Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ne kérjünk a testvéremtől...

Ne kérjünk a testvéremtől pénzt, mert nekünk úgy is van elég?! Ki mit tenne?

Figyelt kérdés
A párom jogász, ügyvéd. Tavaly ősszel a testvérem megkereste egy elég komplikált problémával, az elején el sem akarta vállalni, de aztán mégis... Mondta, hogy mások ezért 6-700 ezret fizetnének neki, és rengeteg ideje, hétvégéje elment ezzel. Pár tízezres összegeket nem szokott elkérni rokonoktól, barátoktól, de ez azért nem az a szint volt. Én is mondtam neki, hogy ingyen ne dolgozzon, ez nem így működik. Végül megbeszéltük, hogy 200 ezret kér az egészért. Ezt mondta a tesómnak is, aki azóta felszívódott. December közepén beszélt vele erről, elmagyarázott mindent, hogy miért ennyi, a tesóm akkor még mondta, hogy persze persze, ő sem ingyen gondolta ezt. De azóta felszívódott, már a telefont sem veszi fel sokszor. Ami azért vicces, mert amíg a pénz nem került szóba, addig volt, hogy heti 3-4 alkalommal ott ült nálunk délutántól késő estig és panaszkodott. Most meg semmi, el van tűnve. Karácsonykor ezt nem akartam felhozni ott mindenki előtt, de utána mondtam anyukámnak, hogy ez már nekünk kínos lassan. Ő meg azzal jön, hogy mit hiányzik nekünk az a pénz, van bőven ott... És hogy a testvérem most nehéz helyzetben van amúgyis, nem igaz hogy mi így lessük, mikor csurran cseppen valami.
2020. jan. 7. 10:46
 31/94 anonim ***** válasza:
12%

"mondjuk egy autokereskedesben dolgozik, az is ingyen ad egy 700e ft-os autot a sogoranak, rokoni szivessegkent?"

Itt nem volt tárgyi költség.

2020. jan. 7. 12:54
 32/94 anonim ***** válasza:
19%
Amúgy a férjed ügyvéd, gondolom volt szerződés, be kell hajtani az összeget
2020. jan. 7. 12:54
 33/94 anonim ***** válasza:
72%

Így utólag már könnyű, de én eleve el sem vállaltam volna.

Egyébként nagy pofátlanság ekkora munkát ingyen elvárni. Így is nagyon-nagyon baráti árat mondotta férjed.

Én is segítek ismerősöknek, rokonoknak, megírni, megfogalmazni hivatalos leveleket, ügyet intézni, utána járni, mit kell tenni. De nagyobb munka esetén, ami nem egy kis segítség, hanem rendszeres, hosszú elfoglaltság soha nem kértek szívességet, rögtön az volt az első, hogy segítsek, de persze kifizetik.

Azért fodrászhoz hasonlítani nagyon gáz. Egy hajvágás, festés nem 700 ezer forint és nem is hónapokig tartó munka :D

2020. jan. 7. 12:57
 34/94 anonim ***** válasza:
89%
Hát most azért én is nézek nagy kerek szemekkel. Persze, hogy segítsük a rokonainkat, de ne már a saját kárunkra. Én biztos nem várnám el a testvéremtől, hogy egy 700 ezer forintos munkát végezzen el nekem ingyen. Ráadásul ha mondjuk nem abban a minőségben végzi el, ahogy kellene, hol reklamálok? Bocs, tesó, nem kielégítő a minősége az INGYEN munkádnak? Ezért bízok meg inkább valakit, és a családban egymást kisebb dolgokban, meg pakolásban, néha gyerekvigyázásban, ilyenekben segítjük, nem nagyarányú szakmunkában. Ha a tesónak építkezési vállalkozása van, akkor húzza fel a házamat ingyen, vagy mi??
2020. jan. 7. 12:58
 35/94 anonim ***** válasza:
90%
Mit szamit a targyi koltseg? Egy auto ennyibe kerul, a jogi munka meg annyiba. Amig a sogora szarjat csinalta, elesett fizeto ugyfelektol. Raadasul meg kiadasa is volt az idejen felul, mert utazgatott targyalasra ide-oda, szoval de, pont ugyanolyan a 2 dolog.
2020. jan. 7. 12:59
 36/94 anonim ***** válasza:
11%
Nem mindegy mi volt a gond.Mert az a gyanúm ez nem olyan gond volt ami nyereséget hozott a tesódnak,tehát nem ütötte pénz a markát.Mert ha így lett volna,simán kiperkálta volna a pénzt.Lehet ezáltal megúszott valami kárt,ilyen esetben nem kérnék pénzt tőle.1tv-t meg hétvégét nem sajnálnék senkitől.Nem is vert földhöz benneteket ez az ügy.
2020. jan. 7. 13:00
 37/94 anonim ***** válasza:
90%
Az meg mar tenyleg a jeghegy csucsa, hogy mit gondolt a testverke, aki elvarna a sogoratol, hogy ingyen dolgozzon neki 700e Ft-os ertekben. Itt aki pofatlan es sunnyogo, az a kerdezo testvere. Ha nincs penze, akkor fizessen reszletekben. Nyilvan nem az a 200e Ft hianyzik a kerdezok csaladjabol, itt ez inkabb elvi kerdes. Sajnos a jogi procedurak amugy is sokba kerulnek, senki se szeret rajuk kolteni, de muszaj.
2020. jan. 7. 13:05
 38/94 anonim ***** válasza:
92%

Reális a 200 ezres elvaras.

Tesokent meg nem egyetem volna bele hogy ingyen csináljanak ekkora szivesseget.

Diohejba el tudod árulni hogy megis milyen segítség kellett? Tesodat kellett kihuzni xarbol vagy ő perelt be mást?

2020. jan. 7. 13:14
 39/94 anonim ***** válasza:
91%
*egyeztem
2020. jan. 7. 13:14
 40/94 anonim ***** válasza:
83%

Azért nagyon nem mindegy, hogy egy fodrász ingyen megcsinálja arokon haját max. kétórai munkával, vagy a kérdezö férje egy havi fizetését munka árát ajándékozza valakinek!

Ha a fodrász válaszoló a rokonnak egy havi fizetését adná oda csak úgy, akkor azért szerintem ö is másként látná a kérdést!

2020. jan. 7. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!