Ne kérjünk a testvéremtől pénzt, mert nekünk úgy is van elég?! Ki mit tenne?
66: "Még szerencse hogy nekem osszetarto családom van és nem egymáson akarunk meggazdagodni hanem kölcsönösen segítsük egymást."
Aha.
KÖLCSÖNÖSEN.
A testvér ez esetben mivel tette KÖLCSÖNÖSSÉ a segítséget????
Ha pl. kérdezőék éppen családi házhoz telket nézegetnének, amire építkezhetnek, a testvér meg tervező építészmérnök lenne, akkor mondhatná, hogy cserében ő ingyen fogja megtervezni nekik a házat. Ez nagyságrendileg hasonló összeg is lenne, ha idegent kérnének fel rá.
Semmi ilyenről nem tudunk a történetben. Azt viszont nagyon is tudjuk, hogy a testvér a végén felszívódott.
Mivel pert nyert az ügyvéd neki, szinte bizonyosan pénzt vagy anyagi értéket nyert a végén. Még ebből sem juttatott neki vissza semmit. Kikapartatta vele a gesztenyét, aztán most hallgat, mint sz.. a gyomban.
Tisztességes felnőtt ember eleve rosszul érezné magát, ha nem tudná viszonozni a segítséget. Nem egy megnyert pernél, de akár egy beadvány megfogalmazásánál.
A mi családunkban, amelyik szintén összetartó, ha a segítséget adó nem hajlandó pénzt elfogadni a segítségéért, akkor a másik azon töri a fejét, mivel viszonozhatná (persze nem ekkora értékű segítségekről van szó). Egyszerűen rosszul érzi magát a bőrében, amíg az erkölcsi értelemben vett adósságát nem tudja leróni neki.
Na így valóban van értelme a rokonságon belüli segítségadásnak!
Olyan ügy, ami 6-700e, senki nem vállalja, mert esélytelen (ilyen eleve nincs...), ráadásul "nehézkes és bonyolult", nem zárul le pár hónap alatt. Márpedig tavaly ősz óta ennyi telt el (még ha ez 2018 ősze is lenne, akkor sem valószínű, de ugye tavaly ősszel jött a tesó).
Jó eséllyel egy év alatt jó, ha eljut addig, hogy kitűzik a tárgyalást. Nemhogy első alkalommal meg is nyerje, mert több tárgyalás biztosan nem fért bele.
És hívjatok fel néhány ismerőst, akinek testvére, felesége, bárkije ügyvéd, és kérdezzétek meg, mi a foglalkozása. mind azt fogja mondani, ügyvéd. Egy sem lesz köztük, aki jogász, ügyvédet mond :D
Goldmund
Pont ezt akartam írni. Szerintem az ilyen család fontosságát felemlegetők meg szarrágózók valószínű ugyanolyan élősködők, mint a kérdező testvére. Ő nyeljen, nyeljen, a gyökér tesó meg hazsnálja ki élete végéig...eszem megáll a sok álszent elmebetegen.
khm, most akkor mi is a helyzet???
Végül megbeszéltük, hogy 200 ezret kér az egészért. Ezt mondta a tesómnak is, aki azóta felszívódott. December közepén beszélt vele erről,
vagy
Már az elején mondta, hogy ingyen nem vállalja el, nem a végén közölte, hogy hopp, akkor másnapra kér 200 ezret zsebből.
Mert ha mindkettő igaz, akkor decemberben kezdődött és már vége is van :D
Neked adok igazat. Elore megmondtatok. A ferjed boven ar alatt dolgozott. Tesod nagy sumak. En is jrtam hasonloan ott baratom apja tunt el 200e-rel amirol szerzodes is volt. Lassan 15 eve lapit. En feleannyi idos vagyok, de meg az 5 forintnyi trtozasom is mindenkinek visszadtam.
Anyad megjegyzeset ne vedd fol. Tesoddal huvos tavolsagtartas ezentul. A 200.000-et sirassatok el es soha soha tobbet penzbelileg ne segitsetek. Ha legatyasodna vagy beteg lenne kkor is csakis termeszetben segitsetek neki.
Aki szerint nem hiheto az milyen ugyvedi praxisban van? Es miert hiszik azt a gyakorizok, hogy mindenki szo szerint kiirja teljes igzsagot, hogy utana akar evekkel kesobb is egy idetevedo ismeros felismerje a kerdezot???
En igazsagugyi orvosszakertonel jartam orvosi muhibaper ugyben. 600.000es tarifaval dolgozik. Szval lehet a kerdezo ferje nem jogasz, nem ugyved...de lehet ennyi a dija es "nyerhet pert", csak kicsit mast kell irnia, hohy ne azonositsa be mas. A kerdes szempontjabol meg edesmindegy, ha vizvezetekszerelo lenne es par tizezret kert volna egy uj haz vizrendszerenek a kiepitesehez akkor is kcsg a teso ha ezt nem fizeti ki es sok gyakorizo azerint meg kcsg a kerdezo, ha a tobbszazezres szereles helyett akarcsk 10.000et is kerne.hihi
nem a 600e miatt nem hiszem el.
Olvasd el, ősszel indult és már vége van annak, amit a bonyolultsága miatt senki nem vállalt. Ennyi idő alatt lezajlott több tárgyalás is? Kizárt.
Először azt modnja, decemberben beszéltek az arról. Aztán valaki szóvá tette, hogy talán nem a végén kellett volna közölni, akkor jött az, hogy ja, hát már az elején...
Nincs szerződés?
Számlázza ki, aztán hajtsa be. Ni mondjuk meg, mi a megoldás, egy csúcsügyvédnek?
Én nem érzem ellentmondásnak a pénzdolgot, tudomisén az elején megbeszélték, hogy ez drága mulatság lesz, esetleg megvillantotta a 6-800ezret, majd megnyugtatta a sógort, hogy ne aggódjon tőle nyilván nem kér ennyit.
Ha utána nem fixáltak összeget, akkor tesó nyugodtan gondolhatta, hogy "megúszta" (most ennek az erkölcsi részét nem boncolom, megtettük oldalakon át), majd decemberben a családi kupaktanács után jött a beszélgetés, hogy akkor kétszázezer. Erre nyilván rávágja a tesó, hogy persze megadom, mert ciki lenne azt mondani hogy ja azt hittem nem kéred el, de attól még hidegzuhany.
Szóval igen, hibázott a kérdező meg a férje, hogy nem fixáltak összeget, de az nem jelenti automatikusan azt, hogy eredetileg mindenki ingyen gondolta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!