Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyu demens (már rég nem...

Anyu demens (már rég nem szabadna egyedül élnie). Erős dohányos. A nejem rákos. Anyu folyamatosan bántó megjegyzéseket tesz mindenkire. Van megoldás?

Figyelt kérdés

Nekem is olyan megjegyzéseket tesz, ami miatt bárki mást az aszfaltba döngölnék (nem én vagyok agresszív, a megjegyzések erősek). Ha meglátogatjuk közel ül hozzánk, amiből adódóan ránk fújja a füstöt. Ha megkérjük, hogy ne tegye, akkor egy szálat a konyhában szív el, utána folytatódik minden előröl, mert "elfelejti", hogy megkértük ("Nem láncdohányos, mert nem az egyik szálról gyújtja a másikat, hanem öngyújtót használ"). A folyosón csak ő dohányzik, de utoljára már a folyosón lábadt könnybe a szemem a cigifüsttől.

Sokkal gyakrabban kéne látogatni, de ilyen körülmények között ez nem igazán megy. A nejemet nem szívesen hagyom magára, magammal vinni meg nem tudom. A tesóm hetente "tárazza be a gyógyszereit", amit általában kidob (amikor nem derül ki, hogy kidobta, tételezzük fel, hogy bevette). Már ő sem tudja magával vinni a férjét...

Próbálom meggyőzni, hogy költözzön valami otthonba, de dohányost nem fogadnak olyan helyen, ahova jó szívvel vinném, illetve a tesóm kézzel lábbal tiltakozik (széllel szemben meg nem mindent lehet csinálni)

#tehetetlenség #demencia #anya-fia-lánya
okt. 28. 11:07
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
54%
A kérdés pedig.....?
okt. 28. 11:16
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha a tesód tiltakozik akkor menjen ő naponta anyukátokhoz és ápolja majd ha már teljesen demens lesz szegény. Vagy beleegyezhet abba hogy otthonba kerüljön
okt. 28. 11:19
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Anyukádat otthonba kellene adni, mert ha tényleg demens, nem élhet felügyelet nélkül. A háziorvosnál kell elindítania témát.
okt. 28. 11:33
 4/24 anonim ***** válasza:
86%
Nem csak "elfelejti", hanem valóban elfelejti, hiszen demens. Meg kell rá kérni újra.
okt. 28. 11:40
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

Akkor a tesód vegye magához. Egy demens nem élhet egyedül. Pláne dohányos is, magára gyújtja a lakást vagy felrobbantja, kiugrik az ablakon (kollégám anyukája addig megtette, amíg ő munkában volt).

Tesód ezekbe belegondol, mikor tiltakozik?

okt. 28. 12:04
 6/24 anonim ***** válasza:
87%
Én még nem hallottam ezt, hogy a dohányzás kizáró ok egy demenseket ellátó otthonban. De ahogy romlik az állapota, valószínű, hogy abbahagyja a dohányzást, mert idővel képtelen lesz már ilyen alap dolgokat is megcsinálni, mint rágyújtani a cigire. Kezdjetek el keresni neki otthont még most. De ha tesód tiltakozik, akkor szállj ki az egészből, foglalkozzon ő vele. Neked ott van a saját családod.
okt. 28. 12:05
 7/24 anonim ***** válasza:
18%

6

Egészségügyi intézmény, ott pedig tilos a dohányzás.

okt. 28. 12:10
 8/24 anonim ***** válasza:
76%

Mindenhol van kijelölt hely. Más kérdés, ha nem tud odajutni.

okt. 28. 12:12
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
Oké, egyetértek. Szerintem egyszerűen nem kapnak cigit ott és kész. Én sem láttam még dohányzót a demens osztályon. De tényleg balesetveszélyes így otthon, mert egy idő után nem a cigit gyújtja meg, hanem minden mást.
okt. 28. 12:13
 10/24 anonim ***** válasza:
62%

Miért lenne tiltott a dohányzás egy otthon an? Hülyeség. Nyilván nem bent az épületben, de biztos van egy erre kijelölt hely.

Ha a zesód meg ennyire kardoskodik ezellen, akkor költözzön hozzá és ápolja.

okt. 28. 12:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!