Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ne kérjünk a testvéremtől...

Ne kérjünk a testvéremtől pénzt, mert nekünk úgy is van elég?! Ki mit tenne?

Figyelt kérdés
A párom jogász, ügyvéd. Tavaly ősszel a testvérem megkereste egy elég komplikált problémával, az elején el sem akarta vállalni, de aztán mégis... Mondta, hogy mások ezért 6-700 ezret fizetnének neki, és rengeteg ideje, hétvégéje elment ezzel. Pár tízezres összegeket nem szokott elkérni rokonoktól, barátoktól, de ez azért nem az a szint volt. Én is mondtam neki, hogy ingyen ne dolgozzon, ez nem így működik. Végül megbeszéltük, hogy 200 ezret kér az egészért. Ezt mondta a tesómnak is, aki azóta felszívódott. December közepén beszélt vele erről, elmagyarázott mindent, hogy miért ennyi, a tesóm akkor még mondta, hogy persze persze, ő sem ingyen gondolta ezt. De azóta felszívódott, már a telefont sem veszi fel sokszor. Ami azért vicces, mert amíg a pénz nem került szóba, addig volt, hogy heti 3-4 alkalommal ott ült nálunk délutántól késő estig és panaszkodott. Most meg semmi, el van tűnve. Karácsonykor ezt nem akartam felhozni ott mindenki előtt, de utána mondtam anyukámnak, hogy ez már nekünk kínos lassan. Ő meg azzal jön, hogy mit hiányzik nekünk az a pénz, van bőven ott... És hogy a testvérem most nehéz helyzetben van amúgyis, nem igaz hogy mi így lessük, mikor csurran cseppen valami.
2020. jan. 7. 10:46
 61/94 anonim ***** válasza:
93%

Hű, de sok válasz van egyetlen nap alatt ugyanarra a kérdésre!

Megnéztem: egyetlen 100%-os választ sem találtam, pedig sok válaszoló megérdemelné.

Nézetem szerint ekkora összegből a jogász igénye még rokonok között is jogos és nagyon méltányos. A jogásznak (Kérdező férjének) nem kis munkája van benne, ráadásul megnyerte a pert. Ez a munka távolról sem hasonlítható össze pl. egy fodrász vagy asztalos hajszobrászatával, bútorkészítésével, -javításával.. Nem lehet egy napon említeni sem az anyagiak beleadásával, sem magával a munkával. A jószívűségnek is van határa!

2020. jan. 7. 18:59
 62/94 anonim ***** válasza:
26%
Szünetet tartottam a válaszírásban és azóta lett egy 100%-os válasz. Gratulálok!
2020. jan. 7. 19:03
 63/94 anonim ***** válasza:
92%
Viccesek az emberek, aki jol keres, az mar ne is kerjen fizetest, ugyis jol megy neki :D a kerdezo szerintem tok komoly, hogy kiall a ferjeert a testverevel szemben is, ne hagyjatok magatokat mert igazatok van teljesen. Es ez reg nem a penzrol szol, nekem lesulne a bor a kepemrol, hogy valaki amugyis toredekaron elintezi az ugyem, megnyeri, majd en azt a szaros 200 ezer forintot nem fizetem ki neki, hanem meg sunnyogok utana. Mindezt csaladon belul... es akkor egyesek szerint meg a kerdezoek az anyagiasak, meg szemetek, amikor az ugyved nem kis szivesseget tett. Vicc az egesz :D
2020. jan. 7. 19:08
 64/94 anonim ***** válasza:
77%

ssaa

Majd jonnek es lepontozzak nyugi...

2020. jan. 7. 19:11
 65/94 anonim ***** válasza:
72%
Az tuti! Nem is ez az oldal lenne :)
2020. jan. 7. 19:16
 66/94 anonim ***** válasza:
87%
Gondolom te is százezres szívességeket teszel a kedves rokonnak.. Esetleg elmehetnél ingyen melózni neki pár hónapot a vállalkozásába, hisz rokon, te meg köcsög vagy ha nem segíted ki....
2020. jan. 7. 19:31
 67/94 anonim ***** válasza:
89%
Jaj ezek az alszent emberek, akik itt jonnek a csalad fontossagaval... persze, amikor elvallalja az ugyved negyedaron az ugyet az teljesen alap, megallapodnak egy osszegben, amit a testver nem fizet ki. Ezt kovetoen - ha mar nincs penze - nem elnezest vagy haladekot/reszletet ker a csuszas miatt, hanem siman felszivodik. Ez egy amolyan osszetarto csaladra jellemzo huzas. De meg ezek utan is kussoljanak ok es erezzek magukat rosszul, meg ok a gonoszak, amiert nem ingyen csinal a ferj a sogoranak egy ilyen erteku ugyet, amivel baromi sok macera van, ja plusz meg is nyerte... sajnos ez egy nagyon elszurt helyzet, mar sehogy sem tudtok jol kijonni belole. De a szaralak meg mindig a tesoka :D
2020. jan. 7. 19:31
 68/94 anonim ***** válasza:
85%
Btw szerintem sokkal gazabb, ha a testvered nem fizet, mintsem egy idegen. Ezerszer nagyobb feszkot csinal vele es mindenkinek sokkal kellemetlenebb (lasd ez a szitu).
2020. jan. 7. 19:34
 69/94 anonim ***** válasza:
89%
Egyetértek. Ha egy családtagod ver át, nem fizet, az mindig fájóbb mintha egy idegen csapna be.
2020. jan. 7. 19:45
 70/94 anonim ***** válasza:
45%
Közös irodám vagy egy ügyvéddel, megmutattam neki... Azt mondja, nem kellene elhinni az egészet.
2020. jan. 7. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!