Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A lanyom terhes es folyamatosa...

A lanyom terhes es folyamatosan hazudik, miert csinalja ezt?

Figyelt kérdés

A lanyom 5 honapos terhes, az elejen meg azt is tagadta, hogy varandos lenne. De ezt vegulis bevallotta, arrol viszont, hogy ki az apa nem nagyon beszel! Egy csoport tasra aki felevkor hazament es nem jon vissza, de ez a lanyomat nem erdekli mert majd egyedul is kepes lesz felnevelni a gyereket!! Segitunk neki termeszetesen, de a gyereknek apa kell es ezt nem birja gfelfogni. A baratnojet meggyoztuk, hogy meseljen, kivel volt a lanyomnak kapcsolata es egy olasz fiuval aki valoban felevkor hazament. Meg van a neve es es a szama.

Mit tegyek, felhivjam en vagy a ferjem?

Vagy ne tegyunk semmit? Varjak hatha a lanyom meggondolja magat?

Segitunk a lanyomnak, anyagi gondjaink nincsenek, az iskolat tudja majd folytattni.

2014. ápr. 7. 09:31
1 2
 1/13 Kései Sirató ***** válasza:
32%

Én a helyedben beszélnék a fiúval, joga van tudni, hogy apa lesz.

Ezenkívül a gyermeknek is joga van az apjához és a gyerektartáshoz is.

HA a fiú magától nem ismeri el a gyermeket, akkor én biztosan pert indítanék. Nem lesz könnyű így, hogy külföldön él.

Meg kell értetned a lányoddal, hogy a gyerekvállalás nem játék, ha nincs a gyermeknek bejegyzett apja, ő jár rosszabbul.

2014. ápr. 7. 09:39
 2/13 anonim ***** válasza:
64%

ha én lennék ennek a lánynak az édesanyja, akkor borzasztóan érezném magam és elgondolkodnék azon, hogy mit ronthattam el ennyire a nevelésében.

Ha a lányod egyetemista, akkor felnőtt, cselekvőképes ember- sajnos most már nem tudsz nagyon sokat tenni- zsarolással, fenyegetőzéssel nem sokra mész, ha nem akarja megmondani, nem fogja.

Ezzel együtt én sem örülnék ennek a helyzetnek- talán ha számít arra, hogy eltartjátok, fizetitek az ellátását, lakhatását, a baba dolgait (hiszen a nyakatokra vállalta a babát)- akkor én elmondanám neki, hogy ez nem a kötelességünk. Szeretjük, segíteni szeretnénk, de ezt akkor és csak akkor tesszük meg, ha tiszta vizet öntünk a pohárba és tőle is elvárjuk az őszinteséget, együttműködést.

Ha erre képtelen, akkor nem tudom, milyen jogon várja azt el, hogy a gyermekével együtt továbbra is eltartsa bárki is.

A babának pedig joga van ismernie az édesapját- arról már nem is beszélve, hogy jó tudni, hogy ki az. Ne adja az Isten, hogy esetleg a picinek olyan beavatkozásra lesz szüksége bármikor az élete során, amikor a szülei tudnak neki szervet, csontvelőt, szövetet stb. adni- azért jó lenne ilyen esetre is tudni, ki a biológiai apa.

Nem vagyok anyagias sem, de annak a kisbabának jár a gyermektartás, ha már egy ismeretlen és a lányodhoz hasonlóan felelőtlen másik gyerek "megcsinálta"- ha annyira jól éltek, hogy nem kell ez a pénz, akkor félre lehet tenni a babának felnőtt korára.

A legrosszabb megoldás szerintem, ha minden marad a régiben, a lányotok tovább titkolózik, de azért eltartatja magát és tarja a markát, ti pedig idegesen asszisztáltok ehhez a viselkedéshez.

Minden jót: egy másik édesanya

2014. ápr. 7. 09:41
 3/13 anonim ***** válasza:
16%

Mielőtt még bárkit is gyanusitgatnék,elöször kideriteném hogy biztos az a fiú e az illető.

"Segitunk neki termeszetesen, de a gyereknek apa kell es ezt nem birja gfelfogni."

attól hogy felhiod még nem lesz apa,valószinüleg a lányod egyedülálló anyuka lesz,nyilván tudnia kellene az apának a gyerekről,de nemhiszem hogy valódi apja lesz a gyereknek,ha komoly kapcsolat lett volna akkor tuti tudná mi a helyzet.

2014. ápr. 7. 09:42
 4/13 anonim ***** válasza:
68%

Én a lányom háta mögött biztos, hogy nem intézkednék, egy életre magadra haragíthatod őt, nem éri meg.

Felnőtt ember, el tudja dönteni, hogy mit akar. Lehet, hogy akár olyan egy-egy éjszakás kalandokba keveredett, nem is tudja pontosan, ki lehet az apa, csak találgat, elmondani meg szégyelli a szüleinek.

Adj még időt az egésznek, most a hormonok is dolgoznak rendesen, nem kell felzaklatni, mert még olyat tesz, vagy mond nektek, amit később nehéz lesz helyrehozni.

