Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem érzi azt ma már...

Miért nem érzi azt ma már senki, amit én éreztem anno?

Figyelt kérdés

Amikor én otthon laktam, úgy neveltek, hogy az van, amit a felnőttek mondanak. 30 éves koromban mentem férjhez, akkor költöztem el, de mondjuk utána is bennem volt az, hogy amit a családom mond, az szent. Nem szoktam megkérdőjelezni semmit, se ellenkezni, és mindent azonnal elhiszek nekik. Mondjuk egyébként sem vagyok gyanakvó vagy szkeptikus típus.

Ha a családomban valami miatt cirkusz volt, nálunk soha nem volt az, hogy sz@rok rá, meg költözz el, hanem megijedtem és megpróbáltam helyrehozni, hogy ne legyen ez, miért gondolják így. És addig bizony baj volt, amíg a felnőttek haragudtak vagy megsértődtek. Igen, akkor baj volt otthon. Ha jókedvük volt, akkor rendben volt minden. Ezt akartam mindig. Én nem sz@rtam le a haragjukat, próbáltam őket megbékíteni 30 évesen is, mert rosszul éreztem magam, ha baj van otthon.

A mai tizen-huszonévesek vajon miért nem érzik azt, amit én?

Könnyebb nekik szembekerülni az idősebbekkel?

2017. jún. 10. 17:48
 131/148 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen nincs, ennyire buta senki nem lehet, ha mégis, hála a jó égnek, hogy tényleg nem lehet gyereke! :( Mit tenne a gyerekkel, beledöngölné a fejét a tökfőzelékbe, ha nem enné meg?
2017. jún. 11. 19:33
 132/148 A kérdező kommentje:
Igazad van, bocs. Akkor nem azért tűrök tovább, mert jobban szeretem őket, mint te a tieidet, hanem azért, mert nálam máshol van a tűréshatár.
2017. jún. 11. 19:34
 133/148 A kérdező kommentje:
Értő olvasás nem megy a 131-nek!
2017. jún. 11. 19:35
 134/148 anonim ***** válasza:
100%
Vagy inkább neked nem megy, mert nem érted mit mondanak és magyaráznak neked több oldalon keresztül.
2017. jún. 11. 19:37
 135/148 anonim ***** válasza:
100%

Erről az a vicc jut az eszembe, hogy egy autós hallgatja a rádiót:

- Vigyázzanak az autópályán, mert egy idióta a forgalommal szemben halad!

- Csak egy? Az összes!

2017. jún. 11. 19:40
 136/148 anonim ***** válasza:
100%
Na ez már jobb, végre egy minimális önreflexió. Beléd azt nevelték, hogy a végtelenségig tűrnöd kell, meg kell alázkodnod stb, sokan mások meg kölcsönös tiszteletben nevelkedtek (ami nem azt jelenti, ők hogy kevésbé szeretik a szüleiket).
2017. jún. 11. 19:43
 137/148 anonim ***** válasza:
100%

"121: érdekes, ha az elv hibás, miért van annyi széthullott nagycsalád, ami régen működött, és miért van tele minden öregek otthona, hogy már várólista is van mindenhol?"

Kérdező: régen sem mindig működtek a családok, csak nem volt lehetőség kilépni. Sok feleség elvált volna és függetlenedett volna, de a nőknek jóval kevesebb álláslehetőségük volt, vagy ha adódott is, nagyon alacsony bérért. Ugyanúgy egy férfi sem könnyen tudott kilépni, mert a 8-10 gyereket el kellett tartania valahogy.

2017. jún. 11. 20:10
 138/148 anonim ***** válasza:
100%
Én tisztelem a szüleimet. Te megalászkodsz előttük. Ennyi a különbség.
2017. jún. 11. 20:10
 139/148 Költőnő? ***** válasza:
100%
Nem tudom feltűnt e, de ritkán van ekkora egyetértés. Nem értem, hogy nem fogod fel, j9gy nálad torz az értékrend
2017. jún. 11. 21:03
 140/148 Költőnő? ***** válasza:
100%
*hogy
2017. jún. 11. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!