Édes testvéremtől elvehetem a gyerekeit?
Nem szeretném részletezni de röviden leírom.
A testvérem nem birja ellátni a gyerekeit és drogozik is.Már nem is igazán van tudatánál,nem látja el a gyerekeket rendesen és a házban is pénzhiány végett kapcsolják ki a gázt stb..Már a gyermekjóléti is közbe avatkozott de egyenlőre még semmit nem tettek és napról napra rosszabb a helyzet és nem túloztam minden nap egyre rosszabb.Nem szeretném végleg elválasztani őket mert nekem is van gyerekem de így nem mehet tovább.Ha változna valami akkor visszamehetnének de én messze lakok tőlük így hivatalosan kellene elhoznom őket,hogy tudjanak járni ovodába.A negatív kommentekre egyáltalán nem vagyok kíváncsi ha nem tetszik az eljárásom és van jobb ötletetek írjátok le kulturáltan.Köszönöm mindenkinek.
Vagy megbeszéled vele, hogy mindenkinek jobb így, vagy akkor teheted meg, ha a gyámhivatal annyira rossznak látja a helyzetet, hogy kiemeli a családból. Ilyenkor jön képbe a családba fogadás, vagyis a rokonok között keresnek olyan jelentkezőt, aki átmenetileg gondozza a gyereket amíg szükséges, és övé a felügyeleti jog. Ez addig tart, amíg a szülő nem képes normál körülmények közé visszafogadni a gyereket.
Abban az esetben, ha az anya végleg lemond a gyerekről, tehát örökbeadhatóvá válik, a családtagok előnyt élveznek. Tehát ha valaki vállalja az örökbefogadását, nem kerül ki a rendszerbe. Ilyenkor az összes jogot az örökbefogadó szülőre ruházzák, tehát jogilag ő lesz a gyerek szülője, nem a vér szerinti.
Kedves Kérdező!
Szégyen ide vagy oda, elbőgtem magam a sztorin!
Alkoholista anya felnőtt gyereke vagyok...
Ha befogadod a gyerekeket, nagyon nagy jót teszel velük! Jogaid ezzel nem jönnek létre, de a gyámügy is úgy szokott intézkedni, hogy ha lehet, családtag fogadja be a gyerekeket. Nagyon sok harcod lesz értük a szüleikkel szemben...
Ne add fel!
Köszönöm a szívedet! Vannak még normális emberek!
Kedves Kérdező!
Hozzád került a kislány végül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!