Az normális, hogy apukám a lánytestvéremnek árulja el titkait és én a testvéremtől tudom meg azokat?
Nem normális. Egy szülő ne tegye a gyerekeire a titkait, gondjait,nem kell felesleges terheket cipeltetnie, főleg, ha még "éretlen" az ilyen titkokra.
De az sem normális, hogy a testvéred továbbadja a rábízott titkot.
Ha legközelebb elkezdi mesélni a titkait, a testvéred rögtön az elején közölje: ez sokkal több információ, mint amire neki szüksége van. Koránál fogva nem érti, és nem is szeretné megérteni ezeket a titkokat, inkább beszélje meg egy vele egyidős barátjával.
A titkokkal pedig ne rombolja az apaképet, amit eddig kialakított magáról.
Szeretne kimaradni ezekből a dolgokból, és ezek neki túl nagy terhek, és nem biztos, hogy magában tudja tartani.
Határozottan, ellentmondást nem tűrően!
A szülő nem Isten, hogy mindenható legyen, ne lehessen neki ellentmondani.
Üdv: egy szülő
Ha a testvéredet ez nem zavarja, akkor ne foglalkozz vele. Ha neki ez teher, akkor szóljon ő apukátoknak. Ha az zavar, hogy a tesód neked elmondja, akkor neki mondd el, hogy nem vagy kíváncsi apukátok titkaira.
Amúgy alapesetben én sem tartom jónak, ha a szülő a gyerekét terheli a felnőtt-titkaival, de anélkül nem lehet véleményt mondani, hogy ne tudnánk milyen titkokról van szó és hány évesek vagytok (te és tesód).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!