Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy kellene hozzáállnom a...

Hogy kellene hozzáállnom a fiam viszonyához egy házas nővel?

Figyelt kérdés
A fiam amióta benne van enbben a viszonyban, azóta teljesen kifordult magából. Alig beszél velem és az apjával, eddig jó volt a kapcsolatunk. Soha nem szóltam bele az életébe, ennél a viszonynál is csak megjegyeztem, hogy legyen óvatos. Ezzel lezártnak tekintettem az ügyet, még akkor is, ha fáj a fiam viselkedése. A nő még együtt lakik a férjével, állítólag válófélben vannak. A fiam szerette volna nekem bemutatni a nőt, de ezt elutasítottam. Az én értékrendembe nem fér bele, hogy a szeretőjét idehozza, meg van erről a véleményem. Azt hozzátettem, hogy elfogadom a kapcsolatukat és találkozni is szeretnék a nővel, ha már a fiam párja lesz és nem másnak a felesége. A fiam ezen annyira megsértődött, hogy hozzám se szól. A férjem szerint lehetnék engedékenyebb. Az lenne a normális, ha elfogadnék egy ilyen viszonyt?

2019. máj. 29. 11:39
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 anonim ***** válasza:
28%

"Mindenkinek a magánügye, hogy kivel van együtt, de ne várd már el mindenkitől, hogy mosolygott tapsikolva és örömmel fogadja a saját otthonában az éppen aktuális szex partnered, akibe néha ürítesz.." - most nem azért mondom, ha az anyám így minősítette volna a páromat, a következő fél órában valszeg azt is megbánta volna, hogy élve megszületett... mert félreértés ne essék, a gyereknek pont annyira kell tolerálnia a szülei értékrendjét, amennyire a szülőknek a gyerekét... és egy hajszálnyival sem jobban. És a Kérdező fia teljes joggal várhatja el, és követelheti meg az anyjától, hogy adja meg a párjának a tiszteletet.

És hát azt, hogy a fiúnak mennyire komoly a kapcsolata a partnerével, azt az ő dolguk eldönteni, és nem másé. Egy kapcsolat komoly voltát nem az mutatja meg, hogy a pár mennyire hajlandó behódolni és megfelelni a polgári-konzi ideáknak.

2019. máj. 30. 00:54
 32/63 anonim ***** válasza:
16%

Szerintem jogod van így viselkedni, a saját érzéseidről van szó.

Természetesen nem kell egyetérts a fiaddal.

Egyébként ez valószínűleg hazugság, az ember nincsen válófélben, 1 nap beadni a válást, a többi, a lebonyolítás, szervezés elhúzódhat.

2019. máj. 30. 01:40
 33/63 anonim ***** válasza:
64%

„most nem azért mondom, ha az anyám így minősítette volna a páromat, a következő fél órában valszeg azt is megbánta volna, hogy élve megszületett...”

Húú de nagyon kemény és menő vagy. :D Vagy esetleg te bántad volna meg, hogy az édesanyádnak hála egyáltalán élve megszülethettél, mert az biztos h én úgy helyre tenném a fiamat, ha úgy viselkedik velem, hogy elvileg „azt is megbánom, hogy megszülettem”, hogy csak na! És ez teljesen független a kapcsolattól. Azért, ha én normálisan beszélek a gyerekemmel, ugyanezt elvárom tőle is. Meg lehet persze sértődni minden sz*aron, de ha jogtalanul sértődsz meg, legalább még ne neked álljon feljebb és felnőttként ne viselkedj ovis módjára.

Nyilván mindenkinek fáj az igazság, de ez a nő akkor sem más, szimplán a srác szeretője, akibe ürít néhanapján. Ezen persze lehet durcizni és toporzékolni, attól még a tények, tények maradnak. Házas nőről van szó, szó nincs rendes párkapcsolatról, a nő ugyanúgy a férjével lakik, hozzá megy haza. Ha valakinek ez belefér az értékrendjébe, szíve-joga, de ne várja el mástól, hogy ugyanígy érezzen.

A kérdező egyébként teljesen normálisan áll hozzá, a fia szeretőjére nem kíváncsi, de szívesen megismerné a nőt, HA már nem másnak a felesége és ettől függetlenül is elfogadja a kapcsolatukat vagy bármi is. Ez korrekt hozzáállás, nem azon van, mint némely szülő, h szétszedje őket, csak nem akar bájologni vele, ennyi.

