Miért nem érzi azt ma már senki, amit én éreztem anno?
Amikor én otthon laktam, úgy neveltek, hogy az van, amit a felnőttek mondanak. 30 éves koromban mentem férjhez, akkor költöztem el, de mondjuk utána is bennem volt az, hogy amit a családom mond, az szent. Nem szoktam megkérdőjelezni semmit, se ellenkezni, és mindent azonnal elhiszek nekik. Mondjuk egyébként sem vagyok gyanakvó vagy szkeptikus típus.
Ha a családomban valami miatt cirkusz volt, nálunk soha nem volt az, hogy sz@rok rá, meg költözz el, hanem megijedtem és megpróbáltam helyrehozni, hogy ne legyen ez, miért gondolják így. És addig bizony baj volt, amíg a felnőttek haragudtak vagy megsértődtek. Igen, akkor baj volt otthon. Ha jókedvük volt, akkor rendben volt minden. Ezt akartam mindig. Én nem sz@rtam le a haragjukat, próbáltam őket megbékíteni 30 évesen is, mert rosszul éreztem magam, ha baj van otthon.
A mai tizen-huszonévesek vajon miért nem érzik azt, amit én?
Könnyebb nekik szembekerülni az idősebbekkel?
Apukám alkoholista, amióta tudom használni a mosógépet, tudok főzni-sütni (egyszerűbb dolgokat persze) sz@rik a fejemre! Közel 5 éve semmit sem tud rólam, csak a jegyeimet. Nem tudom tisztelni, nem jó példá számomra az élete!
Nem sziával köszönök dédimnek sem nagyapámnak... lehet hogy ez ókori de engem erre tanítottak. Szóval tiszteljük valamennyire a kort is és a családtagokat.
És a felnőttek tisztelik magukat?? (hülyén fogalmaztam de nem tudtam jobban.) Előadás volt az iskolában a drogokról. Bejön az előadó, köszönünk jónapottal, erre szól a nő: 'tegezzetek nem vagyok hetven éves nagymama'. Így a kort nem tudom tisztelni, nem ad rá lehetőséget!
És a tizen-huszonéveseket tisztelik? Irodalom tanárunk, ha valaki hármast ír akkor leordítja, hogy nem fogja semmire vinni. Ha lány akkor azt mondja, hogy a sarkon fog állni érettségi után. Ha fiú akkor meg, majd a szüleinél fog élni egész életében, és a szülei pénzéből fog szerencsejátékozni. Ha köszönünk a tanárnak ránk sem néz! Pedagógusnapra egy szál virágot és egy ajándékutalványt kapott tőlünk. A reakciója: tegyétek le az asztalra, és akkor ennek örömére hogy meg akarjuk vesztegetni év végén, röpdolgozatot írunk. Semmi köszönöm, vagy egy mosoly. Ha 'elnézést de nem hallottam'-ot vagy 'tessék elmondani mégegyszer'-t mondott valaki akkor elkezdett kiabálni, hogy süket gyereknek nem kell élni meg nem rádió, hogy ismételje magát. Értem én, hogy nem figyeltünk mindig, de attól nem kéne így reagálni. A másik meg: 'kuss legyen vagy a kezedet feldugom' vagy 'szádra ülök, de megfulladsz'. Nem vagyok kutya hogy velem így beszéljen. És ez semmi ahhoz képest amit év közben csinált még. És ő várja el a tiszteletet?
A lényeg, saját tapasztalatból: a gyerekek tisztelik a felnőtteket, de az idősebbek nem adnak rá esélyt NÉHA!
Egy tizenéves lány.
Szegény tizenéves lány! Én is pedagógus vagyok, és soha nem beszélnék így a gyerekekkel, nem is beszélnék soha! Én tisztelem a gyerekeket, nagyon is!
Szóval annak, aki örül, hogy nem lehet gyerekem: MIBŐL GONDOLOD TE, HOGY ÉN IS ÍGY NEVELTEM VOLNA? MIBŐL???
Tudod te, hogy én hogy vélekedem a nálam fiatalabbakról? Azt még nem is írtam. Mit tudsz te?!
"Tudod te, hogy én hogy vélekedem a nálam fiatalabbakról? Azt még nem is írtam."
Ez jó lenne, ha így is maradna.
118-as megmondja, hogy miről írjak...
Nagy a fórum, továbblapozol, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!