Miért nem érzi azt ma már senki, amit én éreztem anno?
Amikor én otthon laktam, úgy neveltek, hogy az van, amit a felnőttek mondanak. 30 éves koromban mentem férjhez, akkor költöztem el, de mondjuk utána is bennem volt az, hogy amit a családom mond, az szent. Nem szoktam megkérdőjelezni semmit, se ellenkezni, és mindent azonnal elhiszek nekik. Mondjuk egyébként sem vagyok gyanakvó vagy szkeptikus típus.
Ha a családomban valami miatt cirkusz volt, nálunk soha nem volt az, hogy sz@rok rá, meg költözz el, hanem megijedtem és megpróbáltam helyrehozni, hogy ne legyen ez, miért gondolják így. És addig bizony baj volt, amíg a felnőttek haragudtak vagy megsértődtek. Igen, akkor baj volt otthon. Ha jókedvük volt, akkor rendben volt minden. Ezt akartam mindig. Én nem sz@rtam le a haragjukat, próbáltam őket megbékíteni 30 évesen is, mert rosszul éreztem magam, ha baj van otthon.
A mai tizen-huszonévesek vajon miért nem érzik azt, amit én?
Könnyebb nekik szembekerülni az idősebbekkel?
Erről az a vicc jut az eszembe, hogy egy autós hallgatja a rádiót:
- Vigyázzanak az autópályán, mert egy idióta a forgalommal szemben halad!
- Csak egy? Az összes!
"121: érdekes, ha az elv hibás, miért van annyi széthullott nagycsalád, ami régen működött, és miért van tele minden öregek otthona, hogy már várólista is van mindenhol?"
Kérdező: régen sem mindig működtek a családok, csak nem volt lehetőség kilépni. Sok feleség elvált volna és függetlenedett volna, de a nőknek jóval kevesebb álláslehetőségük volt, vagy ha adódott is, nagyon alacsony bérért. Ugyanúgy egy férfi sem könnyen tudott kilépni, mert a 8-10 gyereket el kellett tartania valahogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!