Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Édes testvéremtől elvehetem a...

Édes testvéremtől elvehetem a gyerekeit?

Figyelt kérdés

Nem szeretném részletezni de röviden leírom.

A testvérem nem birja ellátni a gyerekeit és drogozik is.Már nem is igazán van tudatánál,nem látja el a gyerekeket rendesen és a házban is pénzhiány végett kapcsolják ki a gázt stb..Már a gyermekjóléti is közbe avatkozott de egyenlőre még semmit nem tettek és napról napra rosszabb a helyzet és nem túloztam minden nap egyre rosszabb.Nem szeretném végleg elválasztani őket mert nekem is van gyerekem de így nem mehet tovább.Ha változna valami akkor visszamehetnének de én messze lakok tőlük így hivatalosan kellene elhoznom őket,hogy tudjanak járni ovodába.A negatív kommentekre egyáltalán nem vagyok kíváncsi ha nem tetszik az eljárásom és van jobb ötletetek írjátok le kulturáltan.Köszönöm mindenkinek.

2018. aug. 25. 15:37
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
87%
Ha gyámügyre kerülne a dolog, hozzád kerülhetnének.
2018. aug. 25. 15:43
 2/16 anonim ***** válasza:
79%

Elvenni nem veheted a törvények értelmében, de szerintem beszélj vele, amikor tisztább állapotban van. Hivatkozz arra, hogy nincs gáz stb. fáznak a gyerekek, neked meg nem lenne probléma ha nálatok lennének a gyerekek addig mig ez a nehézség meg nem tudják oldani. Jön a tél hamarosan, hideg stb. és még nagyon picik.. Neki is lesz egy kis ideje, rendbe rakni magát és a házukat..

Szerintem igy jobban célt tudnál érni nála..mint ilyen általad inditott szöveggel. Ha valóban annyira gáz lenne a szitu mint ahogy te azt irod, már kiemelték volna a gyerekeket,minimum védelembe vétellel, főleg ovisokat.

2018. aug. 25. 15:45
 3/16 A kérdező kommentje:
De van nekik apjuk meg nagyszülők is csak az apa alkoholista az apa felőli nagyszülők se beszámíthatók az én szüleim meg már ehhez öregek ezért szeretném én.Ez kérvényezni kell ha oda kerül a sor?
 4/16 anonim ***** válasza:
61%
*nehézség meg nem tudják oldani. Jöjjön látogatni őket mikor szeretné stb.
 5/16 anonim ***** válasza:
22%
3 papiron van apjuk, de valóságban nincs. A tesód meg gyakorlatilag egyedül, és ott a drog is még..szóval ha az anyaságával érvelsz szerintem magától fogja rád bizni a gyerekeket..hiszen minden szülő a gyerekének a legjobbat akarja.
2018. aug. 25. 15:47
 6/16 A kérdező kommentje:

Több bejelentés volt a gyermekjólétinél.Jár pszichológushoz aki majd eldönti?hogy lelki vagy testi eredetű a függősége de ez még hónapokba telik.Ennyit tettek.

De ha elhozom magamhoz a gyerekeket tesóm engedélyével akkor én óvodába beirathatom őket itt?

2018. aug. 25. 15:49
 7/16 anonim ***** válasza:
59%

*De ha elhozom magamhoz a gyerekeket tesóm engedélyével akkor én óvodába beirathatom őket itt?

Ezt sajnos nem tudom, ezt valaki olyantól kérdezd meg akinek ebben tapasztalata van. Én azt irtam le, amit én tennék abban a helyzetben, amit irtál.

2018. aug. 25. 15:53
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha a testvéred is akarja, akkor van megoldás: csaladbafogadas. Ebben az esetben a tesód a gyámhivatal bevonásával átadja neked a gyermekek feletti felügyeleti jogot, így te leszel a gyerekek gyamja- ha a gyámhivatal is igy latja jonak
2018. aug. 25. 15:59
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
2018. aug. 25. 16:03
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Bátyám lánya velem él. Bátyám is drogos, alkoholista, a kislány anyukája meghalt. Én sem bírtam nézni, hogy a 3 éves kislánynak egy olyan ember mellett kellett élnie, aki sokszor annyira kiütötte magát, hogy azt se tudta hol van. Minden nap mennem kellett hozzájuk, mert a kislány sokszor éhesen, koszosan sírt a belőtt apja ágya mellett. Elegem lett. Amikor a bátyám "éppen" józan állapotban volt, közöltem vele, hogy a kislányt magamhoz veszem. Neki is jobb, mert így nem kell vele foglalkoznia. Persze jöttem a idétlen szövegemmel, hogy ha valaki feljelenti a rossz bánásmód miatt, mehet a börtönbe akár több évre. Ezt nem akarta, így a végén ő kért meg, hogy gondozzam a lányát amíg helyre nem jön. Írtunk meghatalmazást, hogy bármilyen ügyben eljárhatok a kislány esetében, majd magamhoz vettem.

A meghatalmazást volt ahol elfogadták, de volt ahol nem. Az óvodában amikor beírattam nem fogadták el. Kellett a bátyám jelenléte az óvodában a beiratkozásnál. Eljött (szerencsére józan állapotban) , és az óvodában is írt egy meghatalmazást, hogy mindenben én járok el.Azt mondtuk, hogy külföldön van, így nehezen elérhető. Ezt elfogadták. Szóval nem hivatalosan a kislány velem él lassan 5 éve. Néha eljön az apja meglátogatja, vagy ha kell a jelenléte (az iskolában is kellett) akkor eljön, és minden megvan oldva. Mi így oldottuk meg.

2018. aug. 25. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!