Ne kérjünk a testvéremtől pénzt, mert nekünk úgy is van elég?! Ki mit tenne?
Karácsonykor kellett volna felhozni pedig ott, mindenki előtt. A tesód azért sunnyog, mert megteheti.
Gondolom, ha jelezte volna, hogy tudomisén havi 50et tud nélkülözni, négy hónap alatt fizetné ki, azzal nektek sem lenne gondotok.
#22 bocs, elindult magától.
Na szóval, akkor meg sertődés volt, h de hát a testvérük. Persze, de van egy határ. Ez az ügy is olyan. Le kellett volna tisztázni az elején, sajnos így már bukta. Én habyagolnám a kedves testvért egy időre. Ti is hibásak vagytok, de itt neki van szégyellni valója.
24, első sor, nem is kell végigolvasni...
"Tavaly ősszel a testvérem megkereste..."
Azert alljon mar meg a menet egyeseknel... egy 700e ft-os ugy mar kicsit tulmutat a rokoni szivesseg kategoriajan. Aki mondjuk egy autokereskedesben dolgozik, az is ingyen ad egy 700e ft-os autot a sogoranak, rokoni szivessegkent? A jogaszi munka eleg komoly, raadasul igen nagy felelosseggel jar, nem mellesleg a jogasz is penzbol el es ahogy olvasom eleg sok munkaoraja elment a tesod ugyevel. A ferjed igy is jofej volt, hogy majdnem negyed aron viszi az ugyet.
Szerintem amugy sem jo ez a rokoni szivesseg dolog, mert parttalan. Ha ingyen kezded el csinalni, mindenki a nyakadra jar majd es nem tudsz mar megalljt parancsolni neki. Mi is fizetunk a rokon fodraszunknak, mert tiszteletben tartjuk, hogy amikor velunk foglalkozik azt a munkaidejeben teszi, megveszi az anyagokat, fizeti a berleti dijat stb. Ez igy tiszta, senkinek sincs rossz erzese.
Nézzük más megközelítésből
Fodrász vagy, tesód hajàt ingyen csinálod.... professzionális festék, melírfólia ill. 2 munkaóra - minden 3-4 hétben, mert lenő - jogos elkérni a festék árát?
Asztalos vagy- megcsinálod a tesódnak a tömör tölgy gardróbot- faanyag 150 ezer, 30 munkaóra - jogos elkérni a faanyag árát?
Ügyvéd -sógor segítséget kér- utazási, postázási és illetékköltséged - 200ezer - 40 munkaóra, ami alatt nem tudsz fizető ügyfelet vállalni - jogos elkérni a 200ezret?
A válasz szerintem egyértelmű
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!