Ne kérjünk a testvéremtől pénzt, mert nekünk úgy is van elég?! Ki mit tenne?
"mondjuk egy autokereskedesben dolgozik, az is ingyen ad egy 700e ft-os autot a sogoranak, rokoni szivessegkent?"
Itt nem volt tárgyi költség.
Így utólag már könnyű, de én eleve el sem vállaltam volna.
Egyébként nagy pofátlanság ekkora munkát ingyen elvárni. Így is nagyon-nagyon baráti árat mondotta férjed.
Én is segítek ismerősöknek, rokonoknak, megírni, megfogalmazni hivatalos leveleket, ügyet intézni, utána járni, mit kell tenni. De nagyobb munka esetén, ami nem egy kis segítség, hanem rendszeres, hosszú elfoglaltság soha nem kértek szívességet, rögtön az volt az első, hogy segítsek, de persze kifizetik.
Azért fodrászhoz hasonlítani nagyon gáz. Egy hajvágás, festés nem 700 ezer forint és nem is hónapokig tartó munka :D
Reális a 200 ezres elvaras.
Tesokent meg nem egyetem volna bele hogy ingyen csináljanak ekkora szivesseget.
Diohejba el tudod árulni hogy megis milyen segítség kellett? Tesodat kellett kihuzni xarbol vagy ő perelt be mást?
Azért nagyon nem mindegy, hogy egy fodrász ingyen megcsinálja arokon haját max. kétórai munkával, vagy a kérdezö férje egy havi fizetését munka árát ajándékozza valakinek!
Ha a fodrász válaszoló a rokonnak egy havi fizetését adná oda csak úgy, akkor azért szerintem ö is másként látná a kérdést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!