Ne kérjünk a testvéremtől pénzt, mert nekünk úgy is van elég?! Ki mit tenne?
A nehéz helyzet mit jelent? Anyagilag is szarban van? Mert akkor tényleg nem kérném el tőle ezt a pénzt egyáltalán. A család segítsen a másikon ha tud, főként ha bajban van.
Vagy mondjuk anyagilag rendben van, megvan a szokásos bevétele, de pl. válik és ezért van lelkileg maga alatt? Mert az megint más téma.
Kemény lecke volt, de jegyezzétek meg jól a férjeddel együtt: aki csak kihasznál, azt dobni kell, ignorálni, akkor is, ha testvérről van szó.
A kedves édesanyád ne üsse bele az orrát olyanba, ami nem az ő dolga. Márpedig itt nincs semmi keresnivalója. Bármilyen gazdag is legyen az egyik gyerek, ha a tehetségével, a szorgalmával, a kitartásával többet ért el, mint a másik, akkor a gazdagságot megérdemli - ahogyan a te férjed is megérdemelte volna a munkájáért a pénzt. Ingyen Mohamed koporsóját sem őrizték.
Ha a férjed testvére nehéz helyzetben van, akkor majd tesz róla, hogy jobban menjen neki. Ha egészséges, megvan keze-lába, pszichésen oké, akkor dolgozzon. Vagy segítsen neki a kedves édesanyád, ha olyan jól el tudja osztani azt, ami nem az övé, és aki valójában csak SZÍTJA a testvérgyűlöletet köztetek.
Nem elég, hogy a testvér hazudott, nem fizetett, hanem még ti lennétek ezért a hibásak! Én a kedves édesanyukát is igencsak ignorálnám a jövőben. Amennyire csak lehet. Menjen a kedvenc kisfia után és ne kavarja a szart, mert két felnőtt ember kapcsolatában már nincs helye "igazságosztó" apunak vagy anyunak!
A legelején is mondta neki a férjem, hogy ez nem egy olyan dolog, amit egy délelőtt alatt elintézne, és hogy ingyen ő sem dolgozik. Főleg, mert egésznapjai elmentek ezzel, mivel a tárgyalások az ország másik végében voltak.
Persze segítsen a család a másiknak, de ez szerintem már pofátlan kihasználás. Főleg ez, hogy azóta sunnyogva eltűnik, és elő sem lehet keríteni. Miközben előtte félnapokat itt ült nálunk.
Nem áll fényesen anyagilag, nem él luxusban. De pl karácsonyra is wellnessezéssel lepte meg saját magát, előtte is azt hallgattuk, hogy milyen jó tv-t vett. Tehát nem a kajapénzét kérjük.
Ha anyagilag a padlón van a testvér, én nem kérnék pénzt érte. Úgy fognám fel, hogy ekkora értékben segítettem a párom testvérének, hogy talpra álljon.
Ill. ha teljes áron dolgozna a párod neki, akkor nincs értelme rokoni segítségről beszélni: akkor ugyanannyiért egy idegent is megbízhatott volna.
Az más kérdés, hogy ha máskor is jönne valami hasonló kaliberű kéréssel, azt már nem vállalnám ingyen, mert akkor ebből rendszer lesz.
Pont ilyen helyzetbe nehezen tudom beleképzelni magam. Ha mondjuk villanyszerelő szaki lennék és a tesóm építkezne, és nekem jól menne a szekér, míg őnekik ki lenne centizve a költségvetésük, akkor az anyag árát kérném el, de a munkáért semmit se fogadnék el, még ha adni akarna, akkor se.
Valahogy így.
Akkor biztos velem van a baj, de csak nézek, hogy milyen szemetek az emberek!
Alap, hogy a testvéremen / házastársam testvérén segítek, ahogy tudok. Ha fodrász vagyok, levágom a haját, ha asztalos vagyok, megjavítom a bútorát, ha ügyvéd vagyok, elintézem az ügyét.
Ezért utálom a jogászokat... undorító népség. Bezzeg ha
a "testvéred" lakatos lenne és neked elromlana a zár az ajtódban, elvárnád, hogy megjavítsa soron kívül és ingyen.
Nem tudom, nekem furcsa.
Én biztos nem kérnék a testvéremtől egy fillért sem, még ha vett egy jó tévét, vagy karácsonykor elutazott 20ezerért.
Ha ez a férjed életében akkora horderejű feladat, akkor miért vállalta a lebonyolítást? Adott volna INGYEN egy pár jó tanácsot, vagy megírt volna 2 beadványt és ezzel kész!
200ezerért nem járatnám le magam, ha ennyire menő vagyok.
Ahhoz képest mondom ezt, hogy én egy évig ápoltam a testvérem amikor beteg volt, úgy, hogy még a munkahelyemről is kiléptem. A testvérem meg rá 10 évre ajándékozott nekem egy házat, amikor megszaladt neki a szekér.
Mikor 6-ost írtam, még nem láttam 5-öst.
Na, így más a helyzet! Azt hittem, csődbe ment a vállalkozása, és a feje fölül a fedelet is elárverezik.
Akinek van pénze wellnessre, meg új TV-re, az perkálja ki a 200e Ft-ot. Így teljesen jogos, sőt méltányos, amit párod ajánlott.
Hogy most felszívódott?
Szerintem károljátok el az időt és a költséget (eszerint utazási költség is jócskán lehetett). Ha még egyszer az életben ez a testvér még kér tőletek valamit, akkor meg onnan kezdjétek, hogy először rendezni kéne, amit akkor a párod megcsinált neki. Mert eszerint elkezdett dolgozni az ügyön, csak menet közben lépett vissza a tesód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!