Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ne kérjünk a testvéremtől...

Ne kérjünk a testvéremtől pénzt, mert nekünk úgy is van elég?! Ki mit tenne?

Figyelt kérdés
A párom jogász, ügyvéd. Tavaly ősszel a testvérem megkereste egy elég komplikált problémával, az elején el sem akarta vállalni, de aztán mégis... Mondta, hogy mások ezért 6-700 ezret fizetnének neki, és rengeteg ideje, hétvégéje elment ezzel. Pár tízezres összegeket nem szokott elkérni rokonoktól, barátoktól, de ez azért nem az a szint volt. Én is mondtam neki, hogy ingyen ne dolgozzon, ez nem így működik. Végül megbeszéltük, hogy 200 ezret kér az egészért. Ezt mondta a tesómnak is, aki azóta felszívódott. December közepén beszélt vele erről, elmagyarázott mindent, hogy miért ennyi, a tesóm akkor még mondta, hogy persze persze, ő sem ingyen gondolta ezt. De azóta felszívódott, már a telefont sem veszi fel sokszor. Ami azért vicces, mert amíg a pénz nem került szóba, addig volt, hogy heti 3-4 alkalommal ott ült nálunk délutántól késő estig és panaszkodott. Most meg semmi, el van tűnve. Karácsonykor ezt nem akartam felhozni ott mindenki előtt, de utána mondtam anyukámnak, hogy ez már nekünk kínos lassan. Ő meg azzal jön, hogy mit hiányzik nekünk az a pénz, van bőven ott... És hogy a testvérem most nehéz helyzetben van amúgyis, nem igaz hogy mi így lessük, mikor csurran cseppen valami.
2020. jan. 7. 10:46
 21/94 anonim ***** válasza:
82%

Karácsonykor kellett volna felhozni pedig ott, mindenki előtt. A tesód azért sunnyog, mert megteheti.

Gondolom, ha jelezte volna, hogy tudomisén havi 50et tud nélkülözni, négy hónap alatt fizetné ki, azzal nektek sem lenne gondotok.

2020. jan. 7. 11:44
 22/94 anonim ***** válasza:
97%
A férjem asztalos, így az evidens, h ilyesmiben segít a tesóinak. De anikor már szó szerint kövezelőztek, h miért nem dob el mindent és csinálja ingyen a szarjaikat az igen kevés szabadidejében, alig láttuk egymást, a saját házunkkal nem haladtunk stb... akkor már a saját szüleik is mondták, h igenis mondjon nekik nemet.
2020. jan. 7. 12:00
 23/94 anonim ***** válasza:
86%

#22 bocs, elindult magától.

Na szóval, akkor meg sertődés volt, h de hát a testvérük. Persze, de van egy határ. Ez az ügy is olyan. Le kellett volna tisztázni az elején, sajnos így már bukta. Én habyagolnám a kedves testvért egy időre. Ti is hibásak vagytok, de itt neki van szégyellni valója.

2020. jan. 7. 12:02
 24/94 anonim ***** válasza:
0%
Nem a kérdezõ tesója,hanem a férjének a tesójaz!
2020. jan. 7. 12:08
 25/94 anonim ***** válasza:
95%

24, első sor, nem is kell végigolvasni...

"Tavaly ősszel a testvérem megkereste..."

2020. jan. 7. 12:11
 26/94 anonim ***** válasza:
96%
A kérdező végig a saját testvéréről ír...
2020. jan. 7. 12:15
 27/94 anonim ***** válasza:
86%

Azert alljon mar meg a menet egyeseknel... egy 700e ft-os ugy mar kicsit tulmutat a rokoni szivesseg kategoriajan. Aki mondjuk egy autokereskedesben dolgozik, az is ingyen ad egy 700e ft-os autot a sogoranak, rokoni szivessegkent? A jogaszi munka eleg komoly, raadasul igen nagy felelosseggel jar, nem mellesleg a jogasz is penzbol el es ahogy olvasom eleg sok munkaoraja elment a tesod ugyevel. A ferjed igy is jofej volt, hogy majdnem negyed aron viszi az ugyet.

Szerintem amugy sem jo ez a rokoni szivesseg dolog, mert parttalan. Ha ingyen kezded el csinalni, mindenki a nyakadra jar majd es nem tudsz mar megalljt parancsolni neki. Mi is fizetunk a rokon fodraszunknak, mert tiszteletben tartjuk, hogy amikor velunk foglalkozik azt a munkaidejeben teszi, megveszi az anyagokat, fizeti a berleti dijat stb. Ez igy tiszta, senkinek sincs rossz erzese.

2020. jan. 7. 12:26
 28/94 anonim ***** válasza:
15%
Én nem kérnék a testvéremtől pénzt, mert ki segítsen, ha nem a közeli rokon.
2020. jan. 7. 12:31
 29/94 anonim ***** válasza:
76%
28, jó, de ha így nézzük, akkor nem közeli rokon, mert a sógorát dolgoztatta. Még csak nem is vérszerinti rokon. Nincs indok rá, hogy akár negyedáron csinálja, ami pedig lássuk be, hatalmas kedvezmény. Pláne egy olyan ügynél amit más be sem vállalt volna.
2020. jan. 7. 12:44
 30/94 anonim ***** válasza:
93%

Nézzük más megközelítésből

Fodrász vagy, tesód hajàt ingyen csinálod.... professzionális festék, melírfólia ill. 2 munkaóra - minden 3-4 hétben, mert lenő - jogos elkérni a festék árát?

Asztalos vagy- megcsinálod a tesódnak a tömör tölgy gardróbot- faanyag 150 ezer, 30 munkaóra - jogos elkérni a faanyag árát?

Ügyvéd -sógor segítséget kér- utazási, postázási és illetékköltséged - 200ezer - 40 munkaóra, ami alatt nem tudsz fizető ügyfelet vállalni - jogos elkérni a 200ezret?

A válasz szerintem egyértelmű

2020. jan. 7. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!