Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ne kérjünk a testvéremtől...

Ne kérjünk a testvéremtől pénzt, mert nekünk úgy is van elég?! Ki mit tenne?

Figyelt kérdés
A párom jogász, ügyvéd. Tavaly ősszel a testvérem megkereste egy elég komplikált problémával, az elején el sem akarta vállalni, de aztán mégis... Mondta, hogy mások ezért 6-700 ezret fizetnének neki, és rengeteg ideje, hétvégéje elment ezzel. Pár tízezres összegeket nem szokott elkérni rokonoktól, barátoktól, de ez azért nem az a szint volt. Én is mondtam neki, hogy ingyen ne dolgozzon, ez nem így működik. Végül megbeszéltük, hogy 200 ezret kér az egészért. Ezt mondta a tesómnak is, aki azóta felszívódott. December közepén beszélt vele erről, elmagyarázott mindent, hogy miért ennyi, a tesóm akkor még mondta, hogy persze persze, ő sem ingyen gondolta ezt. De azóta felszívódott, már a telefont sem veszi fel sokszor. Ami azért vicces, mert amíg a pénz nem került szóba, addig volt, hogy heti 3-4 alkalommal ott ült nálunk délutántól késő estig és panaszkodott. Most meg semmi, el van tűnve. Karácsonykor ezt nem akartam felhozni ott mindenki előtt, de utána mondtam anyukámnak, hogy ez már nekünk kínos lassan. Ő meg azzal jön, hogy mit hiányzik nekünk az a pénz, van bőven ott... És hogy a testvérem most nehéz helyzetben van amúgyis, nem igaz hogy mi így lessük, mikor csurran cseppen valami.
2020. jan. 7. 10:46
 11/94 anonim ***** válasza:
93%

A legelején tisztázni kellett volna az összeget is.

Nem tudtok mit csinálni,de tanuló pénznek jó lesz legalább.

Egyébként jogos szerintem, hogy nem ingyen csinálta.

2020. jan. 7. 11:15
 12/94 anonim ***** válasza:
15%

Hadd vegyen már egy tévét! Ettől most mekkora burzsuj lett, te jó isten!

Nekem már pénzért sem kellene a nagymenő ügyvéd férjed segítsége.

2020. jan. 7. 11:18
 13/94 A kérdező kommentje:

De ez a baj, hogy egy hajvágással nem mennek el napok, hétvégék (!). Ezzel rengeteg munka volt. Volt olyan, hogy hajnal 5-kor már indult, mert 9-kor kezdődött a tárgyalás és este 6-ra ért haza, máskor szombaton reggeltől délutánig az irodájában volt emiatt. Több kollegája mondta, hogy ők ezt el sem vállalták volna, mert nehéz és bonyolult, felesleges ilyenre időt pazarolni, mert kevés az esély a sikeres kimenetelre. De ő mégis vállalta, nyertek is, erre ez a "köszönet".

Nem tudom, ha az itteni embereknek kéne hétvégén ingyen dolgozni ahelyett, hogy a családjukkal lennének, meg ezer kilométereket vezetni, akkor is ennyire jófejek lennének-e. Mert nyilván ha annyi lett volna, hogy megír két szerződést, azért akkor sem fogadna el pénzt, ha magától adná. De itt nem erről volt szó.

2020. jan. 7. 11:20
 14/94 anonim ***** válasza:
82%
Összeférhetetlenségre hivatkozva nem vállaltam volna el az ügyet, hanem egy másik kollégát javasoltam volna. Tanácsot adnék, ingyen de nem folytam volna bele.
2020. jan. 7. 11:20
 15/94 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem jogosan várod el, hogy fizesse ki! Így is jóval olcsóbban vállalta el a férjed, mint a piaci ár!
2020. jan. 7. 11:23
 16/94 anonim ***** válasza:
59%

"Volt olyan, hogy hajnal 5-kor már indult, mert 9-kor kezdődött a tárgyalás és este 6-ra ért haza, máskor szombaton reggeltől délutánig az irodájában volt emiatt. Több kollegája mondta, hogy ők ezt el sem vállalták volna, mert nehéz és bonyolult, felesleges ilyenre időt pazarolni, mert kevés az esély a sikeres kimenetelre."

Az más, azt sem írtad hogy már befejeződött az ügy.

Azt nem írod, milyen természetű az ügy, de nyilvánvalóan anyagi vonzata van, úgymond "nyert" a testvéred. Ha tényleg mindkét fél elfogadta a 200 ezret, akkor igazad van, járna a megbeszélt összeg.

Megint más kérdés, hogy szerintem el kell engedni, főleg ha a szülők és az összes családtag nem ért egyet, egy életre megmérgezheti a családi békét egy ilyen.

2020. jan. 7. 11:25
 17/94 anonim ***** válasza:
65%
Persze hogy felszívódott a tesód. Hisz ezt hogy fizessen valamennyit,már az elején kellett volna tisztázni. Megértelek titeket is,hiszen nem csak az idő,de a benzinköltség,és az is ott van,hogy lehet ez idő alatt párod talált volna olyan ügyfeleket,akik fizetnek mert idegenek. De a tesódnsk nem menet közben kellett volna szólni.
2020. jan. 7. 11:26
 18/94 anonim ***** válasza:
24%

Ezt az elején kellett volna tisztázni, nem pedig a semmiből előállni a 200 ezres igénnyel.

Te sem vagy semmi, hogy te beszéled rá a pátod, hogy a tulajdon tesódtól kérjen pénzt.

2020. jan. 7. 11:35
 19/94 anonim ***** válasza:
94%
Sokan a kérdező férjét szidják,hogy miért nem dolgozott hónapokat pluszban ingyen . Én inkább onnan közelítem meg a problémát,hogy soha nem várnék ilyen nagy szivességet a családtagjaimtól. Lehet segíteni családon belül, mi is szoktunk. De amivel ennyi plusz munka és teher van ,én azt soha nem várnám el ingyen.. volt hsonlóra példa nálunk is,és nekem teljesen evidens volt,hogy ki fogom fizetni a tesóm munkáját .
2020. jan. 7. 11:42
 20/94 anonim ***** válasza:
87%

Eszerint le is zárult az ügy, és a testvéred számára anyagilag haszna volt a párod munkájának (gondolom nem gyermekelhelyezési per volt). Hát így orbitális pofátlanság volt a tesód részéről, hogy felszívódott.

De tényleg, az összegben mikor egyeztek meg? Oké, hogy először beleásta magát a párod, hogy lássa, egyáltalán mennyi munka van vele, de mikor kijelentette, hogy vállalja, akkor rögtön mondta is, hogy mennyiért?

Ugyanakkor igazat adok annak, aki írta, hogy legjobb elengedni, hogy ne mérgezze a családi légkört. Csak ha legközelebb újra kérne ügyvédi segítséget a tesód, akkor legyen a válasz az, hogy fizesse ki ezt, és utána van miről beszélni.

2020. jan. 7. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!