Miért nem érzi azt ma már senki, amit én éreztem anno?
Amikor én otthon laktam, úgy neveltek, hogy az van, amit a felnőttek mondanak. 30 éves koromban mentem férjhez, akkor költöztem el, de mondjuk utána is bennem volt az, hogy amit a családom mond, az szent. Nem szoktam megkérdőjelezni semmit, se ellenkezni, és mindent azonnal elhiszek nekik. Mondjuk egyébként sem vagyok gyanakvó vagy szkeptikus típus.
Ha a családomban valami miatt cirkusz volt, nálunk soha nem volt az, hogy sz@rok rá, meg költözz el, hanem megijedtem és megpróbáltam helyrehozni, hogy ne legyen ez, miért gondolják így. És addig bizony baj volt, amíg a felnőttek haragudtak vagy megsértődtek. Igen, akkor baj volt otthon. Ha jókedvük volt, akkor rendben volt minden. Ezt akartam mindig. Én nem sz@rtam le a haragjukat, próbáltam őket megbékíteni 30 évesen is, mert rosszul éreztem magam, ha baj van otthon.
A mai tizen-huszonévesek vajon miért nem érzik azt, amit én?
Könnyebb nekik szembekerülni az idősebbekkel?
Ha a kognitív disszonancia emberalakot öltene, te lennél az.
Tudod, mi ez a kérdés? A tudatalattid segélykiáltása. Mert a tudatodat betörhetik, szolgává tehetnek. De aki teljesen be van törve, az elhiszi azt, amit mondanak neki. Az nem tesz fel ilyen kérdéseket. Benned még ott van a szikra, hogy valahol nagyon mélyen tudod, hogy ez nem normális.
Valamiről, amiről tudjuk, hogy nem igaz, önmagunkat a legnehezebb meggyőzni. Ezért másoknak mondjuk, hogy milyen szép és jó az életünk, mert ha ők elhiszik, talán mi is elhisszük.
Te azért tetted fel ezt a kérdést, hogy meggyőzzünk. Ha teljesen retardált lennél, nem tetted volna fel. Van benned valami, ami nagyon fontos: kétség. Beismerni magadnak, hogy az emberek, akiktől az életed függött gyerekkorodban, akiknek szeretniük kéne feltétel nélkül, inkább vertek, és úgy bántak veled, ahogy kutyával sem, mert börtön jár érte. Két választásod volt, vagy beismered magadnak, hogy nem szeretnek, vagy elhiteted magaddal, hogy ez az undorító bánásmód a szeretet.
A gyerekvállalás... ebben az esetben simán elhinném, hogy neked lelkileg nem megy a teherbeesés. Szerinted mennyi szorongás lehet egy nőben, akivel így bántak? Lehet, hogy a lelked mélyén rettegsz, hogy egy baba előhozza belőled a gonoszságot, amivel a családod büntetett.
123: Van egy betegség, amit úgy hívnak: demencia.
Ez egy olyan betegség, ami állandó, 24 órás felügyeletet és szakmai hozzáértést igényel.
Vagy feladod az állásod és gondozod a szüleidet hozzá nem értő módon, hogy tönkremész bele, és éhenhaltok, mivel nincsen kereseted, és a gyerekeidről sem tudsz gondoskodni, és a gyerekeiddel nem tudsz időt tölteni, vagy beköltözteted egy ilyen intézménybe, ahol erre a betegségre szakosodottak az ápolók és hetente néhányszor látogatod és keresel is, amiből meg tudsz élni és a szülődről is tudsz gondoskodni anélkül, hogy belebolondulnál.
Ez a betegség egyre jobban terjed, egyre többeket érint, az van.
75:
Szóval nem volt saját szobád, ahova elvonulhattál, és átlátszó volt az ajtó is.
Összejött annyi infó a szüleidről apránként, hogy kezdem sejteni, hogy koncepcionális volt részükről mindez, hogy az irányításuk, megfigyelésük alatt tarthassanak.
Nem Stockholm-szindróma esete forog fenn, hogy ennyire véded őket és teszed általános normává az ő követeléseiket?...
Még ezt a topicot is ajánlom a figyelmedbe:
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ke..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!