Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ne kérjünk a testvéremtől...

Ne kérjünk a testvéremtől pénzt, mert nekünk úgy is van elég?! Ki mit tenne?

Figyelt kérdés
A párom jogász, ügyvéd. Tavaly ősszel a testvérem megkereste egy elég komplikált problémával, az elején el sem akarta vállalni, de aztán mégis... Mondta, hogy mások ezért 6-700 ezret fizetnének neki, és rengeteg ideje, hétvégéje elment ezzel. Pár tízezres összegeket nem szokott elkérni rokonoktól, barátoktól, de ez azért nem az a szint volt. Én is mondtam neki, hogy ingyen ne dolgozzon, ez nem így működik. Végül megbeszéltük, hogy 200 ezret kér az egészért. Ezt mondta a tesómnak is, aki azóta felszívódott. December közepén beszélt vele erről, elmagyarázott mindent, hogy miért ennyi, a tesóm akkor még mondta, hogy persze persze, ő sem ingyen gondolta ezt. De azóta felszívódott, már a telefont sem veszi fel sokszor. Ami azért vicces, mert amíg a pénz nem került szóba, addig volt, hogy heti 3-4 alkalommal ott ült nálunk délutántól késő estig és panaszkodott. Most meg semmi, el van tűnve. Karácsonykor ezt nem akartam felhozni ott mindenki előtt, de utána mondtam anyukámnak, hogy ez már nekünk kínos lassan. Ő meg azzal jön, hogy mit hiányzik nekünk az a pénz, van bőven ott... És hogy a testvérem most nehéz helyzetben van amúgyis, nem igaz hogy mi így lessük, mikor csurran cseppen valami.
2020. jan. 7. 10:46
 41/94 anonim ***** válasza:
82%

Szerződéssel kellett volna. Én ezt elengedném most, de máskor nem segítenék a tesónak.

Egyébként szerintem mindegy, hogy van-e anyagi vonzata. Rááldozta az idejét a férj és a tesóka is kapott valamit, sőt a kérdező családjának kiadással is járt.

Ha a férj egy egyszerű kétkezi munkás lenne, hétköznapi fizetéssel az itteniek is máshogy állnának hozzá.

De kerdezem így ha férj fodrász lenne akkor is elvárnad-e, hogy pár hetente a saját pénzén utazzon az ország másik végébe megcsinálni a hajad? Nálatok vagytok, az áramért nem fizet, hajlakkod is van neki teljesen ingyen van...

Mindkettő egy szolgáltatás az egyiknél lesz egy szép frizurád, a másiknál nem kerülsz mondjuk börtönbe....

2020. jan. 7. 13:17
 42/94 anonim ***** válasza:
73%
Ezért nem teszünk szívességet soha senkinek. Rokonnak főleg.
2020. jan. 7. 13:22
 43/94 anonim ***** válasza:
19%

Istenem... emberek nem értem mi a franc van veletek! Bár en 35 éves nő vagyok, bármit megtennék és teszek is a testvéremért|szüleimért. Tetőt kellett csinaltatni, tessek itt a pénz szó nélkül. Hugomat megverte a pár éve a pasija részegen, nyaralasrol indultam haza azonnal Ausztraliabol. Nagypapámnak infarktusa után fürdeni segitettem hónapokig.

Miért vagytok ennyire penzcentrikusak? Nem a család a legfontosabb? Kérdező lehetsz te is meg szarban ne feledd!!!

2020. jan. 7. 13:59
 44/94 anonim ***** válasza:
81%

Tudod a cimét, írjon számlát és postázza.

Az ügyvédi kamara felé is el kell szamolnia. Nem úgy van az ügyvédeknél, hogy csak úgy zsebbe vállalja az ügyeket. Azt hogy oldotta meg? Ha már tárgyalás is volt, akkor nehéz elsumákolni.

2020. jan. 7. 14:01
 45/94 anonim ***** válasza:
84%
Előzőnek igaza van. Ez az ügy precedensértékű, a továbbiakban bárki barát vagy rokon kér segítséget, eligazítást, mindnek el kell mesélni, hogy hogyan tűnt el az testvér a segítség után, hogy a költségeket sem fizette ki, hiába lett elengedve neki maga a munkadíj, és hogy ezután a rokon ügyvéd senki rokonnak többé ügyet nem vállal.
2020. jan. 7. 14:01
 46/94 anonim ***** válasza:
27%
a 42-es válaszolóra írtam, hogy "előzőnek igaza van". Csak közbe bepattogtak új hsz.-ek...
2020. jan. 7. 14:02
 47/94 anonim ***** válasza:
83%
43-as: hülyére ette a testvér az ügyvédet, megígérte, hogy fizet valamennyit, aztán bujkál. Az ilyen nem rokon, nem bírát, csak sunyi galád alak. Nem járt a segítség neki. És képzelheted, ez a csaló rokon hogyan fog segíteni másnak... sehogy.
2020. jan. 7. 14:04
 48/94 anonim ***** válasza:
88%
Kérdező: vegyétek úgy, hogy ennyibe került hogy a tesód ne kérjen tőletek többet szívességet, és ne üljön nálatok és panaszkodjon. Drága tanulópénz volt, az igaz. A párod meg rokonnak ne segítsen többet, pontosan ezek elkerülése miatt. Természetesen nektek van igazatok.
2020. jan. 7. 14:11
 49/94 anonim ***** válasza:
83%
Na pont ezért nem kell dolgozni havernak, rokonnak se ingyen, se pénzért.
2020. jan. 7. 15:04
 50/94 anonim ***** válasza:
95%

Èn csak egy egyszerü varrónö vagyok és egyedi patchwork takarókat varrok, meg még más kisebb dolgokat, de engem is megekeres mindenki varrással.

Èn pl már évek alatt kidolgoztam egy rendszert. Minden ami az üzletemben van az mindenkinek ugyan annyiba kerül. Itt csak is annak adok belöle valamit akinek én akarok, pl gyerekeim legjobb barátnöi néha kinéznek maguknak ezt azt, vagy én magam csinálok szülinapra valamit, akkor ingyen van.

Aztán jönnek a más felkérések mint pl varrajam fel a nadrágot, vagy varrjak egy egész nadrágot amit én eleve nem csinálok. Ilyet csak is annak vállalok el akinek én szeretném(legjobb barátnö, anyám, anyósom) de itt is felmérem mit kérek érte. Van, hogy totál ingyen de olyan is, hogy anyagdíjat kérek. EZt elöre közlöm, és azt is ha nem vállalom el.

2020. jan. 7. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!