„És a Kérdező fia teljes joggal várhatja el, és követelheti meg az anyjától, hogy adja meg a párjának a tiszteletet.”

Könnyesre röhögtem magam. :D Tiszteletet??! Mégis miféle tisztelet jár egy olyan nőnek, aki a fiammal kefélget, miközben más ember felesége?! Ne vicceljél már. Ha annyira el akarna válni a férjétől, akkor beadja a válópert, szépen odébbáll és elköltözik, nem pedig továbbra is együtt él vele! Ez lenne a legelső lépés. Nekem mondjuk a pofámról lesülne a bőr, ha az aktuális dugótársamat hazacibálnám és még el is várnám, hogy anyumék jópofizzanak vele, de hálistennek nem vagyunk egyformák. A srác elvárása abszolút nem jogos. Megmondta a kérdező, hogy amint nem más felesége a nő, hanem tényleg a fia párja, (gyengébbek kedvéért nem csak a szeretője) szívesen megismerné.

Kíváncsi lennék egyébként hány éves a kérdező fia, feltételezem otthon lakik (legalábbis az írásból nekem ez érződik) és a szülői házba akarná hazahordani a macáját és még azt is elvárná, hogy a szülők ehhez vágjanak jópofát. Nonszensz.

2019. máj. 30. 10:35
 34/63 anonim ***** válasza:
37%

#33, nekem meg attól sülne le a bőr a képemről, ha egy kib. házasság (úgy, mint jogi aktus) alapján ítélném meg bárki kapcsolatát... szólj hozzá, ismerek egy rakat embert, aki csak akkor vált el papíron is, amikor új házasságot akart kötni...egyébként minek hizlalja az államot? Azért, hogy jobban tetszen erkölcscsőszéknek?

Egyébként értem a Kérdező fiának problémáját, engem is olyan anyával vert a sors, aki "csak a legjobbat akarva" akarta rám erőszakolni a "rendpárti-értékelvű-konzervatív" agybaját... a végeredmény, hogy felszámoltam vele minden kapcsolatot, minden kommunikációt... ezek után egész nyugodt életem lett, a saját értékrendem szerint.

Szóval lehet itt a Kérdező (már bocs de) hisztijére lelkesen bólogatni, de hosszabb távon ezzel egyetlen emberrel szúr ki: önmagával.

2019. máj. 30. 11:15
 35/63 anonim ***** válasza:
35%
Ott elvesztetted a bizalmát, amikor elutasítottad, hogy megismerd a nőt, akit szeret. Itt most nem a te értékrended számított volna, elcseszted, nem tudtál felülemelkedni. Nem kell elfogadnod a nőt, de a fiad választását igen. A nőnek sem lehet ám annyira nagyon könnyű, gondolj bele egy kicsit az ellenkező helyzetbe: válófélben vagytok a férjeddel, te találsz valakit, de az anyja előre megbélyegez, úgy, hogy nem is ismer.
2019. máj. 30. 11:29
 36/63 anonim ***** válasza:
48%
"Ott elvesztetted a bizalmát, amikor elutasítottad, hogy megismerd a nőt, akit szeret." - ha lehetne itt html-kódokat megadni, ezt H1 Bolddal írnám ki - itt a lényeg, kérem.
2019. máj. 30. 11:36
 37/63 lilla64 ***** válasza:
42%

Kellemetlen szitu az biztos.

Azt hiszem a te helyedben én se engedném,hogy a házamba hozza.Álltalába ezt szokták mondani,hogy válófélbe vannak,aztán nem lesz semmi belőle.Teljesen érthető,hogy nem akarod elfogadni,még akkor se ha a fiad meg van sértődve.

2019. máj. 30. 13:04
 38/63 anonim ***** válasza:
48%

Ne enged be, de aztán ne csodálkozz, ha majd később a fiad se jön. Vagy amikor nem hívnak meg az esküvőre, vagy nem láthatod az unokád!

Na, töröltesd ezt is!

2019. máj. 30. 13:09
 39/63 anonim ***** válasza:
60%

Ja értem, tehát egyesek szerint a házasság csak egy jelentéktelen tényező és nehogy már megítéljünk valakit az alapján, hogy házas nőként/férfiként mondjuk félreb*aszik és szeretőt tart. A vállát esetleg ne veregessük meg az ilyennek? Kezdjük ott, hogy ha valaki házas, akkor evidens, hogy nincs mellette másik kapcsolata! Szomorú, ha valaki szerint ez nem egyértelmű és jelen esetben arról beszél, hogy a kérdező miért nem fogadja el a fia „kapcsolatát” egy HÁZAS emberrel!

