Miért ilyen önző a fiam?
Figyelt kérdés
A fiam 25 éves és csak magával foglalkozik. Nem hajlandó családot alapítani, mert állandóan dolgozik, hogy mindent megvehessen magának amit akar. Nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen becsületesen sokat dolgozik, viszont így hogyan lesz családja, gyerekei? 25 évesen már azért el kéne kezdeni megalapozni a családi létet. Nagyon félek, hogy ki fog futni az időből és egyedül fog maradni. Ebben a korban azért már meg kéne lenni az első gyereknek. De nem csak a fiamnál látom ezt, hanem szinte az egész generációjánál.2016. júl. 12. 07:26
81/92 anonim válasza:
Ez nem önzőség. Èli a saját életét és dolgozik, hogy jobb körülmènyeket tudjon teremteni magának. Ha nem akar gyereket (egyelőre) az az ő döntése, az ő élete. Az viszont önzőség, hogy az unoka miatt van piszkálva. Talán figyelembe kellene venni, hogy az ő élete, az ő magánügye és tiszteletben kellene tartani a döntéseit.
82/92 anonim válasza:
33 éves vagyok, de én sem nősültem meg. Te tipikusan az az anya vagy, aki a fia barátnőjében is azt fogja keresni, hogy miért nem jó a sráchoz.
83/92 anonim válasza:
Az is lehet, hogy meleg és ezért nem akar családot, csak nem mondja, inkább titkolja.
84/92 anonim válasza:
nekem se kellene gyerek ennyi idősen meg pláne. a pénzt amit keresek magamra akarom költeni nem egy sírógépre aki tönkreteszi az életem, nem lehet utazgatni vele szórakozni stb stb
86/92 anonim válasza:
Nem is tudom miért panaszkodik sok családember, hogy miért nem tud megélni, én sosem értettem meg az ilyeneket, nem 200-300 ezerért kell dolgozni hanem 4-500 ezerért. Ha nem tudja megadni a családnak amit kell, az nem az állam hibája.
Azt utána még ők támadnak mikor mondom rá, hogy nem értem meg a problémáját mert nekem sose volt anyagi gondom, miért kéne egyet érteni, ő akarja a pulyát, akkor viselje következményét, vagy dolgozzon keményebben vállaljon 2-3 munkát. A nőnek sem otthon kell körmöt reszelni hanem dolgozni keresni a lóvét.
Igen ezt igy megmondom 40 éveseknek is 21 évesen. Sokan azt gondolját, hogy sokat tudnak az életről, de ez nem igy van.
87/92 A kérdező kommentje:
Érdekes válaszokat kaptam itt. Sok rosszindulatú is volt közöttük. Tegnap jobban elbeszélgettem vele, hogy mik is a tervei. Azt mondta, hogy amíg teheti addig inkább a karrierre szeretne összpontosítani és majd csak akkor szeretne családot alapítani, amikor maximálisan azt érzi, hogy tudna alkalmazkodni egy társhoz, majd később pedig egy gyerekhez is. El mondta azt is, hogy szeretne a későbbiekben külföldre költözni, mert ott még több lehetőséget lát. Ezek tudtában én nem fogom többet nyaggatni a családalapítás miatt. Úgy gondolom az, hogy velünk él nekem és a férjemnek sem nagyon megterhelő, hiszen neki is van külön szobája és a rezsi költség sem sokkal több 3 főre, mint kettőre.
2016. júl. 17. 21:15
88/92 anonim válasza:
az ő dolga amúgyis minek pofázol bele, ha gyereket akar akkor majd lesz neki
89/92 anonim válasza:
Igen, valóban lehet meleg is és azért akar külföldre menni, hogy ott jobban elfogadják az emberek és nem kell itthon tovább titkolózni a szülők előtt se meg a szomszédok, rokonok előtt se. Én már hallottam ilyenről, ez létező dolog.
90/92 anonim válasza:
Te vagy az önző, nem a fiad! Mit félsz? Mert azt írod, hogy félsz. Ő dolgozik. Akkor meg mit félted? Akkor kéne féltened, ha nem dolgozna , hanem inna meg drogozna. Te vagy az önző, mert unokákat akarsz, hogy szórakozhass velük. A te fiad már felnőtt, nincs jogod beleszólni, hogy miként akar élni. Azt írod,hogy egyedül fog maradni. Ugy látszik, neki jó az egyedüllét, mert ha nem lenne jó, akkor már változtatott volna ezen. Mit tudod te,hogy a fiadnak mi a jó vagy mi a nem jó? Azért hogy a fiad, az csak egy dolog, ne hasonlitsd magadhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!