Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ne kérjünk a testvéremtől...

Ne kérjünk a testvéremtől pénzt, mert nekünk úgy is van elég?! Ki mit tenne?

Figyelt kérdés
A párom jogász, ügyvéd. Tavaly ősszel a testvérem megkereste egy elég komplikált problémával, az elején el sem akarta vállalni, de aztán mégis... Mondta, hogy mások ezért 6-700 ezret fizetnének neki, és rengeteg ideje, hétvégéje elment ezzel. Pár tízezres összegeket nem szokott elkérni rokonoktól, barátoktól, de ez azért nem az a szint volt. Én is mondtam neki, hogy ingyen ne dolgozzon, ez nem így működik. Végül megbeszéltük, hogy 200 ezret kér az egészért. Ezt mondta a tesómnak is, aki azóta felszívódott. December közepén beszélt vele erről, elmagyarázott mindent, hogy miért ennyi, a tesóm akkor még mondta, hogy persze persze, ő sem ingyen gondolta ezt. De azóta felszívódott, már a telefont sem veszi fel sokszor. Ami azért vicces, mert amíg a pénz nem került szóba, addig volt, hogy heti 3-4 alkalommal ott ült nálunk délutántól késő estig és panaszkodott. Most meg semmi, el van tűnve. Karácsonykor ezt nem akartam felhozni ott mindenki előtt, de utána mondtam anyukámnak, hogy ez már nekünk kínos lassan. Ő meg azzal jön, hogy mit hiányzik nekünk az a pénz, van bőven ott... És hogy a testvérem most nehéz helyzetben van amúgyis, nem igaz hogy mi így lessük, mikor csurran cseppen valami.
2020. jan. 7. 10:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/94 anonim ***** válasza:
87%
Nekem érdekes volt kérdés.legyen fiktív vagy valóság.Ku.rva sok embernek alap hogy ha egy jómódú ,melózik, akkor kussoljon, és ne vegye el a munkáért a pénzt ami megilleti. Miért is?
2020. jan. 9. 17:03
 92/94 A kérdező kommentje:

Nem eltűntem, hanem elutaztunk. Bocsánat, hogy közben nem a laptoppal az ölemben neteztem...

Nem volt kamu sem a kérdésem, sem a szituáció. Sajnálatos, de ez van. Lehet kukacoskodni, meg belekötni minden mondatba, attól nem lesz kevésbé valós. És gondolhatjátok, hogy nem fogok itt oldalakon át informálni mindenkit valamiről, amiről amúgy tudnom sem kellene.

Viszont közben beszéltem a testvéremmel, viszonylag nyugodt körülmények között. Elmondtam, hogy ezt így nem kellett volna, mert ez a férjemnek a legkellemetlenebb, és ő aztán nem fog a pénze után menni erőszakosan, szóval nem kell félnie. De ha van benne jóérzés, akkor kifizeti a pénzt, mert senki nem ingyen dolgozik, függetlenül attól, mennyi az óradíja, vagy éppen mennyi pénze van a bankban. És hogy ilyet idegennel sem teszünk, nemhogy rokonnal, akivel ráadásul közeli a kapcsolat. Szabadkozott, hogy akart ő fizetni, persze hogy keresett volna minket, de túl volt terhelve az utóbbi időben, pedig a pénzt már direkt félretette.

Lezártnak tekintjük, nincs harag és sértődés, de tényleg jó lecke volt arról, hogy kinek, milyen esetben kell segíteni.

2020. jan. 12. 15:44
 93/94 anonim ***** válasza:
4%
Na, ezt kellene mindenkinek, ide kiírni a nyavalyáit, mert itt minden hirtelen megoldódik :D
2020. jan. 12. 16:03
 94/94 A kérdező kommentje:
Nem, attól oldódik meg, ha az ember cselekszik és kommunikál.
2020. jan. 12. 16:07
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!