„szólj hozzá, ismerek egy rakat embert, aki csak akkor vált el papíron is, amikor új házasságot akart kötni...”

Ez az ő bajuk, csak, hogy itt állítólag válófélben vannak, ennek ellenére a nő mégis a férjével él együtt…. Ez szokott lenni az a tipikus eset, hogy beleszokott már a jóba, hogy ott a férje, a közös otthon, de azért viszket a puncikája és keres egy barmot, akivel néha összejárhat dugizni, utána meg befekszik otthon a férje mellé. Hagyjuk már. Ha szeretné a kérdező fiát meg alapból válni akar a férjétől, mert már nem működőképes a házasságuk, akkor a legelső dolga lenne elköltözni onnan!

Szöveget pedig nem ártana megtanulni értelmezni, mert szó nem volt arról, hogy a kérdező a saját értékrendjét akarná a fiára erőltetni, szimplán neki nem fér az bele, hogy a fia hazahordja a szeretőjét, akivel néha összefekszenek! Ez mióta bűn? Az a fia szégyene, ha neki ez tök rendben van és még el is várja, h a szülők is tapsoljanak hozzá. Ő ha úgy gondolja, h ez jól van így, az ő baja, de továbbra sem értem miért kéne elvárni a kérdezőéktől, hogy ők is gondolkodjanak így?! Neki ez nem fér bele, nem kíváncsi a fia szeretőjére, ettől független nem áskálódik és nem próbálja tönkre tenni a „kapcsolatukat”. Szimplán nem asszisztál ilyesmihez. A kérdező fiát viszont nem saccolnám többre egy éretlen 18-19 évesnél, aki bevágja a durcit, amiért valami nem úgy van, ahogy azt ő akarja. Normális felnőtt ember nem sértődik be ennyi miatt a szüleire, akik felnevelték és nem szakítja meg a kapcsolatot velük. De hát itt ugye néhány agytröszt szerint otthonba kéne dugni a kérdezőt..:D És akkor ezért szüljél, h ilyen hálátlan gyereked legyen utána..

2019. máj. 30. 14:46
 40/63 anonim ***** válasza:
45%

"Ja értem, tehát egyesek szerint a házasság csak egy jelentéktelen tényező" - ha ezt most nekem írod, igen, szerintem kifejezetten az. Nem véletlenül vagyunk a párommal NEMházasok 22 éve... nem mindenki a "keresztény-konzi" felfogás rabja.... szerencsére.

"ennek ellenére a nő mégis a férjével él együtt…. Ez szokott lenni az a tipikus eset, hogy beleszokott már a jóba, hogy ott a férje" - ezt hívják tömény rosszindulatnak... biztos van pár ilyen is, de a sokkal gyakoribb az, hogy vagy a nőé az ingatlan, de a férjét nem tudja kitenni a válás kimondásáig (amit a vagyonjogi xarakodással évekre el lehet húzni), vagy közös az ingatlan, és a férjet a vagyonmegosztásra nem tudja rávenni. (egyébként minden ügyvéd azt tanácsolja ilyenkor, hogy maradj birtokon belül... amivel nem is értem, mi a gond, ha van 2 szoba)

"Szimplán nem asszisztál ilyesmihez. A kérdező fiát viszont nem saccolnám többre egy éretlen 18-19 évesnél, aki bevágja a durcit, amiért valami nem úgy van, ahogy azt ő akarja." - igen, az én anyám is azt hitte anno, hogy "durci" az, hogy MEGVETEM azt a gondolkodást ésértékrendet, amit képviselt, és rám akart passzírozni... tudod, a tipikus "most még nem érted, de majd, majd ha felnősz, majd hálás leszel" téveseszme.

"Normális felnőtt ember nem sértődik be ennyi miatt a szüleire, akik felnevelték és nem szakítja meg a kapcsolatot velük." - normális felnőtt embernek a párja előrébb való a szüleinél, és ha a szülei a párját sértegetik, nem adják meg neki a minimális emberi tiszteletet, akkor bizony lapátra kerülnek - már bocsi a nyers őszinteségért...

2019. máj. 30. 15:08
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!