Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ne kérjünk a testvéremtől...

Ne kérjünk a testvéremtől pénzt, mert nekünk úgy is van elég?! Ki mit tenne?

Figyelt kérdés
A párom jogász, ügyvéd. Tavaly ősszel a testvérem megkereste egy elég komplikált problémával, az elején el sem akarta vállalni, de aztán mégis... Mondta, hogy mások ezért 6-700 ezret fizetnének neki, és rengeteg ideje, hétvégéje elment ezzel. Pár tízezres összegeket nem szokott elkérni rokonoktól, barátoktól, de ez azért nem az a szint volt. Én is mondtam neki, hogy ingyen ne dolgozzon, ez nem így működik. Végül megbeszéltük, hogy 200 ezret kér az egészért. Ezt mondta a tesómnak is, aki azóta felszívódott. December közepén beszélt vele erről, elmagyarázott mindent, hogy miért ennyi, a tesóm akkor még mondta, hogy persze persze, ő sem ingyen gondolta ezt. De azóta felszívódott, már a telefont sem veszi fel sokszor. Ami azért vicces, mert amíg a pénz nem került szóba, addig volt, hogy heti 3-4 alkalommal ott ült nálunk délutántól késő estig és panaszkodott. Most meg semmi, el van tűnve. Karácsonykor ezt nem akartam felhozni ott mindenki előtt, de utána mondtam anyukámnak, hogy ez már nekünk kínos lassan. Ő meg azzal jön, hogy mit hiányzik nekünk az a pénz, van bőven ott... És hogy a testvérem most nehéz helyzetben van amúgyis, nem igaz hogy mi így lessük, mikor csurran cseppen valami.
2020. jan. 7. 10:46
 51/94 anonim ***** válasza:
8%
Eleve ott kezdődik, hogy nem NEKTEK tartozik a tesód, hanem a FÉRJEDNEK....
2020. jan. 7. 15:44
 52/94 anonim ***** válasza:
87%
Ámulok némelyik válaszon. Szóval ALAP hogy hetekig ingyen melózzon valaki -nagy szaktudást igénylő munkán a kókler rokonnak? Miközben abban az időben a családja megélhetéséért is dolgozhatna? Ne már. a tulajdon keresztgyerekemnek SEM hagyom hogy ingyen dolgozzon NEKEM. Ne tanulja meg hogy a rokonok kihasználhatják
2020. jan. 7. 15:58
 53/94 anonim ***** válasza:
92%

Itt most nem arrol van szo, hogy a testver kihuzza a testveret a bajbol... hanem arrol, hogy a kedves testverke honapokig dolgoztatna ingyen, egy 700 ezer forintos munkadiju ugyon a sogorat. A SOGORAT. Akihez amugy semmilyen versegi kotelek nem fuzi, nem tartoznak egymasnak semmivel, tehat nem a vegtelen testveri szeretetrol van szo. Lassuk azert mar a fatol az erdot.

2020. jan. 7. 16:16
 54/94 anonim ***** válasza:
65%
51-es: Ott kezdődik, hogy a házasság vagyoni közösség, tehát mindkettőjüknek tartozik. (Amúgy gratulálok, ha neked ennyi jött le az egész problémakörből, biztosan nem az eszedért szeretnek.)
2020. jan. 7. 16:52
 55/94 anonim ***** válasza:
14%
Tényleg szomorú hogy mennyire penzcentrikus mindenki. Oké sok munka és idő van benne, de a kérdezőek nem éheznek, az hogy ezért nem kaptak pénzt nem azt jelenti hogy nem tudnak enni hónap végén csak maximum azt hogy nem fognak a tesó pénzéből nyaralgatni. Ha én megtehetnem hogy segítem a családomat minden további nélkül megtennem. Mindig mindenki csak az "énénén". Meg a pénz pénz pénz. Akinek sok van annak megtobb kell.
2020. jan. 7. 17:27
 56/94 anonim ***** válasza:
67%
Az ügyvéd is tönkremehet egy nap, és akkor ki fog neki enni adni?!
2020. jan. 7. 17:38
 57/94 anonim ***** válasza:
14%
Az az ügyvéd aki ilyen kereset mellett nem tesz félre annyit hogy tudjon enni amég nem talál munkát az meg is érdemli.
2020. jan. 7. 18:23
 58/94 A kérdező kommentje:

Már az elején mondta, hogy ingyen nem vállalja el, nem a végén közölte, hogy hopp, akkor másnapra kér 200 ezret zsebből. Elmondta azt is, hogy normál esetben ezért mennyit kérne, de mondta, hogy ennyit a rokonságra tekintettel nem kér, csak kb a felét (és még annál is kevesebbet kért végül!).

"Eleve ott kezdődik, hogy nem NEKTEK tartozik a tesód, hanem a FÉRJEDNEK...."

Házasok vagyunk, közös mindenünk, van két kislányunk. Nincs olyan nálunk, hogy enyém-tiéd. Nem gimis kiskamaszok vagyunk már, hanem HÁZASOK!

"Oké sok munka és idő van benne, de a kérdezőek nem éheznek, az hogy ezért nem kaptak pénzt nem azt jelenti hogy nem tudnak enni hónap végén"

Tehát ha van mit ennünk, ennyi erővel minden ügyfél mondhatja, hogy bocsi nem fizetek, dehát nem gond, lesz mit ennetek úgyis?! Nem tudom te mit szólnál, ha a főnököd fizetés helyett ezzel szúrná ki a szemed. Úgy érzem, akkor mélységesen fel lennél háborodva (jogosan). Tudod, akinek sok van, azért van sok, mert nem jótékonykodja el az egész vagyonát. A férjem rengeteget tanult és dolgozott akár éjt nappallá téve, hogy ma itt tartson! És nem azért tette, hogy utána szívességből dolgozzon hetente (!) tizenórákat ingyen, mert hát jajj a rokoni kapcsolat szent.

2020. jan. 7. 18:27
 59/94 anonim ***** válasza:
91%
"Oké sok munka és idő van benne, de a kérdezőek nem éheznek, az hogy ezért nem kaptak pénzt nem azt jelenti hogy nem tudnak enni hónap végén csak maximum azt hogy nem fognak a tesó pénzéből nyaralgatni." Neked van pénzed, úgyhogy aggyámá, vagy dolgozz ingyen" aztán ha bedől az ember, akkor jön a második, harmadik, huszadik rokon, hogy ha a Józsinak elintézted ingyér, akkor neki is.....
2020. jan. 7. 18:30
 60/94 anonim ***** válasza:
12%

“ 51-es: Ott kezdődik, hogy a házasság vagyoni közösség, tehát mindkettőjüknek tartozik. (Amúgy gratulálok, ha neked ennyi jött le az egész problémakörből, biztosan nem az eszedért szeretnek.)”

Igazad van, gondolom a te feleséged/férjed is kiállít számlát a te vállalkozásodban vagy bemegy a munkahelyedre a fizetésedért...,

2020. jan. 7. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!