Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell folyamatosan azt...

Miért kell folyamatosan azt szajkóznia anyámnak, hogy ott kell hagynom az egyetemet, mert ő nem fogja tudni fizetni az önköltséges képzést?

Figyelt kérdés

Szakot fogok váltani. Hamarabb is gondoltam rá, de nem léptem meg a szülői nyomás miatt. Most végre sikerült komolyan megbeszélni anyuval. Ahhoz képest, amennyire ellene volt, azt mondta, hogy nem szünteti meg a támogatásom, maradhatok nappalin.

Ahogy számolom, a tárgyaim elfogadtatása után, ha néhány tárgyat hamarabb fel tudok venni, mint a mintaterv ír (aminek nincs akadálya elvileg), akkor még pont bele tudok bele tudok férni az államilag támogatott félévek maximumába.

Én ezt így mondtam is anyunak, de neki úgy nem igazán fér a fejébe, hogy hogy akarok egy öt éves képzést három év alatt megcsinálni. Osztatlan tanárin belül cserélem az egyik szakomat, szóval lényegében az első három év tárgyának a felével+tesi+szabvál meglesz kreditelfogadtatással(nincs szabály arra, hogy hány kreditet lehet elfogadtatni maximum). Szóval elvileg lesz kapacitásom hamarabb felvenni bizonyos tárgyakat, csak az időpontokon fog múlni a kivitelezhetősége a tervemnek.

Viszont anyám folyamatosan azzal jön, hogy ő nem fogja tudni kifizetni, ha átsorolnak önköltségesre, és akkor iratkozhatok ki, mehetek dolgozni, nem lesz diplomám. Kb mintha arra számítana, hogy hát ez fixen nem lesz meg három év alatt. Holott mondtam, hogy megoldható, de mintha a falnak.

Ráadásul én mondtam egy párszor, hogy amúgy nem várom, hogy fizesse az önköltséges képzés árát, ha átsorolnak, majd megoldom, de ezt is, mintha a falnak... Legrosszabb esetben diákhitel, de amúgy meg van addig három évem, annyi idő alatt simán félre tehetek annyit, hogy ki tudjam fizetni azt a kb egy évet. Eddig is dolgoztam suli mellett, meg nyáron.

Ráadásul azt sem értem, hogy miért jön folyamatosan azzal, hogy ott kell hagynom az egyetemet, ha átsorolnak, mert ő nem fizeti a tandíjat. Miért nem lehet azt mondani, hogy készüljek fel arra, hogy azt magamnak kell megoldani...? Ha már ugye mindenképpen úgy kell hozzáálnia, hogy a fő tervem kudarcra van ítélve....

Meg azt nem értem,hogy miért kell minden egyes beszélgetéskor elmondani ugyanazt a mondókát? Elsőre is felfogtam...

tegnap 23:19
 1/5 anonim ***** válasza:

Aggódik.

Mondd neki, hogy megnyugodhat, minden rendben lesz, te is tudsz majd beletenni, ha kell.

tegnap 23:25
 2/5 anonim ***** válasza:
Hát ezt nem tudom megmondani, az a típus, aki képtelen logikus érveket megérteni. Eldöntötte, hogy nem lehet, te meg ne hallgass rá.
tegnap 23:27
 3/5 A kérdező kommentje:

#1 Ezen a mondjam meg neki, hogy minden oké lesz, és magyarázzam meg, hogy miért, már túl vagyunk.

Azt már elmagyaráztam, hogy amúgy fel tudom venni hamarabb a tárgyakat.

Azt is mondtam, hogy leghamarabb akkor sorolnak át, ha elfogynak a féléveim (itt se voltam a közelébe, pedig az egyik szakommal küzdöttem kb a másikhoz képest). Ami meg ősztől számolva három év. Annyi idő alatt össze tudok szedni annyi pénzt, hogy kifizessem magamnak.

Egyedül a diákhitelt nem említettem, mint lehetséges opció, mert az nála plusz pánik faktor lenne.

tegnap 23:45
 4/5 anonim ***** válasza:
Chhh..en szuleim a kozepsulit nem tudtak allni rendesen,nemhogy egyetemet.Legy halas :) Onkoltseges tanulast meg megoldod,nemvagy keresokeptelen.
ma 01:37
 5/5 anonim ***** válasza:
Majd nyáron elmész dolgozni. Vagy passzivaltatsz, addig megszeded magad
ma 01:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!