgoznek ingyen a sogornomnek, sogoromnak, esetleg olcsobban vagy ha nagy bajban van es semmi penze nincs.
Attol mert van penzetek nem azt jelenti hogy csak ugy jotekonykodhattok hogy ingyen dolgozik a parod a te csaladodnak...
Nincs pénze rá. De ha lenne 200 ezerje is perpill. az másra kéne neki. Pl. nem a havi fizetéssel rohanna oda.
Mikor mondtátok, hogy ez 700 ezer de neki 200 akkor még benne lett volna. Csak mire hazaért már jobban belegondolva csak fájt volna neki mert lehet se rávaló vagy mégis ingyen szerette volna. Így meg szégyelli magát is, hogy nem szolt vissza ezért nem keres.
Nekem meg tele van a tö köm az ügyvédek pofátlan "munkadíjaival".!!
700.000 Ft-ot, mert kétszer vidéki tárgyalásra kellett mennie!
Munkadíj?? Hasra üt és mond egy számot, amit még kinéz a delikvensből.
Más példa:
Ha egy ügyvéd csupán 1%-ot kér pl. egy 50 millás lakás átírásánál, kitölt egy KÉSZ nyomtatványt az adatokkal és bekasszíroz 500-000 Ft-ot 10 perc alatt.
Ha 2 %-ot kér ugyanezért a pár perces "munkáért" akkor 1.000.000 Ft-ot.
Dö...jön meg az összes rabló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!