Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért hazudik folyamatosan?

Miért hazudik folyamatosan?

Figyelt kérdés

Amióta gyerekem született anyám folyamatosan hazudik. Néha úgy érzem, hogy neki ez mintha egy verseny lenne, de egyszerűen nem értem, hogy miért jó neki. Itt van néhány példa:

1. A gyerekem miután elmúlt a sárgasága szeles baba lett, így napközben szinte semmit sem aludt csak akkor, ha hordozókendőben volt. Ezért én 4 hetes korától csak rugalmas kendőben vittem el sétálni. Egyik nap, amikor anyám eljött hozzám, akkor megjegyezte, hogy jaj, de jó, hogy hordozom, de ő is ám hordozott minket csak kenguruban. Többször visszakérdeztem, hogy nem csak babakocsink volt? Biztos, hogy hordozott minket? Erre az volt a válasz, hogy igen, persze, csak ő még kenguruban. Annyiban is hagytam az egészet, holott több ellentmondásos emlékem, korábbi sztorija alapján nem volt ez igaz. Majd később rá pár héttel később, mikor mentünk csípő ultrahangra, akkor mondta, hogy hú, hát ő kézbe vitt el a csípőszűrésre, mert nem tudta volna a buszra feltenni a babakocsit. Na ekkor finoman rákérdeztem, hogy miért nem valami alternatív hordozóban vitt, mire az volt a válasz, hogy nekünk csak babakocsink volt, ő soha nem hordozott minket.

2. példa: Megkérdezte a testvérem anyukám előtt, hogy mikor vehet a gyereknek cumit. Mondtam, hogy soha, mert nem szeretnénk, ha cumija lenne. Erre persze anyám rögtön kontrázott, hogy nekünk sem volt soha cumink. Mire mondtam neki, hogy de anya, xy képen van nekem cumi a számban, mire az volt a válasz, hogy ja igen, volt egy picit, de kb csak a kép erejéig, és egyiküknek sem volt utána. Amit szintén tudok, hogy hazugság.

Ha szembesítem vele, és elmondom neki, hogy hazudik, akkor még ő van felháborodva, hogy ő nem hazudik, és hogy merem ezt mondani. Közben meg már kb semmit sem akarok neki mondani, mert mindenben hazudik, mintha ez egy verseny lenne.

Mit gondoltok erről? Más is tapasztalt ilyet? Mi lett végül a megoldás? Megy egy darabig, hogy simán ráhagyom, de néha gyűlik, és már fel tudnék robbani.

dec. 10. 15:43
 1/8 anonim ***** válasza:
27%

Szerintem csak téged akar megerősíteni abban, hogy jól csinálod azt, amit csinálsz, bár ezt egy elég rossz módon próbálja megerősíteni benned.

Beszélj vele, hogy attól, hogy te pl a cumimentességed preferálod, nem leszel rossz véleménnyel arról, hogy neked pl 2 éves korodig lógott a cumi a szádban anyád jóvoltából.

Teljesen természetes az is, hogy 20-30 éve még teljesen más nevelési irányelvek voltak, hiszen a világ folyamatosan változik.

Beszéld ezt meg vele, csak ennyit tudok tanácsolni

dec. 10. 16:19
 2/8 anonim ***** válasza:
66%

Nem hazudik, csak rosszul emlékszik.

Most ha hiszed ha nem, fogalmam sincs, hogy 11 évvel ezelőtt a lányom cumizott-e.

Egy képen cumi van a szájában, de fogalmam sincs mikor, és meddig cumizott 🤷🏻‍♀️

dec. 10. 16:20
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Confabulál. Vagyis a jelen élményei alapján hamis emlékeket gyárt. Talán az érzelmi telítettség miatt, de lehet, hogy kezdődő demencia. Semmi érdeke, hogy ilyen dolgokban hazudjon, biztos, hogy nem szándékosan teszi, illetve maga is elhiszi abban a pillanatban.
dec. 10. 16:29
 4/8 anonim ***** válasza:
74%
Hamis emlékek. Jobban akarja érezni magát, mert anno szerinte sok mindent elrontott. Mit lehet kezdeni? Szakembert kell keresni neki, mert ő tényleg elhiszi, amit mond.
dec. 10. 16:44
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem direkt hazudik. Rosszul emlékszik.
dec. 10. 18:32
 6/8 anonim ***** válasza:
59%

Kezdődő demenciára tippelnék.

Más dolgokban is előfordulnak nála tévesztések?

dec. 10. 18:46
 7/8 A kérdező kommentje:

Utolsó nem igazán, csak ebben a témában, és pont ezért született meg ez a kérdés. Utána néztem a kezdődő demenciának, de egyik tünet sem illik rá.

Mindenkinek köszönöm a válaszát, így már kicsit máshogy látom az egészet, próbálok majd türelmes lenni ezekben a helyzetekben.

dec. 10. 19:19
 8/8 anonim ***** válasza:
87%
Nyugi nem demencia csak aki nem találkozott ilyen kamugéppel nehezeb ismeri fel. Nem nagyzolásból mondom de anyám miatt hamar kiszúrom ezeket. Na jó élőben könnyebben menne de 99% hogy a saját megfelelése miatt kamuzik. Ő adott cumit, de az ilyrn emberek egoját nem érheti csorba , ezért bekamuzza. Aztán ha néha elszólja magát még te érzed magad h.lyén, meg úgy tesz minta semmi nem történt volna. Pont mint az 1. esetben amit írtál. Persze tudom lehetne az is hogy tényleg nem emlékszik. Meg az én fiam sem cumizott mégis van róla pár fotó amin cumi van a szájában , és azóta sem volt. De te ismered anyádat nem véletlen érzed így. Persze lehet hogy a masodik sztori úgy volt ahogy mobdja. Én úgy élek hogy már kb minden mondatában kételkedek. Nem véletlen. És ha kiderül hogy igazat mond sz.rul erzem magam de aztan rajovok hogy raszolgált, nem az én dolgom kihámozni mikor lódít, vagy túloz es mikor nem.
dec. 10. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!