Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem érzi azt ma már...

Miért nem érzi azt ma már senki, amit én éreztem anno?

Figyelt kérdés

Amikor én otthon laktam, úgy neveltek, hogy az van, amit a felnőttek mondanak. 30 éves koromban mentem férjhez, akkor költöztem el, de mondjuk utána is bennem volt az, hogy amit a családom mond, az szent. Nem szoktam megkérdőjelezni semmit, se ellenkezni, és mindent azonnal elhiszek nekik. Mondjuk egyébként sem vagyok gyanakvó vagy szkeptikus típus.

Ha a családomban valami miatt cirkusz volt, nálunk soha nem volt az, hogy sz@rok rá, meg költözz el, hanem megijedtem és megpróbáltam helyrehozni, hogy ne legyen ez, miért gondolják így. És addig bizony baj volt, amíg a felnőttek haragudtak vagy megsértődtek. Igen, akkor baj volt otthon. Ha jókedvük volt, akkor rendben volt minden. Ezt akartam mindig. Én nem sz@rtam le a haragjukat, próbáltam őket megbékíteni 30 évesen is, mert rosszul éreztem magam, ha baj van otthon.

A mai tizen-huszonévesek vajon miért nem érzik azt, amit én?

Könnyebb nekik szembekerülni az idősebbekkel?

2017. jún. 10. 17:48
 111/148 anonim ***** válasza:
100%
Nem neked kívánok rosszat, hanem a leendő gyerekedet nem kéne ennek kitenni. Igazából nem szép dolog ezt mondani, de megkönnyebbülés, hogy nem lehet gyereked. Ismétlem, nem azért, mert neked rosszat akarok.
2017. jún. 11. 15:30
 112/148 anonim ***** válasza:
100%

Apukám alkoholista, amióta tudom használni a mosógépet, tudok főzni-sütni (egyszerűbb dolgokat persze) sz@rik a fejemre! Közel 5 éve semmit sem tud rólam, csak a jegyeimet. Nem tudom tisztelni, nem jó példá számomra az élete!

Nem sziával köszönök dédimnek sem nagyapámnak... lehet hogy ez ókori de engem erre tanítottak. Szóval tiszteljük valamennyire a kort is és a családtagokat.

És a felnőttek tisztelik magukat?? (hülyén fogalmaztam de nem tudtam jobban.) Előadás volt az iskolában a drogokról. Bejön az előadó, köszönünk jónapottal, erre szól a nő: 'tegezzetek nem vagyok hetven éves nagymama'. Így a kort nem tudom tisztelni, nem ad rá lehetőséget!

És a tizen-huszonéveseket tisztelik? Irodalom tanárunk, ha valaki hármast ír akkor leordítja, hogy nem fogja semmire vinni. Ha lány akkor azt mondja, hogy a sarkon fog állni érettségi után. Ha fiú akkor meg, majd a szüleinél fog élni egész életében, és a szülei pénzéből fog szerencsejátékozni. Ha köszönünk a tanárnak ránk sem néz! Pedagógusnapra egy szál virágot és egy ajándékutalványt kapott tőlünk. A reakciója: tegyétek le az asztalra, és akkor ennek örömére hogy meg akarjuk vesztegetni év végén, röpdolgozatot írunk. Semmi köszönöm, vagy egy mosoly. Ha 'elnézést de nem hallottam'-ot vagy 'tessék elmondani mégegyszer'-t mondott valaki akkor elkezdett kiabálni, hogy süket gyereknek nem kell élni meg nem rádió, hogy ismételje magát. Értem én, hogy nem figyeltünk mindig, de attól nem kéne így reagálni. A másik meg: 'kuss legyen vagy a kezedet feldugom' vagy 'szádra ülök, de megfulladsz'. Nem vagyok kutya hogy velem így beszéljen. És ez semmi ahhoz képest amit év közben csinált még. És ő várja el a tiszteletet?

A lényeg, saját tapasztalatból: a gyerekek tisztelik a felnőtteket, de az idősebbek nem adnak rá esélyt NÉHA!

Egy tizenéves lány.

2017. jún. 11. 16:07
 113/148 anonim ***** válasza:
100%
112es vagyok. Ezzel azt akartam mondani, hogy én próbálok tisztelni másokat, de nem mindenki ad rá lehetőséget. És ha valakinek nincs igaza nem fogok bólogatni neki és elhinni amit mondd. Vitatkozni sem fogok, de ha más a véleményem, akkor más és kész. :D
2017. jún. 11. 16:16
 114/148 A kérdező kommentje:

Szegény tizenéves lány! Én is pedagógus vagyok, és soha nem beszélnék így a gyerekekkel, nem is beszélnék soha! Én tisztelem a gyerekeket, nagyon is!

Szóval annak, aki örül, hogy nem lehet gyerekem: MIBŐL GONDOLOD TE, HOGY ÉN IS ÍGY NEVELTEM VOLNA? MIBŐL???

Tudod te, hogy én hogy vélekedem a nálam fiatalabbakról? Azt még nem is írtam. Mit tudsz te?!

2017. jún. 11. 16:20
 115/148 anonim ***** válasza:
100%
Onnan gondolom, hogy eddig 12 oldalon keresztül fejtegetted, hogyan kéne a mai fiataloknak viselkedniük.
2017. jún. 11. 16:24
 116/148 Költőnő? ***** válasza:
100%
Pedagógus ilyen felfogással? No az szép.
2017. jún. 11. 16:25
 117/148 A kérdező kommentje:
66-os kommentemet ajánlom figyelmedbe.
2017. jún. 11. 16:25
 118/148 anonim ***** válasza:
100%

"Tudod te, hogy én hogy vélekedem a nálam fiatalabbakról? Azt még nem is írtam."

Ez jó lenne, ha így is maradna.

2017. jún. 11. 16:26
 119/148 anonim ***** válasza:
100%
Láttam azt a hozzászólást. Viszont az összes többi kommented ellentmond ennek.
2017. jún. 11. 16:28
 120/148 A kérdező kommentje:

118-as megmondja, hogy miről írjak...

Nagy a fórum, továbblapozol, ennyi.

2017. jún. 11. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!