Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem érzi azt ma már...

Miért nem érzi azt ma már senki, amit én éreztem anno?

Figyelt kérdés

Amikor én otthon laktam, úgy neveltek, hogy az van, amit a felnőttek mondanak. 30 éves koromban mentem férjhez, akkor költöztem el, de mondjuk utána is bennem volt az, hogy amit a családom mond, az szent. Nem szoktam megkérdőjelezni semmit, se ellenkezni, és mindent azonnal elhiszek nekik. Mondjuk egyébként sem vagyok gyanakvó vagy szkeptikus típus.

Ha a családomban valami miatt cirkusz volt, nálunk soha nem volt az, hogy sz@rok rá, meg költözz el, hanem megijedtem és megpróbáltam helyrehozni, hogy ne legyen ez, miért gondolják így. És addig bizony baj volt, amíg a felnőttek haragudtak vagy megsértődtek. Igen, akkor baj volt otthon. Ha jókedvük volt, akkor rendben volt minden. Ezt akartam mindig. Én nem sz@rtam le a haragjukat, próbáltam őket megbékíteni 30 évesen is, mert rosszul éreztem magam, ha baj van otthon.

A mai tizen-huszonévesek vajon miért nem érzik azt, amit én?

Könnyebb nekik szembekerülni az idősebbekkel?

2017. jún. 10. 17:48
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/148 A kérdező kommentje:

47: na, itt pont nem hallgatni kell rájuk, hanem megérteni őket. Nem erősködni kell a szülőkkel, mert ők akkor is a barátod szülei voltak, amikor még mindketten pelenkások voltatok, és bizony, felnevelték a barátodat.

Sok szülő van, aki nem érti, mik azok a tanulási nehézségek, ők azt hiszik, lusta a gyerek, és azért haragszanak. Szépen, türelemmel, kitartással meg kell őket kérlelni, akkor enyhülnek. Minden eszközt megragadni annak bebizonyítására, hogy ez nem lustaságból van. Szép szó, kedvesség, kis -jó értelemben vett- "hízelgés" csodákra képes, és máris nincs baj otthon.

2017. jún. 10. 23:29
 52/148 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, te csak troll lehetsz. Kizárt, hogy tényleg komolyan gondolod azt a sok baromságot, amit leírsz.
2017. jún. 10. 23:32
 53/148 A kérdező kommentje:

50: Hát ha mindenki megmondja a korát, ahogy én leírtam, akkor lehet róla szó :-)

Viccen kívül: írtam, hogyha olyanok. Az én családom olyan. Az idegen nénivel is személyesen beszélgettem órákon át. Az ide kommentelőket ennyire nem ismerem, tehát a vadidegenekre ez nem vonatkozik, értelemszerűen nem is vonatkozhat.

54/148 A kérdező kommentje:
52: ezek az én nézeteim.
 55/148 anonim ***** válasza:
100%
Hm. Tudod kertuk oket kedvesen nem kedvesen de nem erdekeltek. Akkor is beteg vagy es a valaszolok 99% a ezt vallja szoval magadba kellene nezned eloszor . Mivan amugy ha valaki idosebb toled itt hm es ugy mondjak h hulye vagy? O az okosabb...ideje elgondolkodni
2017. jún. 10. 23:35
 56/148 A kérdező kommentje:
55: Látatlanban lehülyézni egy vadidegent, eleve nem vall nagy okosságra. Már itt bukik a dolog.
2017. jún. 10. 23:38
 57/148 anonim ***** válasza:
97%
Kérdező, ha mindenki hülye körülötted, te nem szoktál elgondolkodni, hogy esetleg benned lehet a hiba?
2017. jún. 10. 23:41
 58/148 A kérdező kommentje:

A papuccsal nem vertek, csak a karomra kaptam egyet-kettőt.

Miért, a nagymamámat is megkergette a dédmamám 20 évesen fakanállal az asztal körül 1941-ben, mégis kezet csókolt neki, és egy percig se haragudott. Ez csak ma divat, ahogy tombol az egó.

Én kaptam egy nyakast még 21 évesen, de nem volt rendszeres, ahogy a papucs sem. 1-1 alkalom volt. A férjhezmenésem előtt rángatott meg utoljára az édesanyám a karomnál fogva, utána már nem, mert a férjhezmenés az más. És igen, mi a férjemmel kérleljük az idősebbet a családban, hogy ne haragudjon, és kerüljük az olyan helyzetet, amikor ez kialakulhatna. De már nem fog, mert házasok vagyunk! :-)

2017. jún. 10. 23:49
 59/148 A kérdező kommentje:
57-es: nem, én egy ritka fehér hollónak érzem most magam, a mai világban. Sajnos.
2017. jún. 10. 23:52
 60/148 anonim ***** válasza:
100%
Valasz a kerdesre: azert nem erzi senki mert mar mas vilag van. Es sokan ezt tartjak jobb otletnek mint regen. Te boldog vagy igy eljetek egyutt a ferjeddel , de varj ha mas megerositese kell hogy igen ez jol van igy akkor megsem vagy boldog...aki boldog lenne az ilyenkor aludna vagy szexelne a ferjevel nem itt logna es nagy erobol mentegetozni probalna az igazat.
2017. jún. 10. 23:54
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!