2014. ápr. 7. 09:45
 5/13 anonim ***** válasza:
11%
Miert csinalja? Mert nem kapott megfelelo erkolcsi utmutatast toletek. Szegyen, ahogy a lanyotok el.
2014. ápr. 7. 10:47
 6/13 anonim ***** válasza:
86%

Én meg azt gondolom, hogy a lány felnőtt (nyilván egyetemista, ha a csoporttársai félévkor lelépnek), el tudja dönteni, mit akar és hogyan, és viseli a tettei következményeit. És ha rosszul dönt, azt is viseli.

Nyilván hiba volt nem védekezni és teherbe esni, és az elkeseredésed is megérthető, de ettől még nem biztos, hogy ő akar a fiúval élni, meg a fiú vele.

Azért hazudik, mert totál gyerekként kezeled, pedig felesleges.

Ha az én szüleim hívogatnák a csoporttársamat, holott megmondtam, hogy nem akarok tőle semmit, és az életben nem beszélnék velük többet.

Ha segíteni akarsz, akkor fogadd el a döntéseit, és úgy állj mellé. Az nem segítség, hogy a saját véleményedet akarod ráerőltetni.

2014. ápr. 7. 10:57
 7/13 anonim ***** válasza:
75%

Hagyd már szegényt!

Olyan szülő lehetsz, mint az anyósomék, akik még a 31 éves fiuk életét is beosztanák.

Akár védekezés mellett, akár védekezés nélkül jött össze, akár óriási szerelemből, akár csak egy kis kalandból... egy biztos, most teljesen meg lehet rémülve. Kétségbe lehet esve, hisz biztos, nem így tervezte.

Hagyd, hagy nyugodjon le, hagy gondolja át az életét!

2014-et írunk, nem pár száz évvel ezelőtt járunk, hogy a "megesett lány" jobban járt ha inkább felkötötte magát, minthogy "apa" nélkül vállalja a gyermekét.

Ha úgy gondolja, hogy a fickó arra érdemes, nem pedig még több fájdalmat okozna, talán még le is tagadná, hogy köze volt a lányodhoz, ezzel jól megalázva, akkor majd a lányod megkeresi.

De ne fűzz hozzá túl sok reményt, az ilyen Erasmus-os diákok többnyire csak dugni járnak Mo.-ra, nem tanulni. Max. pénzt kaphat tőle, de apja úgyse lesz a gyereknek.

Inkább vigyázz a lányodra, támogasd, erre a kérdésre visszatérhettek később is.

Nehogy úgy járj, hogy a túlzott "aggodalmad" elüldözze, mert akkor aggódhatsz csak igazán!

2014. ápr. 7. 12:02
 8/13 anonim ***** válasza:
57%

Gondolom, a lányod már nagykorú, felnőtt nő. Akkor is egyedül döntött, mikor lefeküdt az olasz fiúval és nem védekezett. Persze, tudom, mindig, minden nő védekezik és véletlenül csúszik be a baba. De aki nem akar gyereket, az általában meg is tudja oldani, hogy ne legyen neki.

Tehát: van egy felnőtt lányod, aki felnőttként, önállóan döntve gyereket vállalt. Örülj neki, nagyszülő leszel. Ha a lányod úgy gondolja, hogy egyedül is fel tudja nevelni a gyereket, rá kell hagyni, hadd próbálkozzon. Segíteni lehet neki, főleg, ha kéri, de nem kell belemászni az életébe, helyette megcsinálni azt, amit ő szeretne. Hadd próbálja meg, majd rájön, hogy nem is olyan könnyű iskolába járni és gyereket nevelni egyszerre. De nem lehetetlen, ha kicsit is akarja, meg tudja csinálni.

Az apukát meg majd felkeresi ő, ha akarja. Nem biztos, hogy akarja. Lehet, hogy csak gyereket akart tőle, hogy szép, mediterrán vonású kisfia/kislánya legyen. Ha szeretne apukát a gyereknek, majd megkeresi az olasz srácot, már ha tényleg ő az apuka. Azzal sem lesz előrébb, ha a gyereknek lesz egy vasárnapi apukája, esetleg összeházasodnak, de apuka érezteti vele és a lányoddal is, hogy a háta közepére nem hiányoznak.

Magatokból meg csak hülyét csináltok azzal, ha felhívjátok a srácot. Ez a lányotok élete, nektek segíteni kell, hogy úgy sikerüljön neki, ahogy szeretné. Nem az a feladat, hogy a ti elképzelésetek szerint alakítsátok az életét. Értem én, hogy mit szólnak majd a szomszédok, hogy megesett a lányotok meg milyen jó lenne már egy nagy esküvő hófehér, habos-babos ruhával, az örömapa is szívesen vállon veregetné már a vejét, de itt most nem a ti kedvetekre kell történnie mindennek.

2014. ápr. 7. 12:11
 9/13 anonim ***** válasza:
23%

A lánod azért hazudozik, mert valószínűleg soha nme tudta az akaratát és az érdekeit egynesen érvényesíteni, azaz mindig elnyomtad te vagy a férjed, de lehetséges, hogy mindketten.

Hagyjátok a lányt végre békén! Azzal teszitek a legjobbat. ha van gyreek, akkor majd megtanulja a szülői felelősséget is, mert kénytelen lesz.

2014. ápr. 7. 14:28
 10/13 anonim ***** válasza:
38%
Azért az vicces hogy hagyja békén a lányt,de a lány meg elvárja hogy anyagilag finanszirozzák.Ha annyira nagylány akkor tegyen is ugy és ha beválall egy gyereket akkor tartsa is el.
2014. ápr. 7. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!